Такаааа, готов съм с доказателства http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...82%D0%B0%D0%BD
Демек до тогава се изпарява, а за да достигне до изпарителя не е нужно кои знае кво налягане.В подкрепа на тва си твърдение имам и свидетел pakumba които също е отварял сам бутилката с газ вътре, затворил я и си е палнал кат пич и се е прибрал от поляната Също така и колега и приятел от друг форум наскоро отваря 2 пъти бутилка за реглаж на поплавъка и каза че е запалил без проблем после и то с ГИ. Така че за мен варианта да остане неизгорена газ в бутилката заради липса на налягане е нищожен. Бих се съгласил че може колата да мине на бензин при определени условя, да кажем малко останало количество газ мого ниска темп на вън, ниско първоначално заредено налягане и в един момент консумацията на изпарителя да понижи до много ниски нива налягането в бутилката и предвид ниските външни темп тя да не насмогне да се изпари толкова бързо че да отговори на потреблението и колата да мине на бенз. Но не бух се съгласил че бутилка с газ вътре ако и се изпусне налягането ще остане неизползваема до следващо зареждане.
Втечнява се при налягане 1,6 МПа /при температура 20-25С°/.
Коментар