Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на сонда на бутилка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем след смяна на сонда на бутилка

Колеги имам такъв проблем бутилката на колата беше тип пура и много голема почти целия багажник заемаше и реших да я сменя с такава дето се слага на мястото на резервната гума и днес я монтирах сложих моята сонда защото бругата беше поръждясала и да ми станат накрайниците на търбичките и отидих да сипя газ сипах 15лв демек 12 литра и колата работеше само на ниски обороти отидох пи един газаджия и след изпускане на вуздуха от търбичката дето влиза в изпарителя колата започна да работи перфектно но карах 10км. и пак същия проблем и само си изкаравам въздуха ако някои знае нещо по тоя въпрос ще съм му много благодарен и дали ако напълня бутилката ще се реши проблема търбичката на сондата е долу на дъното на бутилката

Най-вероятно не ти достига дъното тръбата на сондата и до изпарителя не достига течна а газообразна фаза пропан-бутан.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Или просто сондата не е поставена правилно и намалява дебита.Едно от двете е, просто трябва да я монтира някой с повече опит, ако колегата го е правил за първи път.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

просто за тороидалните бутилки, сондата е различна

Коментар

nedialk00 написа:
          просто за тороидалните бутилки, сондата е различна
          Точно така !
          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
          Втората......пак същата!
          (_-_)______////_______(_-_)
          Punto75-Вече на жената!
          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

ДА, няма се разминеш с тая сонда, всъчност можеш но трябва да я преправиш да пасва, освен това ако вземаш друга сонда тряя да се съобразиш с това каква гърловина е бутилката под 45 градуса или долу хоризонтална, щото пак има разлики в сондите. Сега свали твоята виж тръбата дето засмуква газта от дъното на бутилката кво се случва с нея, виж можеш ли да я изкривиш така че да седи на дъното на бутилката, отделно поплавъка ти също може да прави проблеми щото за цилиндрична бутилка е по дълъг, някои сонди могат да регулират тая дължина. Ще трябва да се позанимаеш с твоята сонда или да купиш правилната ама и тя си е 70-80 лева че и повече е бати.
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

за сондата

колеги аз поплавака го махнах той нали е само да показва нивото

Коментар

Re: за сондата

atk9020 написа:
                Кой поплавък махна???

Коментар

atk9020 написа:
                  И да затваря клапана който не позволява пълнене повече от 75% от обема.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

[quote="atk9020"]колеги аз поплавака го махнах той нали е само да показва нивото[/qБягай да си купиш една сонда за твоята бутилка и не се занимавай с глупости! Купи си евро сонда. Спестяването на 100-тина лева може да ти струва живота понякога.
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

тоя дето показва колко газ има в бутилката

Коментар

е тогава като зареждаш газ оставяи колата да я зареждаи и бягай на 100-на от нея. Тоя поплавък се настройва така че да затвори клапана за зареждате при достигане на 75- 80% от обема на бутилката щото, като стане топло газта леко се разширява и бутилката може да заприлича на роза

Коментар

като си купуваш, кажи че е за тороидална бутилка, иначе пак ще имаш проблеми

Коментар

Като кажеш че е за тореидна, кажи с каква гърловина е вътрешна или външна , че и тва има значение. Ако не си купуваш нова сонда щото нямаш кинти, с тая може, но не пълни бутилката до горе, поне докато не сколасаш за нова сонда. И да я напълниш няма да гръмне споко, ако е в ред, тя държи на доста големи натоварвания но все пак това са мерки за безопасност с които не трябва да се злоупотребява.
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              Като кажеш че е за тореидна, кажи с каква гърловина е вътрешна или външна , че и тва има значение. Ако не си купуваш нова сонда щото нямаш кинти, с тая може, но не пълни бутилката до горе, поне докато не сколасаш за нова сонда. И да я напълниш няма да гръмне споко, ако е в ред, тя държи на доста големи натоварвания но все пак това са мерки за безопасност с които не трябва да се злоупотребява.
                              колеги за поплавака не бях се сетил мисля да сложа старата сонда

Коментар

Working...
                              X