Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обикновенна Газова на брава 1.2 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обикновенна Газова на брава 1.2 16V

Здравейте колеги. Решил съм да си слагам обикновенна газова на моя Фиат Брава 1,2 16V. Тъй като е с пластмасови колектори ще се слагат и кихалки и т.н. Много много не са ми ясно нещата и ще помоля ако някой е на ти с това просто на кратко да ми разасни каква е схемата и какво ще ми е нужно за да се постави обикновеннагазова. Разбирам, че газовия инжекцион е по добрия вариант, но просто нямам вузможност за такава инвестиция. Благодаря предварително.

щото съм ровил доста по въпроса, ще се вкараш в приключение, колега. трябва ти всичко да ти е абсолютно изправно по двигателя, особено свещите и да я караш супер нежно, което на мен не ми се удава с тая прахосмукачка под капака. предварително си сложи един изпускателен колектор и една кутия за филтър втора ръка в багажника. не са скъпи.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Абе лично мнение е че АГУ + ТАП + ЛК е равно като цена на ГИ и са 100 пъти по малко ядовете.А за колектора и кутията младежа е прав даже бих те посъветвал да си вземеш по 2 бр. Има ГИ на изплащане, има втора употреба, дори преди две седмици гледах LPI система втора ръка за 700лв.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А няма ли някакъв вариант да се сменят колекторите с метални. И ако има от каква модификация на Фиат ще станат.

Коментар

ми аз не намерих от някакъв фиат браво да стават. може от някаква друга кола... ако намериш, похвали се.@S_BANKOV: какво е ТАП + ЛК ?
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            @S_BANKOV: какво е ТАП + ЛК ?
            ЛК - ламбда контрол ТАП - Тайм адванс процесор

Коментар

мерси. и с тия шукарии мога да си сложа обикновена АГУ на бравата и ще е по-добре от ГИ, така ли?
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                мерси. и с тия шукарии мога да си сложа обикновена АГУ на бравата и ще е по-добре от ГИ, така ли?
                НЕ просто ще лъжеш по добре колата. Още повече с тях АГУ излиза колкото нискобюджетен ГИ

Коментар

т.е. пак не може да се сложи на пластмасови колектори, но ако бяха метални щеше да е по-добре от ГИ?питам основно за да помогна на колегата, щото ако даде на два пъти парите - първо агу и след 2-3 месеца тап и лк - все си е вариант.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                    т.е. пак не може да се сложи на пластмасови колектори, но ако бяха метални щеше да е по-добре от ГИ?питам основно за да помогна на колегата, щото ако даде на два пъти парите - първо агу и след 2-3 месеца тап и лк - все си е вариант.
                    Все тая на какви колектори ще ги сложиш, пак си остава обикновенно газова уредба, с плочка, само дето тези шукариики лъжат компа и дава по малко грешки. И не гарантират че няма да събира парчета от кутията.

Коментар

Колеги извинявам се за недуразомението, но става на въпрос за Фиат Браво 1,2 16V, а не за Брава

Коментар

rossen_83 написа:
                        Колеги извинявам се за недуразомението, но става на въпрос за Фиат Браво 1,2 16V, а не за Брава
                        Спокойно, недуразомение няма, разликата между двата автомобила е само в багажното отделение.

Коментар

ТАП за пропан-бутан е безмислено скъп. Обикновена газова с емулатор на дюзи и ЛК е идеален вариант при кадърен монтаж и добра настройка.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                            ТАП за пропан-бутан е безмислено скъп. Обикновена газова с емулатор на дюзи и ЛК е идеален вариант при кадърен монтаж и добра настройка.
                            И аз на този вариант съм се спрял. Благодаря за ифото

Коментар

Stefanaki написа:
                              Трябва да изпробваш една и съща кола без ТАП и после с него. Като сравниш вървеж и разход, ще си промениш мнението.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X