Навил съм се да си слагам такава маймунка на моноинжекцията ми с обикновена газова без никакви електроники по нея....някой има ли схема на такова устройство с цел да си го направя сам...или ако има някой който ги произвежда.....или някой колега който ги продава?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тайминг адванс процесор. Въпрос.
Collapse
X
-
nedialk00
на каква кола зависи дали е с датчик на хол или с индукционен датчикна коляновия вал, в единия случай излиза 120 лева ако си го монтираш сам, в другия 35
Коментар
-
nedialk00 написа:на каква кола зависи дали е с датчик на хол или с индукционен датчикна коляновия вал, в единия случай излиза 120 лева ако си го монтираш сам, в другия 35Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
то въпроса е от къде се взима сигнала за запалването. ако е от делкото - евтиния ТАП, ако е от коляновия вал - скъпия. иначе датчика на хол е с 3 кабела и на изхода си изработва правоъгълен сигнал, а индуктивния е с 2 кабела и изхода му са едни пулсове и на инглес му викат variable reluctance sensor .
Коментар
-
Порових се, включително по посочените сайтове, но там с изключение на два-три газови инжекциона, всичко останало е хеви-метъл. Когато запалването е с делко, в което е датчика, тоя коректор не е чак толкова належащ. Просто даваш още 3-5 градуса и си готов.Та има ли някой схемата или само ще си гадаем!Alfa Romeo 1.4 IE L. - мир на тенекиите и.
Алфа Ромео 33 1.7 4х4 АВS-скапа се
Алфа Ромео 33 Имола
Фиат Уилис 2.0 8В
Коментар
-
dan4o написа:проблема не е схемата а програмата за контролера,па и до 100 кинта има на АЕВFiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
nedialk00
-
Na4ko_0 написа:dan4o написа:проблема не е схемата а програмата за контролера,па и до 100 кинта има на АЕВтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Като се позатопли може би ще имам тема за газифициране или метанизиране на един 1,6,като на колегата @nedialk00.Мисля се за типото,ако не стане с другата кола да го метанизирам него,та затова разпитвам за ТАП-ове още отсега.Интересно ми е колко кг гори градско на метан или колко извънградско?ТАП-ът спомага за разхода теоритично,а и за вървенето.Осезаемо по-зле ли е от на пропан-бутан?Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Na4ko_0 написа:Като се позатопли може би ще имам тема за газифициране или метанизиране на един 1,6,като на колегата @nedialk00.Мисля се за типото,ако не стане с другата кола да го метанизирам него,та затова разпитвам за ТАП-ове още отсега.Интересно ми е колко кг гори градско на метан или колко извънградско?ТАП-ът спомага за разхода теоритично,а и за вървенето.Осезаемо по-зле ли е от на пропан-бутан?типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар