Слагах си скоро газова уредба Ловато :P ама нещо ми харчи грдско между 14-15, а като ходих до морето ми даде 8.5/100 това дали е нормално като в нашия град имаме един светофар
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нормално ли е
Collapse
X
-
Като й минеш 500-600 км (а ти вече явно си ги навъртял) би трябвало да минеш през газаджиите за фина настройка. Ако не си го направил е добре да ги посетиш скоро. Просто в началото след монтиране на газова уредба, елементите й се нуждаят от известно време за улягане и настройките се променят.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
-
Re: Нормално ли е
skier написа:Слагах си скоро газова уредба Ловато :P ама нещо ми харчи грдско между 14-15, а като ходих до морето ми даде 8.5/100 това дали е нормално като в нашия град имаме един светофарTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:според мен градското ти е доста над нормалното, дано да иска само настройка ,а да не е вследствие на калпаво монтирана уредбаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:stef написа:според мен градското ти е доста над нормалното, дано да иска само настройка ,а да не е вследствие на калпаво монтирана уредбаbrava 1.4 12v.sx
drive fast or go home
Коментар
-
Не знам дали и извънградското му е нормално, защото колегата zgabrovski май говореше за разход 7.5 със същия автомобил. Но пак зависи от начина на каране и куп други щуротии.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
bubachko
Аз съм с 1.6 i.e (от подписа)... попадал съм на няколко клиента от фирмата със същите мотори, независимо от уредбите (моя изпарител е емегаз), никой не се похвали, че е смъкнал под 14 в губернята... навън мойто е до 9, а откакто и колегата си сложи на неговото типо 1.4 i.e. газ и каза, че е на към 12 градско, съвсем се отказах да го боряКолкото - толкова, това е
Коментар
-
Колеги, тоя модел е така.Всичко зависи от разстоянията и количеството студени стартове - т.е. режима на каране.Типото ми (1,6i.e.) реядко можех да падна под 14 градско а сега колегата - дава към 12 градско - ама аз я карах ежедневно по няколко пъти и все студена - а той като тръгне и обикаля и за къси разстояния не я пали изобщо.А за Бравата - моята е същата като въпросната - на извънградско ми гори около 9 - зависи от карането, а на градско мни варира също като Типото - между 12 и 16/100 - зависи от режима - да не забравя да спомена че родителите ми живеят на вилата и ако малкия е при тях имам задължително всеки ден по 2км черен път на 1ва-2ра. Ако цяла седмица не съм ходил до там - разхода ми пада 2литра/100...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Моята брава е с ламбда газ контрол и пак е така 9 извън градско и 12-14 градско,сега по панаира може и повече и аз съм спрял да я засичам вече щото няма никакъв смисъл.и на мен един колега ми се хвалеше че неговото бмв горяло 10 на 100 а какво се оказа той чакал да загрее до 40 градуса на бензин и тогава превключвал на газ.за сведение този мой разход е без изчакване сутрин да загрее.Явно просто колите ни горят толкова колкото и чудно да ни се струва, и за мен този разход е висок но явно двигателя на фиат е доста лаком за гориво а е само 103 коня.ако някой знае подобен клас автомобил колко гори нека да сподели.HONDA I-VTEC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар