Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко гори Пунто 1.1 на газ ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко гори Пунто 1.1 на газ ?

Нека колегите които имат такива коли да кажат за разхода да знаем дали има смисъл от газовата уредба на такъв малък мотор.

еми...

Не карам пунто 1.1 ,но съм карал коли с малък мотор и мога да кажа ,че грацко ще си ти гори кам 10 без да я гониш..а извън града 6-7 нека колегите с пунтаци да отговорят
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Зависи колко ти е тежък десния крак, наличие на задръствания, колко е изправен автомобила, колко е натоварен, колко качествена газ зареждаш и т.н.т. Моя си го карам кротко и ми дава 6-7л/100км газ извънградско и около 8,5-9л/100км градско из Варна, но зареждам само от ЕКО, РОМПЕТРОЛ и ШЕЛ. От другите газстанции дава по-голям разход. Но може да падне още поне с литър, тъй като имам неизправен стъпков мотор за празния ход, пък и мисля да сложа аванс процесор, защото се усеща, че си иска аванса, особено на ниските обороти. Инвестицията си заслужава, ако въртиш по повече километри на ден или смяташ да си караш колата повечко годинки, без да я продаваш/бракуваш.
      Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

кола

При мен е 7.5на дълго но винаги е пълна 3 ма с багажи .Има значение и от къде се зарежда от ШЕЛ гори най малко .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги а имате ли така наречения ТАПИма ли ефект от него на този вид мотор

Коментар

За метан да,пропана няма смисъл.

Коментар

Моето гореше 6.5/100 извън града и 9-9.5/100 само градско в Плевен. Зареждах само на ЕКО и ОМВ.

Коментар

Лятото: извън градско 6,2/100; градско на късо разстояние 8/100. Зимно време: извън градско 6,5до7/100 но със зимни гуми, които вдигат разхода; градско 9,5/100 - при 4км, спиране, след 10минути още 2кмЗареждано на Лукойл като зареждам празна бутилка до свършване на газста. Смъквал съм извънградско до 5,8/100 със скорост около 90км/ч, рядко около 110км/ч но имаше и села - 50км/ч. Газовата ми е обикновенна даже с вакум.Преди я карах известно време на бензин: 5/100 извън и 7/100 градско. В сравнение Реното ми 19-ка гори извън градско колкото Пунтото градско :P
                Пунто 1,1 55к.с.96г.; Рено19 1,7моно 89г.

Коментар

При мен извън градското е под 6,5 но е над 6, за градско съм стигал и до 13 когато педала ми стигне ламарината .

Коментар

ре:

аз имам пунто 1.2 16v на газ градско ми дава 8.3/100 изванградско ми дава 5.5 - 6/100 ама е газ наполовин цена се едно да гори 3 бензин газта си е по добре , а ако е направена както трябва няма да има и проблеми

Коментар

5,5 = абсурд
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: Колко гори Пунто 1.1 на газ ?

Dizela_86 написа:
                        Нека колегите които имат такива коли да кажат за разхода да знаем дали има смисъл от газовата уредба на такъв малък мотор.
                        Към разхода на бензин прибавяш 20% и си готов.ТАП, или аванспроцесор, е задължителен, ако не си с делко - подобрява динамиката и намалява разхода.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Колеги, да не се заблуждаваме. 10 и над 10, колкото и да исках да го намаля не става, мойта е с 6 скорости, сменени мембрани,свещи кабели, всичко без изключение, 20лв. за реглаж - 10 градско, извън града София-Пловдив: 8 малко са ни кубиците и си искат тяхното. Аз говоря за наблюденията ми в София,тук разхода винаги е по голям.
                          Не е важно каква кола караш,по важно е да те кефи !!!

Коментар

Към разхода на бензин прибавяш 15 - 20% и получаваш газовия.Нещата са много индивидуални - зависи от автомобила и маниера на каране.
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

В София 10.5 градско извънградско 7-8 само от Лукойл
                              BMW E46 coupe
                              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Working...
                              X