Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уред за измерване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Уред за измерване

Привет колеги, в момента съм с газов инжекцион и количеството газ в бутилката се измерва с едно уредче с четири зелени точки монтирадо долу вдясно до волана. Въпросът ми е може ли да се монтира и допълнителен уред някъде на таблото със стрелка, който да изпълнява същата функция.

Re: Уред за измерване

htpvesko написа:
    Привет колеги, в момента съм с газов инжекцион и количеството газ в бутилката се измерва с едно уредче с четири зелени точки монтирадо долу вдясно до волана. Въпросът ми е може ли да се монтира и допълнителен уред някъде на таблото със стрелка, който да изпълнява същата функция.
    Може, на мен един колега ми обясняваше как и ако не съм забравил ще опитам д ато обясня. От зад на бутилката дето ти е сензора трябва да е резисторен, и примерно да работи в диапазона 0-100 ома. Трябва да се види в къв периметър работи поплавъка на резервоара ти, след тва да се уеднакви периметъра на резисторите на сондата. Демек ако бенизномера е от 200 до 1000 ома трябва на сондата на газта в оная малак къутиичица дето е стрелката и съответно под нея има 10 броики СМД монтаж съпротивления да се сменят с 10 броя които да отговартя на 200-1000 ома. После се прави с едно реле когато си на газ бензиномера да покагзва газта на уреда, а когато си на бенз да си показва бензина. тва е не е просто но не е и сложно. Още повече ако си с кръгла бутилка тип резервна гума показанията са едно към гиотере
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

htpvesko написа:
      Недей хваща вяра на никакви индикатори за количеството на газта, най точния индикатор кога ти свършва газта е километража
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

htpvesko написа:
        Не ти трябва допълнителен уред..На моята съм и направил една схемичка и ми показва количеството газ на бензиномера(даже си ми свети и лампата за резерва)..А когато съм на бензин си ми показва бензина..(2 в 1 хаха).Схемата е проста,но иска големи настроики после за да ти дава реалното количество газ в бутилката...Толеранса на потенциометрите също е различен(на бензиновия и на газовата бутилка).Но схемата така съм си я измислил да компенсира тези различия...
        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Дай да видим как си го направил и ние да направим този ’’тунинг’’

Коментар

НА цилиндрична бутилка Ок , ама на тореидна и особено малка си е борба с вятърните мелници, нищо не стааа
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=78342

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                НА цилиндрична бутилка Ок , ама на тореидна и особено малка си е борба с вятърните мелници, нищо не стааа
                Става то става...Мойта е 40лтр в резервната гума..Малко е по голяма играчката докато я усъвместя с показанията...Не се наложи да взимам сигнал от сондата..Вземах го от ключа..Не знам от сондата с какъв сигнал клати(минус или плюс),но на ключа беше плюс..Наложи се с 2 транзистора да го обърна на минус за да подаде към стрелката...И отделно малко съпротивления за да показва точно(пълно празно)...И едно реле да превключва газ-бензин в зависимост от това на какво си...Схемата е елементарна(2 транзистора,3-4 резистора,2 потециометъра и едно реленце)..Събира се в кибритена кутийка..

Коментар

Ето и схемичката малко преработена( с един транзистор)...Вързва се към ключа на газовата уредба(не се взима сигнал директно от сондата на газовата бутилка).Ключа трябва задължително да има светодиоди,показващи нивото на газ в бутилката..И да вдига нивото на диодите с (+)..Сам съм си я мислил,така че ако някой иска може да си я измени малко(стига да е наясно).Монтирана е на брава с обикновена газова ренцо ланди с автоматично превключване газ/бензин(не газов инжекцион) и ключа е с 5 светодиода(1 червен и 4ри зелени)...Червения диод показва минимум на стрелката(свети и резервата на бензиномера).Първи зелен показва под средата.2ри зелен стрелката сочи средата.3ти зелен стрелката сочи над средата.4ти зелен стрелката показва пълно до горе...Кабела на за бензиномера минава в снопа долу в прага.За целта се резва и се прекарва през релето,което ще ви превключва и,за да може да показва и газта(когато сте на газ) и бензина(когато сте на бензин)Успех..
                  Прикачени файлове

Коментар

Working...
                  X