Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион AG на Brava 1,6 16 монтаж на клапаните.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газов инжекцион AG на Brava 1,6 16 монтаж на клапаните.

Здравйте. Имам въпрос относно монтажа на клапаните за впръскване на газта. Сложих си ново газово AG но сервиза в който го поставих нещо се изложиха с монтажа. Поставили са клапаните отпред между радиатора и смукателните колектори. В резултат на това въздухопровода се повдига леко и пречи на капака да се затвори правилно, съответно не се отваря и добре. Видимо е, че ако се преместят клапаните с 2 до 3 см. по надолу няма да има проблем, но ... Въпроса е защо са монтирани клапаните там. Имали начин да се монтират другаде, без да се промени работата на системата. И при евентуален инцидент не е ли опасно това положение на клапаните. Интересно ми е да разбера има ли друг начин и друго място за монтаж на клапаните. Моля ако някой има представа да пише и ако може да публикува и снимка. Искам да я покажа на философите от сервиза ако вземат да ми обясняват как няма да стане. Вече ходих но майстора дето го е монтирал не е налице. Ще се видим в Сряда. Благодаря предварително, а колата е Brava 1,6, 16 клапана 1999 г.
    За подръжката на FIAT се полага медал.

махни въздухопровода(предполагам сатава въпрос за това черното което се държи на два болта) и си карай, и качи някви снимки ако може да добием по ясна представа

Коментар

И при мен са така, но нямам проблем със затварянето на капака. Маркучетата трябва да са макс 25-30 см и затова няма голям избор за монтажа на газовите клапани. Може да се сложат доста по-надолу, но е свързано с малко повече хамалогия. А в сервизите гледат да стане по-бързо... Ето как е при мен:
      Прикачени файлове
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Working...
      X