Колеги извинете,че ви заливам с теми които може би ви се струват малоумни, но са ми интересни тея въпроси..забелязвам,че на студен двигател колата върви на газ много по добре отколкото като загрее....пример: паля сутрин на бензин и след 10 секунди прехвърлям на газ....потеглям и колата осезаемо има по изгладена работа, тегли много по добре...а като загрее и се чувста загуба на мощност....почва да глъхне повече отколкото да върви.....изпарителя не замръзва като превключвам сутрин на газ имам един стар и се чуда дали да не го вържа пробно без да минава вода през него, да видя какъв ще е ефекта...до сега за 4 години от както имам колата никога не ми е замрзъзвал изпарител а сум сменил 2 броя....и съм палил директно на газ сутрин и няма проблеми....газовата е обикновена без никаква електроника по нея, а колата е браво 1.4
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане ако през изпарителя не минава вода?
Collapse
X
-
и кво като го видя на буца лед 55 лева струва .... даваме хиляди левово за гориво годишно но за 55 лева за един шибан изпарител се правим на светици...ебати тука май само хейтъри има...аз ви казвам лед никога не съм виждал по изпарителя...дори съм палил при -10 директно на газ....вие пак с вашата буца лед...не може ли един път някой човек който има знания и опит да ми отговориFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Като е студено във въздуха има повече кислород, което осезаемо влияе на работата на двигателя и на вървежа. И щом забива муцуната като загрее - най-вероятно иска настройка. Направи си експеримента - или ще замръзне, или няма, или ще се прецака, или няма.ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
Коментар
-
ThE_PuNiSHeR написа:Ами струва ти се, че върви повече щото е на "смукач", имаш приток на повече гориво и по-малко въздух.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
nedialk00
всяка кола като е студена бяга повече :Д и на бензин ще ти върви повече когато е студена да знаеш, а иначе какво ще стане ли ? ще стане една голяма буца лед :Д
Коментар
-
mitkosoft написа:и кво като го видя на буца лед 55 лева струва .... даваме хиляди левово за гориво годишно но за 55 лева за един шибан изпарител се правим на светици...ебати тука май само хейтъри има...аз ви казвам лед никога не съм виждал по изпарителя...дори съм палил при -10 директно на газ....вие пак с вашата буца лед...не може ли един път някой човек който има знания и опит да ми отговориFiat Bravo 103 1996
Коментар
-
Ами кво ще стане ще замръзне изпарителя. Ако колата върви студена а топла е тромава най - вероятно е богата сместта. Като е студен мотора иска повече гориво и богатата смес му идва идеално . Като загрее се позадавя - иска си въздух. Най -добре лека корекция в регулировката на топъл мотор докато стане пъргава колата, тогава на студено няма да дърпа толкова ама всичко ще е нормално .не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар