Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГИ ag zenit jz2005 не прочита инж. времена на бензин.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ГИ ag zenit jz2005 не прочита инж. времена на бензин.

Колеги давайте насоки и съвети къде да търсим причината.Миналата седмица сменях гърнета ма Мареята 1.8.Поради факта ,че се налага заваряне ,разкачих акумулатора по време на смяната.След смяната оставих да поработи докато загрее и тн.От тогава започна лоша работа на газ.Придърпване в обороти 2500-3000 и по слабо набиране.Закарах я на диагностика и се оказа ,че ГИ не разчита работата на бензиновите инжектори.Показва някакви минимални стойности като при празен ход на мотора.Мотора си работи добре на бензин.Поради факта ,че ГИ не може да види времената на бензин ,не може да си адаптира времената на газ.Проверена е масата към двигателя(подадена е отделна маса чрез кабели),проверени са всички връзки към компа на ГИ.Проверен е кабела който взима данни от бубината (вкл и са разменени бубините от които взима сигнал ГИ). Смениха ми и самият комп на ГИ със нов от същата марка( ag zenit jz2005) и пак софта не показва времената на бензиновите инжектори. За сега не ми е останало време да я закача с ФЕС и да видя там какви са показанията ,но на бензин нямам ядове.Всякакви идеи и мнения ще са ми от полза.ПП.Газовото е слагано преди 4 години,има 40 000км работа,сменени са филтрите преди 10 дена.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Ако компа на ГИ не чете бензиновите времена той изобщо няма да може да превключи на газ.Мисля че трябва настройка да се направи.
    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Там е работата ,че работи на газ ,но не както трябва.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Настройка на МАП таблицата на газ или автокалибровка ако има такава функция този ГИ.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Има авто настройки,но като не прочита бензиновите инжектори няма как да се адаптира и настрои с тях.Баси и порочният кръг,а до сега 4 години безпроблемна работа.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Първо не разбрах какво общо има бобината с бензиновите времена които се взимат от бензиновите инжектори и нямат нищо общо с бобината.А дали е възможно при сваляне на акумулатора и зануляване на адаптацията бензиновите времена да са паднали толкова че газовия комп да не може да ги разчете -едва ли но е възможно бензиновите времена да са паднали толкова че при преобразуването в газови да не могат да бъдат отработени от бавни газови инжектори при което те остават отворени и бензиновия комп смъква бензиновите времена на газ доколкото му е възможно. Тъпи идеи но не пречи да пробваш да ги елиминираш като възможности.1.провери всички връзки м/у бензиновите инжектори и газовия компютър,включително масите на инж. и еку-то.2.земи откачи акумулатора за известно време и пробвай пак.3.Покарай си я така на газ има шанс за адаптация.4.Проблема със сигурност е между бензиновите инжектори и газовото еку.Карай на бензин и виж бензиновите времена в същия диапазон обороти ,ако са същите малки проблема няма нищо общо с газта а ако са нормални почваш пак от точка 1.

Коментар

и аз съм за проверка на връзките. При мен със същия газов инжекцион, още при настройката първи или четвърти инжектор(не си спомням точно), даваше нон стоп "заето". Малко наместване на кабелите и всичко си дойде на мястото. Виж другото, при монтажа на гърнетата да не пипнали без да искат ламбдата. Някой "майстори" са доста сръчни с ръцете, и в резултат има скъсани кабели. та провери и ламбдата и окабеляването и.

Коментар

Ламбдата беше първото набедено нещо преди да се окаже ,че няма комуникация с бензиновите инжектори.Беше забила на нисък волтаж-0.040 и не мърдаше ни на газ ни на бензин.В събота я смених със друга която със сигурност работи,проверена е с ФЕС.Единствената непроверена връзка е при ЕКУ то на автомобила.Всички други връзки бяха щателно проверени и почистени в мое присъствие.Гърнетата също бяха сменени в мое присъствие на подемник и докато майстора работеше,аз си правих оглед на автомобила рамо до рамо с него.А и гърнетата ги смених след катализатора и сондата няма окабеляване в близост.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Защо не препрограмираш компа на газовата,като му направиш ресет преди това?
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Направен му е ресет.Дори беше подменен с нов от същият модел.Новият също не сработи.За момента се разбрах с майсторите да я закача първо на ФЕС за да видим там как са времената и в последствие да решим как да процедираме.Изявиха готовност ,ако се наложи да монтират и друга марка за тест.Но предпочитам да не се стига до там.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Като я заваряха масата, къде беше закачена?

Коментар

MEMO написа:
                        Първо не разбрах какво общо има бобината с бензиновите времена които се взимат от бензиновите инжектори и нямат нищо общо с бобината..
                        МЕМО,не съм в час със уредбите.Имам някакви основни понятия и до там.На бобината на 4 цилиндър има запоен един кабел който е вързан към ГИ.До колкото разбрах той има някаква връзка със следенето на ЕКУ на автомобила.Същият кабел беше разпоен пред мен и тестван на всички бобини на мотора.Нямам идея за какво друго може да е кабела и ако си наясно и не представлява проблем ще те помоля да споделиш.Все пак се учим до де сме живи.ПП.Следващият път ще взема нещо за снимане при закачането към компа на ГИ.Надявам се със снимки на графиките да дам повече информация.ПП2.Тази вечер я закачихме на ФЕС и инжекторите се виждат без проблем.Изникна ми друг въпрос.На 1.8 с Хитачи има само едно инжекторно време във ФЕС,а на 1,6 със Марели има на четирите инжектора времената.Та в тая връзка има ли определен инжектор към които да се закачи ГИ?
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Зенита следи инжекторните времена и на 4-те инжектора. Говоря за версията JZ 2005 и JZ2009. Зенит про следи само на един инжектор. За да се убедиш в правотата ми отиваш в меню F3 / injector settings и там виждаш времената навсички бензиновите инжектори. От бобината се хваща сигнал за да следи оборотите. Взимането на инфо за инжекторното време на бензиновите инжектори става от кабелите между ЕКУ и инжекторите. Спирането/пускането на инжекторите(бензинови и газови) се извършва от ЕКУ на ГИ
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                          X