Здравйте. Имам въпрос относно монтажа на клапаните за впръскване на газта. Сложих си ново газово AG но сервиза в който го поставих нещо се изложиха с монтажа. Поставили са клапаните отпред между радиатора и смукателните колектори. В резултат на това въздухопровода се повдига леко и пречи на капака да се затвори правилно, съответно не се отваря и добре. Видимо е, че ако се преместят клапаните с 2 до 3 см. по надолу няма да има проблем, но ... Въпроса е защо са монтирани клапаните там. Имали начин да се монтират другаде, без да се промени работата на системата. И при евентуален инцидент не е ли опасно това положение на клапаните. Интересно ми е да разбера има ли друг начин и друго място за монтаж на клапаните. Моля ако някой има представа да пише и ако може да публикува и снимка. Искам да я покажа на философите от сервиза ако вземат да ми обясняват как няма да стане. Вече ходих но майстора дето го е монтирал не е налице. Ще се видим в Сряда. Благодаря предварително, а колата е Brava 1,6, 16 клапана 1999 г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газов инжекцион AG на Brava 1,6 16 монтаж на клапаните.
Collapse
X
-
nedialk00
махни въздухопровода(предполагам сатава въпрос за това черното което се държи на два болта) и си карай, и качи някви снимки ако може да добием по ясна представа
-
И при мен са така, но нямам проблем със затварянето на капака. Маркучетата трябва да са макс 25-30 см и затова няма голям избор за монтажа на газовите клапани. Може да се сложат доста по-надолу, но е свързано с малко повече хамалогия. А в сервизите гледат да стане по-бързо... Ето как е при мен:Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар