emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На някой обяснява ли му се настройка на метанов инжекцион ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
u_bo
-
Ето още малко клипчета от мен.В момента карам на малко обеднена смес за да видя какъв разход ще ми даде. Ефектът е че малко придръпва като отпусна педала на скорост но го прави рядко.Иначе като я пусна на автоматични настройки няма грам разлика от бензина.Емо, ако намериш как да свържем кабелажа към моя комп може да тестваме с него.http://youtu.be/ag0myBTGLdshttp://youtu.be/o8u9LaBDfdA
Коментар
-
u_bo написа:ти нали чакаш колата да загрее?emzo написа:После ще пробвам с 2.0мм щуцери.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ми кажи как да ги премеря и утре ще го направя.А конфигурационния файл е двоичен и няма как да го видиш. За да се зареди трябва първо да си закачен към контролера.От понеделник най-вероятно ще съм в непредвидена отпуска почти до края на следващия месец така че може да се разберем и да тестваме.Някъде мернах че моята система - кабели+компютър е 240лв. И явно е читава щом аз успях да я настроя Само трябва да поогледам къде е закачен кабела за ламбда сондата че не се визуализира правилно. Видях обаче че майстора който ми я постави я гледаше но беше с друг софтуер. Трябва за потърся кабела и да го проследя да видя да не би да го е разкачил след това.
Коментар
-
Ами с шублер дали няма да може ?Сега се загледах внимателно в лог-а , който съм дал по-назад.На празен ход при 3.3мс бензиново, имам газово 4.25 т.е. 2.4мм щуцер е много голям.Интересното е, че пък Валтек-а с 2.1мм дава цели 7мс време. Понеже и ти си със същата рейка, ако можеш да го разбереш размера ще ми помогнеш много Утре пак ще пада обикаляне да намеря 4 нови щуцера.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Отново греда. От 1.6 до 2.1мм пробвах.С 2.1мм си върви прилично, като пипна на ръка картата, обаче няма празен ход.Калибровката естествено НЕ минава, обаче като заредих дефаултната графика и к’во да видя ?2.6мс бензинови, 5.5газови с 2.1мм щуцери.При пусната перка не повече от 3мс. бензиново.При идеално права линия има горе долу някакъв празен ход, като тръгна да я коригирам спрямо бензиновита крива и празен ход йок.Или колата има някакъв проблем, който не се вижда/усеща на бензин или Тамоната е много, много, ама много зле.И винаги след калибровка с версия от 3.0 нагоре кривата става така:И като я заредя със стара версия 2.54 примерно, една точка на празния ход отива на майната си:Буквално вдигам ръце вече.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Няма празен ход, да ти спестя четенето.Оборотите играят много и гасне, ако я закрепя да не гасне е за сметка на мощност/разход.--------- Почистени - дебитомер, стъпков мотор, ТПС.След почистването на дебитомера, определено усещам колата по-пъргавичка.Не знам дали трябва да сравнявам с Браво 1.8, но на такова бензиновите времена са от 2 до 2.5мсПри мен под 3 на бензин не падат, средно стоят на 3.5-------------Спарк адванс на бензин, ми е на празен ход 10-11градуса, това нормално ли е ?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
u_bo
и аз позабравих вече точно проблема, но ЗАЩО не пробваш това:-закрепи я на ПХ- да си сигурен че времената на инж. за еднакви на газ и на бензин - това според ЕКУ/б/- ако е мъртвец нагоре - опитай да я закрепиш с ръчно коригиране на коефициента на ЕКУ/г/
Коментар
-
Не става, ако закрепя празния ход, е за сметка на сместа в целия друг диапазон.Ако пипна кривата, спрямо събраните бензинови точки, колата върви прилично за метан, но няма празен ход.Днес си играх на дълго и на широко със същата тамона с 3.0мм щуцери , но на газ, дори с толкоз големи щуцери, но можах да я накарам нито един път да изгасне, колкото и да коригирах времената нагоре и надолу, да не говорим, че бравото е и с турска рейка.Размених ЕКУтата, но нямаше ефект.Ето пак какъв е проблема, за тези които не им се четат 16 страници:http://youtu.be/V7WTmP9x-WMF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
u_bo
emzo написа:Не става, ако закрепя празния ход, е за сметка на сместа в целия друг диапазон.Ако пипна кривата, спрямо събраните бензинови точки, колата върви прилично за метан, но няма празен ход.Днес си играх на дълго и на широко със същата тамона с 3.0мм щуцери , но на газ, дори с толкоз големи щуцери, но можах да я накарам нито един път да изгасне, колкото и да коригирах времената нагоре и надолу, да не говорим, че бравото е и с турска рейка.Размених ЕКУтата, но нямаше ефект.Ето пак какъв е проблема, за тези които не им се четат 16 страници:http://youtu.be/V7WTmP9x-WM
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар