Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Допълнителен газов филтър на обикновенна газова

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Допълнителен газов филтър на обикновенна газова

Колеги, след разговор с колега от форума разбрах, че бензиновите ми дюзи се зацапват от мизерията в самата газ. При газ инжекциона има обикновенно 3 филтъра, рядко са само 2, а при обикновената газова има само 1 филтър и той е в клапана. Искам мнение дали ще може да минава газта ако сложа филтър след изпарителя и преди тройника, или пък сложа по 1 филтър на всеки маркуч преди плочката и след тройника. Ето такъв филтър искам да сложа http://www.autogasshop.net/product/1...lsp.htmlЕто и нагледно какжо искам да направя:Изпарител-----тройник-----ФИЛТЪР----плочка за газтаВ момента е така:Изпарител-----тройник-----плочка за газта
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

бензиновите ти дюзи няма как да се цапат от газта.такъв филтър на изпарената газ не можеш да сложиш, защото е много важно регулиращата мембрана на изпарителя да "вижда" вакума създаван в плочката.в ниската част на изпарителя имаш пробка от където се източват боклуците от изпарената газ периодично.

Коментар

Принципно този филтър е за газообразна фаза. Важно е да бъде полиестерен! Ако ти предлагат пластмасов филтър на filgaz, не го взимай! Вътре не е полиестер,а е хартия и не върши никаква работа. Единтвено ме притеснява дали няма диаметъра на щуцерите да е по-малък и от там да има проблем.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Kolev според теб от какво се цапат ако не от газта и защо с ГИ не се цапат само не ми казваи щото се пали на бензин винаги
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Чувал съм, че ставали целите в нагар, но мойте като ги свалих светеха от чистота външно където са дупчиците, но реално са се позапушили доста, като не минава бензин през тях. Те си бяха запушени и преди да мина на газ. Като се понастъпи малко на бензин и се отпушва. На този мотор инжекторите са много коментирани не само в бг форумите.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

kolev написа:
            бензиновите ти дюзи няма как да се цапат от газта.такъв филтър на изпарената газ не можеш да сложиш, защото е много важно регулиращата мембрана на изпарителя да "вижда" вакума създаван в плочката.в ниската част на изпарителя имаш пробка от където се източват боклуците от изпарената газ периодично.
            Точно съображенията за вакуума ме притесняват и мен. Дали ще се запази коректната работа. Филтръа има малко съпротивление, но все пак.... И освен това също имам съмения, че точно от газта се цапа, защото колектора ми е прекрасно чист, говоря за долната част до главата. А и инжекторите висят, по-нормално е да се отложи в долната част на колектора тази гняс. Иначе при мен ги свалих, защото не работи коректно и на -20 не поиска да запали, на -15 пали. В интерес на истината съм се заблудил, че моята кола няма бенз филтър и никога не съм го сменял, а минах 60К км с неспряна помпа, този филтър може ид а се окаже оригиналния на колата, снимки не направих онзи ден, но инжекторите вътре са пълни с пясък, кал и ръжда. Принципно нагара по дупчиците не беше много, виждаха се дупките, но искам малко превенция да не се занимавам повече с тези дюзи /на 260К км са/
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Няма да стане. Съпротивлението на филтъра никак не е малко и тотално ще обърка работата на изпарителя. Освен това, със зацапването ще се променят още повече нещата.По-добър вариант е свестен клапан пред изпарителя, чиито филтър да прилепва добре и да задържа боклуците - повечето филтри само присъстват, но не участват пълноценно.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                Kolev според теб от какво се цапат ако не от газта и защо с ГИ не се цапат само не ми казваи щото се пали на бензин винаги
                е как така ще се изцапат бензиновите инжектори /които са в колектора/ от преминаващата през колектора смес. то и при ГИ същата смес минава през тях. нещо нелогично ми звучи. бензиновите инжектори се запушват от стар и кофти бензин и това по дупчиците им не е нагар, а отлагания от бензина.
                pakumba написа:
                Точно съображенията за вакуума ме притесняват и мен. Дали ще се запази коректната работа. Филтръа има малко съпротивление, но все пак....
                какво ще стане ако завиеш докрай крана на тройника. същото ще се получи и ако добавиш филтър там. мястото на такъв филтър би било между първа и втора степен на изпарителя само че не виждам как може да се направи.

Коментар

Преди години много бях навит да си направя филтър за газта от елемент за маслен филтър и стоманена тръба за тяло, стоманени шпилки и щуцери за тръбите.Ала така и не се наканих...
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

днес отворих филтъра преди дюзите на газовия инжекцион - на 16 000 км еестествено беше леко мазен, но нищо фрапантноне се занимавай - абсурд е това (реално няма никаква мръсотия) да цапа бензиновите дюзи
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

pakumba написа:
                      ...инжекторите вътре са пълни с пясък, кал и ръжда.
                      Как разбра и как ги почисти? Има ли ефект? Аз като ги свалих нищо им нямаше видимо и нищо не изпадна от тях, без да съм ги носил на ултразвук.
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                        pakumba написа:
                        ...инжекторите вътре са пълни с пясък, кал и ръжда.
                        Как разбра и как ги почисти? Има ли ефект? Аз като ги свалих нищо им нямаше видимо и нищо не изпадна от тях, без да съм ги носил на ултразвук.
                        Не съм ги почистил още, но реших да си купя ултразвукова ваничка, с едно почистване се избива, стига разбира се тази от 50-60 кинта да може да свърши работата. Иначе като ги свалих ги видях- отвътре изпадна тази мизерия, а цялата отвътре е и пълна с ръжда. Честно казано не работеше много зле колата, но прави мизерии при много студено. Колега kolev- как се цапа от бензина, който преминава през нея, тя реално беше с нагар по върха, но не и запушвания по дупките, реално и мен ако не е по дупките хич не ми дреме, интересува ме сами дупки да няма запупване и разваляне формата на струята. А как от преминаващия бензин ще хване нагар по друго място освен дупките?За филтъра разбрах, няма да стане, а и очевидно няма сми.
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Kolev питаш ме щи кажа По пътя на логиката, газта преминава покраи дюзите но при обикновена агу тя не е пречистена, и сичката тая мизериика се лепи дето намери. Ако си отвивал пробката на обикновен изпарител знаеш ква мизерия изтича от там При ГИ също газта преминава покраи дюзите но тя вече е пречистена от филтъра преди газовите дюзи. Ако газта е толкова чиста някои би ли рискувалл да покара ГИ без тоя филтър За това казвам че един от факторите за запушване на дюзите е газта съчетано с малкото каране или и употреба на бензин
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

pakumba написа:
                            Колега kolev- как се цапа от бензина, който преминава през нея, тя реално беше с нагар по върха, но не и запушвания по дупките, реално и мен ако не е по дупките хич не ми дреме, интересува ме сами дупки да няма запупване и разваляне формата на струята. А как от преминаващия бензин ще хване нагар по друго място освен дупките?
                            тая работа я обясняват много газаджии. на газ бензиновата помпа не трябвало да се спира щото бензина така минавал през дюзите и ги пазил студени и чисти. е питам аджеба който е виждал инжектори и рейка , как тоя бензин минава през затворените дюзи като той само се върти в рейката и отделно в колектора температурата си е като на двигателя. това са смолисти отлагания от бензина.

Коментар

кола

От газта се зацапва самия изпарител с нещо като катран-клеи и това нещо ако не го обере филтъра отива на дюзите ако е ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОНно това не влияе ако колата се кара на газ на обикновена .
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X