Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на Агу

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смяна на Агу

здравейте,интересувам се ако някой знае къде и колко пари ще струва смяната на агу от старата кола на новата.старата беше голф 2 карбуратор, агу-то е с плочка.ще стане ли на бравото 1.6 16в 103кс ?цена ориентировачно,при положение ,че аз я сваля от старата и да я монтират на бравото
    Fiat Bravo 1997

Пич, ти отвори кутията на Пандора! Дано Слави да не види темата, че ще се почне една...! :D По принцип от старата кола можеш да вземеш бутилката, клапана и изпарителя. Ще ти трябва нова плочка и 6 метра нови тръби и тръби за водата. Обикновено взимат по 200 кинта за монтаж. Друг е въпроса дали ще стане като хората. Оказа се, че този двигател е много капризен дори към газовите инжекциони. Ще ти трябва и малко електроника - емулатор на сондата и инжекторите. А - и кихалки! За късмет няма да говорим.За мястото - щом е обикновена газова може и в по-скромен сервиз.Успех!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

няма ли да станат същите тръби,маркучи за водата и плочка ?
      Fiat Bravo 1997

Коментар

Ами аз си ползвах старата тръба и маркучите за водата,защото бяха нови и прехвърлях от Фиат на Фиат и дължината пасваше.И аз знам,че е хубаво да се смени тръбата ама прецених,че е в добро състояние и си я сложих пак...30-те спестени лв. вложих в нови клапан и зареждачка,че бяха в лошо състояние
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

какво му е капризното, ако е 49ф е капризен, ама не е ???? супер си работи с обикновенна газова, слагай смело, ще трябват нови тръби и маркучи

Коментар

nedialk00 написа:
            какво му е капризното, ако е 49ф е капризен, ама не е ???? супер си работи с обикновенна газова, слагай смело, ще трябват нови тръби и маркучи
            Колега, не дей да залъгваш човека като не знаеш. Работи си супер но на бензин какво се случва? Тази уредба ще стане единствено ако изпарителя е електрически, но щом е от карбуратор най вероятно е вакумен. Плочката не е същата, маркучите по-добре ги смени, ключето трябва да е реле време поне за да има какво да спира газта като е на контакт колата а не е запалена. Също така ако компютъра е Ф 49 трябват и симулатор за дюзите , симулатор за мап сензор трябват и кихалки за полектора. Като сложим и цената за монтаж идва горе долу като за нова.
            Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
            Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Колега, ако искаш АГУ ходи и си вземи ново и да ти го монтират, но ако пък имаш много нерви за късане, монтирай втора употреба.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

то общо взето да сложиш старата излиза колкото да сложиш нова.преди 6-7г дадох 280лв за агу+монтаж.да не говорим,че може да не се настрой както трябва и да харчи газ като ламя
                Fiat Bravo 1997

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Колега, ако искаш АГУ ходи и си вземи ново и да ти го монтират, но ако пък имаш много нерви за късане, монтирай втора употреба.
                  Ако е читава втората употреба АГУ (още повечем че си е негова и и знае слабите и силните страни) си е доста далавера и то без никакви проблеми.
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ква марка е тая уредба че си се затръшкал за нея, ако е некои турски звер хич не се занимаваи. никои маистор няма да се хване д ати ползва старите тръби и маркучи, ама никои, или ако се хване ти ша си пишман що си се хванал с него после. Монтажа ша ти легне поне 200 лева като труд и матеряли. А и както каза колегата тоя вакумен изпарител не стаааа. А инак Ф49 кво д аму е, имаше тука един ентусиаст дето много ми липсва, въпреки всичките ни предупреждения реши да смени колектора с метален само и само да сложи обикновена агу, е познаи как завърши темата му лошото е че одавна не е писал не знам да не си е посегнал на живота. Инак ако си с железарския мотор като на Недялко на снимката нищо му няма носи на газ обикновена кат стои та гледаи Ходи си сложи едно Ловато неиде да ти е мирна главата ама внимаваи къде че аз така се натресох
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Евтина система плюс евтин майстор =на много писане по форумите. :D

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                        Ква марка е тая уредба че си се затръшкал за нея, ако е некои турски звер хич не се занимаваи. никои маистор няма да се хване д ати ползва старите тръби и маркучи, ама никои, или ако се хване ти ша си пишман що си се хванал с него после. Монтажа ша ти легне поне 200 лева като труд и матеряли. А и както каза колегата тоя вакумен изпарител не стаааа. А инак Ф49 кво д аму е, имаше тука един ентусиаст дето много ми липсва, въпреки всичките ни предупреждения реши да смени колектора с метален само и само да сложи обикновена агу, е познаи как завърши темата му лошото е че одавна не е писал не знам да не си е посегнал на живота. Инак ако си с железарския мотор като на Недялко на снимката нищо му няма носи на газ обикновена кат стои та гледаи Ходи си сложи едно Ловато неиде да ти е мирна главата ама внимаваи къде че аз така се натресох
                        тука съм слави,недей тъжи за мен.след поставянето на един емулатор дюзи колата започна да върви по добре и от твоята и затова не писах повече по темата.а ако бях почнал пак да пиша рискувах пак да те НАХРАНЯ ДОВОЛНО и пак да ме баннат заради теб а смисъл няма.само да ти кажа че вече година и половина карам на газ с този набеден от теб комп 49ф и колата се държи прекрасно.започвам да си мисля че ти разбираш от газови уредби колкото аз от ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО,а аз и хабер си нямам от това.последното нещо което искам да ти кажа е че след като ми изтече няколко месечното наказание заради обидата отправена към теб при влизането ми в акаунта видях 5 лични съобщения от хора които не познавам поздравявайки ме за това че най накрая някой ти е казал че си с.....н дрънкащ в повечето време глупости.сам можеш да разбереш какво е мнението за теб на повечето от момчетата във форума.ПОЗДРАВИ.
                        fiat bravo 1.6 16v gt
                        fiat marea 1.9 8v jtd
                        fiat punto 1.7 td
                        fiat marea 1.6 16v

Коментар

bobi_bravo написа:
                          nedialk00 написа:
                          Колега, не дей да залъгваш човека като не знаеш. Работи си супер но на бензин какво се случва? Тази уредба ще стане единствено ако изпарителя е електрически, но щом е от карбуратор най вероятно е вакумен. Плочката не е същата, маркучите по-добре ги смени, ключето трябва да е реле време поне за да има какво да спира газта като е на контакт колата а не е запалена. Също така ако компютъра е Ф 49 трябват и симулатор за дюзите , симулатор за мап сензор трябват и кихалки за полектора. Като сложим и цената за монтаж идва горе долу като за нова.
                          колега виж какво карам, и пак говори, да ако не се направи както си трябва има проблеми, направи ли се както трябва няма да има ама никакви проблеми, все пак карам същото и знам много добре как е. а ако е 49ф може да си сложи метални колектори, ама от такива дивотии няма смисъл там и симулатори и емулатори пак ще е зле - решението само газ инжекция за него

Коментар

nedialk00 написа:
                            bobi_bravo написа:
                            nedialk00 написа:
                            колега виж какво карам, и пак говори, да ако не се направи както си трябва има проблеми, направи ли се както трябва няма да има ама никакви проблеми, все пак карам същото и знам много добре как е. а ако е 49ф може да си сложи метални колектори, ама от такива дивотии няма смисъл там и симулатори и емулатори пак ще е зле - решението само газ инжекция за него
                            Леле извинявай, аз съм те разбрал че казваш че Ф49 няма проблеми с обикновена. Иначе другия няма проблеми с обикнобена дори и симулатор не и трябава.
                            Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                            Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

superfiata написа:
                              Slavi_Lancia написа:
                              тука съм слави,недей тъжи за мен.след поставянето на един емулатор дюзи колата започна да върви по добре и от твоята и затова не писах повече по темата.а ако бях почнал пак да пиша рискувах пак да те НАХРАНЯ ДОВОЛНО и пак да ме баннат заради теб а смисъл няма.само да ти кажа че вече година и половина карам на газ с този набеден от теб комп 49ф и колата се държи прекрасно.започвам да си мисля че ти разбираш от газови уредби колкото аз от ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО,а аз и хабер си нямам от това.последното нещо което искам да ти кажа е че след като ми изтече няколко месечното наказание заради обидата отправена към теб при влизането ми в акаунта видях 5 лични съобщения от хора които не познавам поздравявайки ме за това че най накрая някой ти е казал че си с.....н дрънкащ в повечето време глупости.сам можеш да разбереш какво е мнението за теб на повечето от момчетата във форума.ПОЗДРАВИ.
                              Бях се притеснил за тебе и не са те баннали заради мен, баннали са те заради теб, явно си нарушил правилата Радвам се че всичко ти е на ред и си озъптил Ф49 явно на него с обикновена му е по харно от ГИ или явно на мен маистора ми е бил достатъчно неспособен да го направи А тези 5 ЛС-а не са "повечето момчета" сам знаеш че не може всички да са доволни от някои мен ме радват моите ЛС-и когато съм помогнал на някои и най-вече че са повече от 5
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Working...
                              X