Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГИ за Панда 2 4х4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чисто Софийско градско. Очаквах честно казано по-малко, но и другите колеги отчетоха повечко разход с газта на Ромпетрол, спрямо тази на Шел.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Много е голям тоя разход, сигурно си буксувал в преспите?
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Честно казано незнам дали е сериозен въпроса, но ще отговоря.Естествено че буксувам, всеки божи ден. Малките улици не са почистени. За мен е много, ще видя как са нещата занапред, но да не забравяме, че е и 4х4 и всъщност може при тези условия на газ да не падне надолу. Ще ви държа в течение за разхода.

Коментар

Без снежно каране трябва да е поне литър и половина надолу. При добра настройка и разумно каране - направо 2.

Коментар

Да, и аз така мисля.

Коментар

muns61 написа:
              Без снежно каране трябва да е поне литър и половина надолу. При добра настройка и разумно каране - направо 2.
              А каква може да е причината за близо 3литра нагоре ако всички настройки са ок и колата да няма никакви ядове.Даже е била обслужена преди 3000км?
              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

супер е колкото падне като се позатопли берекет, всякак на 100 км ти е вече с 10 лева надолу

Коментар

muns61 написа:
                  и как ще стане да гори 6/100 газ?
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Danchojn написа:
                    Честно казано незнам дали е сериозен въпроса, но ще отговоря.Естествено че буксувам, всеки божи ден. Малките улици не са почистени. За мен е много, ще видя как са нещата занапред, но да не забравяме, че е и 4х4 и всъщност може при тези условия на газ да не падне надолу. Ще ви държа в течение за разхода.
                    Сериозен съм като инфаркт.Колко време на място бръмчиш и след колко километра или минути превключваш от бензин на газ?

Коментар

Е колеги, моля ви, на последък всяка тема става спор. SEV радвам се, че се обади. Чак 6/100 няма да стане но лятото около 6.5 - 7 газ ще съм доволен. Последното лято, месеците в които София се изпразва, бях 5 - 5.2. Иначе е около 5.8. Лятото така беше. Със захладняването разхода се покачава и последно преди да сложа ГИ на бензин беше 6.6.

Коментар

muns61 написа:
                        Сериозен съм като инфаркт.Колко време на място бръмчиш и след колко километра или минути превключваш от бензин на газ?
                        Сутрин при -12 до -16гр както варират температурите, паля и тръгвам. Не подгрявам изобщо не е и нужно. Сигурно се сещате защо. До макс 1.3 км автомобила е на газ. Вечер е по-бързо. Като време, 2-3 минути сигурно. Не съм засичал точно.

Коментар

Danchojn написа:
                          Е колеги, моля ви, на последък всяка тема става спор. SEV радвам се, че се обади. Чак 6/100 няма да стане но лятото около 6.5 - 7 газ ще съм доволен. Последното лято, месеците в които София се изпразва, бях 5 - 5.2. Иначе е около 5.8. Лятото така беше. Със захладняването разхода се покачава и последно преди да сложа ГИ на бензин беше 6.6.
                          съгласеназ съм падал до 7,8/100 лятотомисля , че 7 е постижимо при тебот редовните 8-8,5, сега в снега стигнах до около 9,5-10
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не става дума за спор. Само да се пишат данни за разход на газ.

Коментар

Ок. Хора сме, да си помагаме с каквото можем и това е, пък за решенията, всеки си преценява.Благодаря на всички за участието в темата и за помоща, тя бе важна за мен. Ще следя разхода и ще пиша. Някой може ли да каже, какво трябва да е налягането с което се пълни пропан-бутана в бутилката по газостанциите? Защото срещам най-различни показания. Първия път на шел беше 10. На Ромпетрол 8 май-беше. На ОМВ вообще нямаше манометър. Мисля, че и 12 бара съм срещал.

Коментар

Много зависи и от настройчика на газовия комп.Аз все още си донастройвам газовия инжекцион ,но ако нещо не ми хареса връзвам си го и променям настройките.Това ако нямаш платката за връзка и програмата е свързано с допълнителни разходи за добре обучени както им казват газаджии.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X