Нека колегите които имат такива коли да кажат за разхода да знаем дали има смисъл от газовата уредба на такъв малък мотор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко гори Пунто 1.1 на газ ?
Collapse
X
-
Зависи колко ти е тежък десния крак, наличие на задръствания, колко е изправен автомобила, колко е натоварен, колко качествена газ зареждаш и т.н.т. Моя си го карам кротко и ми дава 6-7л/100км газ извънградско и около 8,5-9л/100км градско из Варна, но зареждам само от ЕКО, РОМПЕТРОЛ и ШЕЛ. От другите газстанции дава по-голям разход. Но може да падне още поне с литър, тъй като имам неизправен стъпков мотор за празния ход, пък и мисля да сложа аванс процесор, защото се усеща, че си иска аванса, особено на ниските обороти. Инвестицията си заслужава, ако въртиш по повече километри на ден или смяташ да си караш колата повечко годинки, без да я продаваш/бракуваш.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Лятото: извън градско 6,2/100; градско на късо разстояние 8/100. Зимно време: извън градско 6,5до7/100 но със зимни гуми, които вдигат разхода; градско 9,5/100 - при 4км, спиране, след 10минути още 2кмЗареждано на Лукойл като зареждам празна бутилка до свършване на газста. Смъквал съм извънградско до 5,8/100 със скорост около 90км/ч, рядко около 110км/ч но имаше и села - 50км/ч. Газовата ми е обикновенна даже с вакум.Преди я карах известно време на бензин: 5/100 извън и 7/100 градско. В сравнение Реното ми 19-ка гори извън градско колкото Пунтото градско :PПунто 1,1 55к.с.96г.; Рено19 1,7моно 89г.
Коментар
-
Re: Колко гори Пунто 1.1 на газ ?
Dizela_86 написа:Нека колегите които имат такива коли да кажат за разхода да знаем дали има смисъл от газовата уредба на такъв малък мотор.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Колеги, да не се заблуждаваме. 10 и над 10, колкото и да исках да го намаля не става, мойта е с 6 скорости, сменени мембрани,свещи кабели, всичко без изключение, 20лв. за реглаж - 10 градско, извън града София-Пловдив: 8 малко са ни кубиците и си искат тяхното. Аз говоря за наблюденията ми в София,тук разхода винаги е по голям.Не е важно каква кола караш,по важно е да те кефи !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар