Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АГУ със стара бутилка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

http://www.theplan.net23.net/14H8.pdfи по-точно:Раздел VIII.Автомобилни газови уредби...................................Чл. 85. Спирателният клапан с дистанционно управление по чл. 81, т. 4 трябва да е монтиран без междинни фитинги директно върху резервоара така, че да спира подаването на газ, когато двигателят не работи или към него се подава друг вид гориво.Чл. 86. (1) Предпазният клапан по чл. 81, т. 3 трябва да е вътрешно херметичен до налягане 2,6 МРа и да се задейства при налягане 2,7 +/- 0,1 МРа.(2) Предпазният клапан се монтира към зоната на резервоара, в която има газова фаза.(3) Въглеводородният газ, изтичащ от предпазния клапан, се изпуска в атмосферата или в херметичния кожух по чл. 89.Чл. 87. Автоматичният ограничител на нивото на втечнения въглеводороден газ в резервоара осигурява пълнене на резервоара не повече от 80 на сто от обема му.Чл. 88. Към зоната на резервоара, в която има газова фаза, се монтира стопяем предпазител по чл. 81, т. 8, конструиран така, че да се отваря при температура 120°С +/- 10°, или предпазен клапан с дебит не по-малък от 17,7 m3/h.....................
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

само че тая наредба вече е отменена до колкото ми е известно и нова май не е излизала.

Коментар

kolev написа:
        само че тая наредба вече е отменена до колкото ми е известно и нова май не е излизала.
        Да, прав си - отменилия са я.Но когато писаха последната поправка (през 2006) се позоваха на европейска норма/директива, в която бе записано че влиза в сила от 2006 и има гратисен период до 2011 (сега не мога да я намеря, за да я цитирам точно). В резултат, на която в нашите закони се появи това изискване. Според мен, в "новата" пак ще стои този текст, така че ...............
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Значи ще трябва да си проверя дали е технически изправна, но въпросът ми по - скоро беше дали ако е технически изправна, сложа евросонда и я подпечатам, могат да ми направят проблем за това ЧЕ Е СТАРА (2003 г.), или няма да го вземат в предвид, стига да е наред всичко по нея?

Коментар

teodorblank написа:
            Значи ще трябва да си проверя дали е технически изправна, но въпросът ми по - скоро беше дали ако е технически изправна, сложа евросонда и я подпечатам, могат да ми направят проблем за това ЧЕ Е СТАРА (2003 г.), или няма да го вземат в предвид, стига да е наред всичко по нея?
            Ако ще и на 100 години да е, ако са ти изрядни документите копче няма да ти кажат. Точка.А ти ако си пич, ще я закараш на водна проба и рентген, освен ако не ти пука за теб и околните.

Коментар

teodorblank написа:
              Във някакъв форум бях съм чел мнения, че БГ бутилките можело да се използват до навършване на 15 от датата на първа регистрация, а в Европа след 7 год експлоатация цялото АГУ се сваля от колата и се праща за рециклиране.Аз не успях да открия нормативни документи доказващи тези твърдения.

Коментар

Ами така и така ще си купуваш нова сонда и дето ще се занимаваш да ти изкарват нов паспорт и допълнително за надуване и тем. подобни глупости може да се оръсиш 30-40 лв. незнам точно цените ама нова празна бутилка е 50-60. Я по добре нова и може да си я избереш точно като за твоя багажник. Все пак уредбата тепърва ще я ползваш не е лошо да има повечко живот бутилката. Един познат преди време така си взе за 60 лв. втора ръка бутилка ходи паспорт да му вадят и тестове да мине и тя му излезе почти като цена на нова + нова сонда . така че ........
                не подценявайте италианските коли
                Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Working...
                X