Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ГИ БРЦ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ГИ БРЦ

Днес БРЦ-то сдаде багажа. Вчера ми изгасна колата и го отдадох на факта,че не беше загряла. Днес реших да погледна свещите и бяха бели като сняг. Диагнозата ясна много бедна смес. Реших да направя регулировка отново и да видя какво става. Закачих компютъра и гледам показанията на ламбдата- 50-100 миливолта. В първия момент набедих ламбда сондата. От там гледам стойноста на налягането в рейката- 2050мбар, при положение,че беше нагласено да е 1200мбар. Първата ми реакция беше изпарителя е дал фира,но ако това беше действителното налягане сместа нямаше да е бедна. От тук насетне главен заподозрян е датчик налягане. Откачих го и без датчик ми отчете налягане 500мбар. Въпросът ми е дали в крайна сметка е виновен този датчик?Някой знае ли какви трябва да му бъдат стойностите? Може ли да бъде заменен с подобен от друг ГИ?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Няма ли записани грешки?
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
      Няма ли записани грешки?
      Не! Датчика дава стойност 2000мбар,коет явно е в рамките на нормалното и не отчита грешка.

Коментар

Сори че не можах да помогна, кои да предположи че моя Секуент няма датчик и е различен от твоя, днес ще звънна на момчето което ми го монтира в софия да видим какво ще каже тои по въпроса.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
          Сори че не можах да помогна, кои да предположи че моя Секуент няма датчик и е различен от твоя, днес ще звънна на момчето което ми го монтира в софия да видим какво ще каже тои по въпроса.
          Слави,няма проблеми. Това черното при теб е датчика за налягане. Просто твоят е друг тип, но върши същата работа.

Коментар

Проблемът е констатиран. Редуктора е дал фира.

Коментар

След смяна на мембраната и уплътненията отново съм с работещ редуктор. Вътре имаше някаква ужасна лепкава гняс. Благодарност на slavi_lancia

Коментар

Working...
              X