Някои запознат ли е, къде мога да настроя работата на ламбда контрола? Преди 3 години закупих автомобила с монтирана в Италия газова ( обикновена за инжекцион) + ламбда контрол. При наличието на такъв уред, количеството кислород преминаващо през въздушния филтър трябва да бъде строго определено - и при най малкото отклонение, автомобилът губи мощност и почва да се дави. Всичко беше нормално докато не ми се спука кутията в която стои въздушния филтър - от там насетне джаджата стана неизползваема и се наложи да заменя ламбда моторчето пропускащо газта с обикновено кранче. Сега ще търся по моргите нова кутия за въздушния филтър, но със сигурност ще се наложи софтуерна настройка на ламбда контрола. Едни измислени "газаджии" ми казаха, че тука в България, никой не се занимава с такива глупости и по - добре да не се захващам. Но при положение, че имам въпросното устройство, намаляващо разхода на газ и значително подобряващо динамиката, си заслужава да потърся начин за софтуерна настройка. Ако имате предложения пишете
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софтуерна настроика на "ламбда контрол"?
Collapse
X
-
nedialk00
защо да му трябва настройка, те са самоадаптиращи се повечетоо, и като си сложиш новия филтър с новата кутия се самоадаптирва, пък ако наистина се наложи настройка, се свържи с qnisz той е от град септември до пазарджик и почти сигурно ще ти свърши работа, ама поне напиши какъв е тоя ламбда контрол
-
Не зная къде стои платката - само до стъпковото моторче имам достъп, но на него нищо не пише. Не зная къде са монтирали платката, иначе ще видя какъв модел е. Съмнява ме сондата да не дава грешна информация към ламбда контрола и от там да ми идват проблемите, а не от софтуера (щом казваш, че контрола сам се настроива). Другият вариант е проблем в стъпковото моторче - да не отваря и да не затваря, но не виждам как мога да го проверя...
Коментар
-
wwalker написа:Ma®tin написа:Ще трябва утре да видя дали нещо не пишеше на моторчето, иначе не зная къде се намира платката.
Коментар
-
nedialk00
ами проследи ги, необходимо е да се разбере какъв точно е ламбда контрола ти можеш да проследиш и от друго място, като махнеш черния капак покриващ МАП-а и буксата на ламбда сондата, и от там да проследиш къде отива кабелчето на ламбда сондата което е срязано и понадено
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар