Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ с ГИ - статистика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

krasio_79bs написа:
    Danchojn написа:
    Е, нямам абсоютно никакъв интерес да ви лъжа. Ни най-малко искам да се показвам или хваля. Разхода е реален и честно казано от толкова много спорове вече в този форум ми дойде до гуша и ми е все тая дали ми вярвате!
    Е такъв разход под предписаният на бензин си буди бая съмнения.Още повече в София и то при 4х4 автомобил.По каталог я дават 7.9л на 100км.При положение че всички знаем ,че с ГИ има едни 10% върху разхода на бензин,ти имаш 7л на 100км.Склонен съм да изпратя 10 лв за газ (7,7л) и с тях да повозиш някой колега от София и да засечете разхода дали наистина е 7л. на 100км.Ако си съгласен да търсим доброволец и да пращам 10лв. за експеримента?
    Засичам разхода на газ при всяко зареждане от както съм поставил ГИ. От пълно до пълно. Имам и тема по въпроса. Няма да се занимавам да доказвам на никой по този начин. Ако имаш наистина добри намерения, не с цел да се подиграваш, ако идваш към София, се обади. Ще го направим заедно. Не си мислете че ви баламосвам. Но въпреки това, пак ще има съмнения.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
      Я му пусни данните на това Стило 1.6, щото това което аз намирам не се връзва с това което говориш. Например че тежи 1500 при положение, че производителя казва 1150кг. Извънградския разход и е предписан 5.7/100.А и да се сравнява 4х4 с нормално задвижване не е меродавно. Погледни същата Панда без 4х4 каква е разликата в заводските данни!
      http://www.carsplusplus.com/specs2007/fiat_stilo_multi_wagon_16_active.phpWeight: 1370 kg (3,020.3 pounds)Сложи 40 кг газова бутилка. Сложи багажа, детската количка, мен - ~90kg, жена ми ~46kg.. едно дете.. айде няма да го смятаме. Касетката ми с пособия, когато я носих в стилото навремето беше 25кг точно... и пак ми кажи, че толкоз гори. Производителите винаги дават силно оптимистични стойности на разход на гориво, които абсолютно никога не отговарят не действителността. Доказано е, че на газ колата гори минимум 10% повече, това е безспорен факт, а ти твърдиш, че гори доста по-малко в много силно натоварен трафик. Не виждам защо се обиждаш, че не ти вярваме.

Коментар

Еми разхода ти е чудесен! Пандата е мерена на кантар тежи точно 1200 кг. Уф май толкова беше. Без ГИ! И да греша е с малко. Извънградско я карам все претоварена и с кутия на покрива, че нямам багажник и извънградския разход не се различава от градския. Просто в града е празна и вози мен. Затова няма разлика в града и извън града. Но разход над 6.8 бензин, с изключение на първата година, не съм виждал. Вчера заредих газ и пак го засичам. Пак ще го напиша.Не се обиждам. ПРавил съм експериментите на един и същ автомобил, знам какво приказвам. Стило и Панда не може да бъдат сравнени, но разхода ти е наистина добър. Освен това разхода на газ ми е 11-12% повече в момента от колкото на бензин. Всичко се връзва.

Коментар

Аз съм на мнение, че този разход - на Пандата, може още да бъде свален. Като чета и по други форуми какви постижения има, не мисля, че е нереално.Колкото до вярване и невярване - вярвам всичко, рибар съм!
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Danchojn написа:
            krasio_79bs написа:
            Danchojn написа:
            Е, нямам абсоютно никакъв интерес да ви лъжа. Ни най-малко искам да се показвам или хваля. Разхода е реален и честно казано от толкова много спорове вече в този форум ми дойде до гуша и ми е все тая дали ми вярвате!
            Е такъв разход под предписаният на бензин си буди бая съмнения.Още повече в София и то при 4х4 автомобил.По каталог я дават 7.9л на 100км.При положение че всички знаем ,че с ГИ има едни 10% върху разхода на бензин,ти имаш 7л на 100км.Склонен съм да изпратя 10 лв за газ (7,7л) и с тях да повозиш някой колега от София и да засечете разхода дали наистина е 7л. на 100км.Ако си съгласен да търсим доброволец и да пращам 10лв. за експеримента?
            Засичам разхода на газ при всяко зареждане от както съм поставил ГИ. От пълно до пълно. Имам и тема по въпроса. Няма да се занимавам да доказвам на никой по този начин. Ако имаш наистина добри намерения, не с цел да се подиграваш, ако идваш към София, се обади. Ще го направим заедно. Не си мислете че ви баламосвам. Но въпреки това, пак ще има съмнения.
            Със никого ,по никакъв повод не съм се подигравал и нямам намерение да го правя!!!Предложението ми е напълно сериозно.Поради факта ,че съм на другият край на България ти предложих да извършиш теста с колега от форума.Относно темата и аз мога да пусна тема с разход 6 литра на 100км ,но знам каква ще е реакцията от подобна тема.Та предложението ми е напълно сериозно.Пращам ти пари по Еконта в удобен за теб офис(на 10 минута са при теб) ,избираме един колега от форума и правите тест със снимков материал.По сериозен от това не мога да бъда.За теб остава удоволствието от шофирането и евентуалното натриване на носовете на скептиците като мен.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз не искам да натривам носа на никой. Преди всичко ние сме хора и трябва да се уважаваме като такива. Ще помисля върху предложението ти. Не отказвам, но се чудя откровенно дали да го направя. Кой ще има полза от това - никой според мен!Какво като докажа, пак ще има някой "философ"! Не искам да ми пращаш 10лв, ще го мислим ако се навия. При всички положения, ще напиша решението си, за да няма скрито покрито. Благодаря ти най-искренно, че си подходил сериозно.

Коментар

Ползата ще бъде изцяло за теб и отношението на потребителите към темата ти.Всяка статистика ,без покритие за мен лично е "стъкмистика".Мреята-1.8 ме учудвала с разход от 8.3л на 100 с 5 човека и багаж (Бургас-Казанлък за срещата в Бяло камъне)198км с 16,6 литра газ.Но със мен бяха още 4 човека които могат да го потвърдят и касова бележка за дозареденото количество газ.И въпреки всичко не мога да твърдя ,че гори 8,3 на 100км. В случая при теб не търси полза.Тук става въпрос за думата ти която се взема на подбив,а тръгне ли се в тая насока ,за какво уважение си говорим? Когато фактите говорят и боговете мълчат!
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не е съвсем така! Тук има хора, които каквото и да им докажеш все тая. Още по-малко ме вълнува, кой взима думите ми на сериозно. Наред с хората които буквално се подиграват с думите ми, има хора които ми повярваха, за някои неща и спечелиха от това. Като например избегнати ремонти на 3 двг-та и няколко скоростни кутии. Тук, в нашия форум. Някой от тези момчета ми станаха приятели, което за мен е най-голямата полза. Всъщност всички Това е ценно за мен. Не другото. Това че някой не ми взема думите на серизно си е лично негов проблем. Аз знам какво съм постигнал, със собствен труд, време и пари. Който се е възползвал, не е съжалил. И така както си говорим, съвсем се убеждавам, че няма полза от тези доказателства. Защото накрая някой "виртуален професор" ще каже гордо - с това направи реклама на ......... знаеш кое. За стъкмистиката - ако се расъждава така и няма поне малко доверие между потребителите, то 98% от темите и мненията тук са стъкмистика. Защото всеки може да напише всичко. Все пак е форум. Повечето потребители разчитат на Гугъл. Ако гугъл каже нещо, значи то е така, но всъщност Гугъл е един международен форум и е пълен с неверни неща и глупости. Затова, мисля да не доказвам нищо, просто е грозна картинка цялата работа. Всеки да си живее живота и това е. Времето ще покаже кой е прав! Аз съм тук!

Коментар

Няма да доказвам нищо! Потърсих съвет от моите най-близки приятели, как да постъпя. Отговора на всички беше - от какъв зор ще си губиш времето в безмислено обикаляне по софийските улици, да доказваш на някой си разхода ти.

Коментар

Danchojn написа:
                      Няма да доказвам нищо! Потърсих съвет от моите най-близки приятели, как да постъпя. Отговора на всички беше - от какъв зор ще си губиш времето в безмислено обикаляне по софийските улици, да доказваш на някой си разхода ти.
                      дори и да го направиш, ще се намери някой да каже, че резултата е манипулиран

Коментар

Danchojn написа:
                        То голяма дилема било значи.Надявам се в такъв случай ,да не се сърдиш на скептиците които не вярват в този разход.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз не се сърдя, че не вярват на мен и го повтарям за не знам си кой път. Сърдя, се на друго. НЕ МОЖЕ ДА ОПЛЮВАШ, БЕЗ ДА ЗНАЕШ И БЕЗ ОПИТ! Кажи си мнението кротко, че си скептичен, че не вярваш и т.н. А то.............................думи нямам!Хайде че отклонихме много темата и на Сев. Ще пиша пак следващото засичане.

Коментар

Казанлък-Аерогара София 3 души с климатик 7.8/100 , при скорост 90-100 км/чАерогара София-Казанлък, сам, при скорост до Пловдив до 100км/ч и от Пловдив до Казанлък със скорост 100-120 -7,1/100 км БЕЗ КЛИМАТИК. Прехвърля на газ на 33 градуса или около 2 до 3 км градско каране. Колко бензин гори- Колкото и налея
                            Play Golf ,but not drive golf!!!
                            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

придържайте се към темата
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

60 км в София + 160 до Банско - 6,9/100
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic