Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Темпра 1.6 - разход в града 18 ...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Темпра 1.6 - разход в града 18 ...

    Здравейте колеги, прегледах темите и невидях да има такава за Темпра, че затова реших да потърся съвет. От известно време карам Фиат Темпра 1.6 75к.с. Преди около месец газовата гръмна и ми попиля капака на възд. филтър, залепих го и според мен в момента е добре. От скоро обаче реших да си следя разхода и се уплаших. В града ми харчи 17.85 литра газ на 100км:- сутрин паля и минавам 2 км, като повече от минутка две не чакам (времевия интервал е от 20 март до 8 април)- вечер се повтаря същото, като се случва да излезна с нея до Кауфланд и Пени.Верно че я карам само студена, ама 18 литра не е ли много? Забравих да кажа, че бензин незнам от кога не съм слагал и не съм я пробвал дали ще запали . Извън града разхода е около 8 - 8,5 което си е добре.

    #2
    Ако Кауфланд и Пени са и те на 2 км. няма нищо притеснително според мен.Постоянно двигателя работи с неизпарена и газ.Освен големия разход ще похапва и 200-300 мл. масло на месец или поне 1000 км.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Маслото го хвърля от капака на клапаните и скоро трябва да го стегна, но това ми е най-малкия проблем. Сега се притеснявам само, че карам Темпра която гори като ДЖИП

      Коментар


        #4
        Разходът ти бил бил напълно нормален,ако палеше на газ и караше в такъв режим през вече миналата много студена зима.В периода,които си посочил имаше и хладни и доста топли дни,но все пак разходът си е завишен.След този пробег от 2км колата загряла ли е?При сегашните температури,моята си вдига 90гр. за такъв пробег,като това включва и тук тама намаляне,спиране,1-2 светофара,някоя квартална уличка...и т.н.Ако излизаш веднага на прав участък,без светофари и т.н. и стигаш много бързо закъдето си тръгнал дори и с изправен термостата няма да успее да загрее и оттам се повишава и разходът.Та провери си термостата и после даваи нататък.Бих пропоръчал настроика,но при 8-8,5 разход извънградско(приемам,че не караш със скорост до 70км/ч ) мисля,че няма както да се пипа там.От друга страна с напълно заминал термостат,нямаше да дава такъв разход,така че по-скоро си работи(отваря и затваря адекватно),но пропуска вода покраи буталцето,поради износване,което пречи на бързото загряване,но не и на поддържането на температура при загрял двигател.Два такива термостата съм сменял досега на моята.
        Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

        Коментар


          #5
          Доколкото знам, колата е с 2 термостата . Стария собственик се е оплашил от цената на оригиналния и е сложил втори в един от маркучите. Не съм се интересувал от повече подробности тъй като когато я пробвах разхода беше около 8. Утре ще сменя въздушния филтър и ще засичам отново да видим дали ще има някаква промяна. Аз не съм го сменял, а дали някой го сменял някога .... незнам .

          Коментар

          Working...
          X