здравейте,интересувам се ако някой знае къде и колко пари ще струва смяната на агу от старата кола на новата.старата беше голф 2 карбуратор, агу-то е с плочка.ще стане ли на бравото 1.6 16в 103кс ?цена ориентировачно,при положение ,че аз я сваля от старата и да я монтират на бравото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна на Агу
Collapse
X
-
Пич, ти отвори кутията на Пандора! Дано Слави да не види темата, че ще се почне една...! :D По принцип от старата кола можеш да вземеш бутилката, клапана и изпарителя. Ще ти трябва нова плочка и 6 метра нови тръби и тръби за водата. Обикновено взимат по 200 кинта за монтаж. Друг е въпроса дали ще стане като хората. Оказа се, че този двигател е много капризен дори към газовите инжекциони. Ще ти трябва и малко електроника - емулатор на сондата и инжекторите. А - и кихалки! За късмет няма да говорим.За мястото - щом е обикновена газова може и в по-скромен сервиз.Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
-
Ами аз си ползвах старата тръба и маркучите за водата,защото бяха нови и прехвърлях от Фиат на Фиат и дължината пасваше.И аз знам,че е хубаво да се смени тръбата ама прецених,че е в добро състояние и си я сложих пак...30-те спестени лв. вложих в нови клапан и зареждачка,че бяха в лошо състояниеEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
nedialk00
какво му е капризното, ако е 49ф е капризен, ама не е ???? супер си работи с обикновенна газова, слагай смело, ще трябват нови тръби и маркучи
Коментар
-
nedialk00 написа:какво му е капризното, ако е 49ф е капризен, ама не е ???? супер си работи с обикновенна газова, слагай смело, ще трябват нови тръби и маркучиEx: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Колега, ако искаш АГУ ходи и си вземи ново и да ти го монтират, но ако пък имаш много нерви за късане, монтирай втора употреба.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Ква марка е тая уредба че си се затръшкал за нея, ако е некои турски звер хич не се занимаваи. никои маистор няма да се хване д ати ползва старите тръби и маркучи, ама никои, или ако се хване ти ша си пишман що си се хванал с него после. Монтажа ша ти легне поне 200 лева като труд и матеряли. А и както каза колегата тоя вакумен изпарител не стаааа. А инак Ф49 кво д аму е, имаше тука един ентусиаст дето много ми липсва, въпреки всичките ни предупреждения реши да смени колектора с метален само и само да сложи обикновена агу, е познаи как завърши темата му лошото е че одавна не е писал не знам да не си е посегнал на живота. Инак ако си с железарския мотор като на Недялко на снимката нищо му няма носи на газ обикновена кат стои та гледаи Ходи си сложи едно Ловато неиде да ти е мирна главата ама внимаваи къде че аз така се натресохПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Ква марка е тая уредба че си се затръшкал за нея, ако е некои турски звер хич не се занимаваи. никои маистор няма да се хване д ати ползва старите тръби и маркучи, ама никои, или ако се хване ти ша си пишман що си се хванал с него после. Монтажа ша ти легне поне 200 лева като труд и матеряли. А и както каза колегата тоя вакумен изпарител не стаааа. А инак Ф49 кво д аму е, имаше тука един ентусиаст дето много ми липсва, въпреки всичките ни предупреждения реши да смени колектора с метален само и само да сложи обикновена агу, е познаи как завърши темата му лошото е че одавна не е писал не знам да не си е посегнал на живота. Инак ако си с железарския мотор като на Недялко на снимката нищо му няма носи на газ обикновена кат стои та гледаи Ходи си сложи едно Ловато неиде да ти е мирна главата ама внимаваи къде че аз така се натресохfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
nedialk00
bobi_bravo написа:nedialk00 написа:какво му е капризното, ако е 49ф е капризен, ама не е ???? супер си работи с обикновенна газова, слагай смело, ще трябват нови тръби и маркучи
Коментар
-
nedialk00 написа:bobi_bravo написа:nedialk00 написа:какво му е капризното, ако е 49ф е капризен, ама не е ???? супер си работи с обикновенна газова, слагай смело, ще трябват нови тръби и маркучиEx: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
superfiata написа:Slavi_Lancia написа:Ква марка е тая уредба че си се затръшкал за нея, ако е некои турски звер хич не се занимаваи. никои маистор няма да се хване д ати ползва старите тръби и маркучи, ама никои, или ако се хване ти ша си пишман що си се хванал с него после. Монтажа ша ти легне поне 200 лева като труд и матеряли. А и както каза колегата тоя вакумен изпарител не стаааа. А инак Ф49 кво д аму е, имаше тука един ентусиаст дето много ми липсва, въпреки всичките ни предупреждения реши да смени колектора с метален само и само да сложи обикновена агу, е познаи как завърши темата му лошото е че одавна не е писал не знам да не си е посегнал на живота. Инак ако си с железарския мотор като на Недялко на снимката нищо му няма носи на газ обикновена кат стои та гледаи Ходи си сложи едно Ловато неиде да ти е мирна главата ама внимаваи къде че аз така се натресохПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар