еку - Tamona ProGasрейка - gascontrol 3Ohmредуктор -ROMANOКолата е от подписа 1.8 131к.с.Интересува ме като за начало, колко мм. трябва да е отвора на дюзите и на какво диференциално налягане трябва да е редуктора ?да подчертая, че става дума за CNG , не за LPG
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На някой обяснява ли му се настройка на метанов инжекцион ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Проявявам сериозен интерес по същич въпрос и се надявам някои д ани посветне с колегата emzo.Замислил съм монтаж на метанов инжекцион на една по-нова каруца и въпросите зададени в предния пост пряко ме интересуват.За момента още събирам информация каква да е системата,изпарителя,дюзите,като качество цена и съвместимост.С монтажа има кои да ми помогне,а и с четене и насоки бих могъл и сам да се оправя(няма да ми е първата удедба,но ще е първият инжекцион),правилно подбраните компоненти и настроиката след това са ми по-голям проблем.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
-
Колега, ако обичаш не ми цапай темата, на никого нищо не съм плащал, за да търся отговортност.МИ е инсталиран с приятел, хардуерно монтажа е без забележки (според моите стандарти, а който ме познава, знаe че са много високи), остава софтуерната част.-------------Тези времена на дюзите сем постигат с калибровачните отвориF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
За метана може по висико налягане но да не е прекалено понеже няма да може да отворят дюзите. За метана може да направиш диференциалното да е от порядъка на 1.2/1.3бара но не е желателно да е повече понеже същинското налягане е 1.5/1.7бара в зависимост от под-налягането в колектора. Емо да не забравиш да направиш настройката в движение че е важна!
Коментар
-
emzo написа:Уфф значи никаква не са я свършили, налягането е 1.5 бара, дали не беше 1.6.Времето на дюзите(2.1мм) е от сорта на 8.5-9мс. и само на празен ход я настройваха.Вярно ли е, че трябва да мина някакъв пробег, за да "улегнели" мембраните на редуктора ?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар