Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Метанов инжекцион и TAP

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Метанов инжекцион и TAP

Има ли нужда от адванс процесор, когато е монтирана МЕТАНОВА инжекционна система ?п.с. 1ви пост в газовия раздел, докъде я докарахме и накъде отива тоя свят ....
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

да,задължително!
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

слагай, слагай, за газ може да се направи компромис, ама за метан е задължително

Коментар

Кому е нужен след като метановия инжекцион си има комп?Не се бъркате с обикновенна метанова уредба нали?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ааа за инжекцион не, той си има

Коментар

Ако имаш излишни около 200 лв.-слагай.Моята е LR и питах офиц. им вносител /серв. им е в Ямбол/.Казаха,че е препоръчително-щяла да ускорява малко по-добре и "може би" да даде някаква икономия.
            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

той компютъра на газовия инжекцион управлява газовите дюзи. поне аз не съм чул да може да бута аванса.

Коментар

kolev написа:
                той компютъра на газовия инжекцион управлява газовите дюзи. поне аз не съм чул да може да бута аванса.
                Изобщо не бута аванса! И понеже някои твърдят,че няма нужда,защото било ГИ,дайте ми обяснение защо при конвенционалната газова има нужда,а при ГИ няма нужда?Ако искаш колата да има по-добра динамика,да нямаш проблеми с клапаните и да имаш по-нисък разход,слагай задължително ТАР! Аз ще слагам ТАР на пропан бутан! Ако те интересува какъв на лични ще ти споделя. В този ред на мисли искам да попитам някой знае ли от къде бих могъл да намеря букса(мъжка + женска),като на бобината на 1,6 16V ?
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ако ще купуваш AEB към него си избираш комплект кабели с букси за твоята кола. иначе може и отделно да си ги купиш.

Коментар

Емо, казах ти ЕКУ-то на метана ти върши работа и на ТАП и емолатор.Айде чакаме снимки на монтажа
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ама много противоречиви са Ви мненията Ще питам и моя човек, че като му заръчах инжекциона, не повдигнах тоз въпрос .
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Ама много противоречиви са Ви мненията Ще питам и моя човек, че като му заръчах инжекциона, не повдигнах тоз въпрос .
                        Да само дето половината не са разбрали че става дума за метан, а от тази полувина полувината си мислят за АГУ. Имаш си еку което си чете данните и си коригира работата на ДВГ-то.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Хах, едитнах отново 1ия пост , сега трябва да се вижда.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

то това го разбрахме, ама да беше казал какъв е инжекциона. за да ти коригира аванса, трябва в екуто на газовата да има вграден аванс процесор. сигнала от датчика на коляновия вал да се прекъсне и да минава през него. аз поне не съм чувал за такъв ГИ. може и да има.

Коментар

И аз знам, че ГИ няма ТАП. За LPG не е фатално, но казват, че за CNG било препоръчително да се сложи.
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Working...
                              X