Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион на моно-инжекция?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газов инжекцион на моно-инжекция?

който има такава уредба може да спорели тук (напълно е възможно да ви кажа тествано е)

кола

Ако не взима някакви сигнали от основния ECU би трябвало да стане .На Пунто сигнала на дюзите е едни и на 4 те дюзи все едно е моно
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      Ако не взима някакви сигнали от основния ECU би трябвало да стане .На Пунто сигнала на дюзите е едни и на 4 те дюзи все едно е моно
      Взима сигла от дюзата на моното.Прав си колега пунтото е чисто моно един минус и един плус оправляват дюзите.

Коментар

Тва като настроика на "Фул Груп" сигурно се пуска, така всички дюзи цвъркат едновремено по малко. Аз бях питал на времето, ставало ама все некви проблеми изскачали по настроиките, и не оправдах цената. То не че обикновената ми легна кои знае колко по евтино.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

А има ли смисъл?Какъв е икономическият ефект?Според мен всичко опира до парите и затова се прави!
          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Slavi_Lancia написа:
            Тва като настроика на "Фул Груп" сигурно се пуска, така всички дюзи цвъркат едновремено по малко. Аз бях питал на времето, ставало ама все некви проблеми изскачали по настроиките, и не оправдах цената. То не че обикновената ми легна кои знае колко по евтино.
            Замислял съм се,че ако наистина работи така,то няма маи никаква полза от него.При моноинжекциона с плочка така или иначе всяки цилиндър си засмуква по колкото може.Плочката ако се подбере правилно и се направи кадърна настроика,дава и приличен разход.Вървежът също може да се докара според предпочитанията.С ГИ предполагам ще се икономисва малко газ при ППХ.Неясно ми остава в какъв друг режим ще има преимущество.Може би при рязко ускорение,колата ще реагира малко по-бързо,защото няма да се разчита на вакуума в колектора да засмуче повече газ,а дюзите ще си я впръскат....Всичко това са само догадки естествено.Не съм чул за такъв монтаж,при положение че наи-евтиният турски ГИ струва над 400лв.,клиентска цена,без монтажа и без бутилка и тръби,без прословутата евросонда.Къде му излиза края?За тези пари все ще се намери къде да се монтира цяла обикновена уредба,а за 100лв отгоре може би дори с необходимите емулатори и симулатори,при добро желание.Наистина ми е интересно има ли сметка от такава уредба на кола с мононжекцион.
            Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Na4ko_0 написа:
              Slavi_Lancia написа:
              Замислял съм се,че ако наистина работи така,то няма маи никаква полза от него.При моноинжекциона с плочка така или иначе всяки цилиндър си засмуква по колкото може.Плочката ако се подбере правилно и се направи кадърна настроика,дава и приличен разход.Вървежът също може да се докара според предпочитанията.С ГИ предполагам ще се икономисва малко газ при ППХ.Неясно ми остава в какъв друг режим ще има преимущество.Може би при рязко ускорение,колата ще реагира малко по-бързо,защото няма да се разчита на вакуума в колектора да засмуче повече газ,а дюзите ще си я впръскат....Всичко това са само догадки естествено.Не съм чул за такъв монтаж,при положение че наи-евтиният турски ГИ струва над 400лв.,клиентска цена,без монтажа и без бутилка и тръби,без прословутата евросонда.Къде му излиза края?За тези пари все ще се намери къде да се монтира цяла обикновена уредба,а за 100лв отгоре може би дори с необходимите емулатори и симулатори,при добро желание.Наистина ми е интересно има ли сметка от такава уредба на кола с мононжекцион.
              Ми турски с тази цена трябва да е с златен изпарител,тази цена да не е за Тамоната или както е известна Прогаз(мое лично мнение много добър ГИ "Тамона") А колкото до ползата при моното е толкова и при пълната инжекция,някой коли с пълен инйекцион стават подобре с конвекционална уредба(повече вървят и харчат малко)от колкото същия модел с ГИ.Това е индивидоално за модела.за настройката фулгруп и мерцедес е фулгруп а работи по добре последователно,за алфата 33 1.7 16в босер също.За сметката всеки сам си решава,а дали има сметка на кола инжекцион с ГИ вместо конвенционална?

Коментар

Именно нящо такова по-конкретно ме интересуваше и благодаря за споделеното.Хубаво е да се знае кое защо се слага и какви са ползите от него,не да се догатва човек,както аз си разсъждавам в предния пост
                Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Ми турски с тази цена трябва да е с златен изпарител,тази цена да не е за Тамоната или както е известна Прогаз(мое лично мнение много добър ГИ "Тамона") А колкото до ползата при моното е толкова и при пълната инжекция,някой коли с пълен инйекцион стават подобре с конвекционална уредба(повече вървят и харчат малко)от колкото същия модел с ГИ.Това е индивидоално за модела.за настройката фулгруп и мерцедес е фулгруп а работи по добре последователно,за алфата 33 1.7 16в босер също.За сметката всеки сам си решава,а дали има сметка на кола инжекцион с ГИ вместо конвенционална?
                  Хубуу де как работят последователно, кои им казва кога да отварят и по колко, от къде газ компа взима инфо и решава, аиде за фул груп ясно, ама как става да бачкат последователно за всеки цилиндър като на пълната инжекция?
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

В Тамоната има една опция в която тя може да си ги превъне софтуерно от фулгруп в 2/2.

Коментар

Working...
                    X