Карах с 2,1 дюзи и разхода ми се видя малко висок за града. Като динамика е като бензин. Сега сложих 1.8 дюзи (с увеличено гориво), като динамика може би малко по зле от преди с 2.1, но трудно се различава. Дали ще падне разхода с по малките дюзи(с повече гориво да не се различава от бензин), или няма да има разлика. Ако има колеги с въпросното пунто да ме насочат към точният размер на дюзи. Поздрави на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на дюзи ГИ Пунто мк2 1.2 16V
Collapse
X
-
Е това,на което ти викаш дюза,колегата нарича щуцер и то реално си е точно щуцер,разпробит на определен размер.Става дума за тези,които излизат от реиката,те се заменят или разпробиват и там се гледа размера на "дюзите".Сега настроивам една Корса с 1,2 16в,Екотек,малко по-слаба от пунтото и с доста екологични приумици по двигателя,когато докарам свестни настроики ще се разбере какви дюзи иска и какво налягане.По калкулатор мисля 1,7мм. излизаха за нея на 65к.с. мощност,та 1,8мм. може и да не е проблем при теб.Ако маисторът се е постарал и я е настроил кадърно,не се дави,не ускорява много бавно или на тласъци,караи си така спокоино,засечи разход и тогава умуваи дали да пипаш нещо.Доколкото разбирам при теб нещата сега са наред,та караи и се кефи на газчицаFiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
emo_pz написа:здравей те искам да попитам дали мога да сложа на фиат пунто 1,2 8v 60кс обикновена газова ботилка,и дали ще има проблеми ако е сложа относно вървенето на колата .благодаря предварителноШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Сега с тези дюзи 1.8 мм. разхода ми е около 7.6 (или 10лв. на цена 1.30)на 100км., в град Пловдив и мисля, че е добре. Ако някой със същия двигател разхода му е по малък с ГИ нека да сподели. Така се доближава до разхода ми преди с бензин. Извън града не съм е пробвал все още. Разбрах, че няма разлика между икономичен(-15 процента, така го настрой газаджията) и стандартен(фобос ГИ). За сега избирам да карам само на стандартен поне не се осеща разлика спрямо бензин по динамика. Поздрави на всички.
Коментар
-
Nicky написа:Какви са тези дюзи с увеличено гориво?Какво им е предимството и къде могат да се намерят?
Коментар
-
Мда,точно за това става въпрос и според мен.Аз от месец някъде съм с ГИ като въпросните отвори са на 1.8мм.Първоначално започнахме от 1.4,после 1.6 и сместа не беше достатъчна.На края решихме с газаджийте да пробием на 1.8 и всичко заспа.Разхода е около 8.0-8.5 в Софиа,отново говорим за 1.2 16V - 86кс. Пунто МК1.Разликата между бензин и газ е незначителна,колата ускорява добре,няма придърпване и всичко е ок за сега
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар