Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГИ за Панда 2 4х4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sev написа:
    между другото 1 км в това време е прекалено малко за прехвърляне на газ
    Зависи от автомобила. Сега пак няма да повярваш, но лятото и зимата Пандата ми влиза на 90гр по едно и също време - мотора е идеално термостатиран. Но и допълнително от мен има тук таме намеса.ГИ превключва при 35гр на охладителя и е под 2км в това време. Ако изкаш мога точно да го засека?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

е няма да споримто освен градусите има и изчакванемоята има допълнително 30 секкоето обяснява нещата
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Е що са и тези 30сек?

Коментар

За да свери отново температурата
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            За да свери отново температурата
            Стега бе, това е несериозно. Или датчика е някакъв дето не може да му се има вяра. И аз се занимавам с темп. датчици по други причини - няма такова нещо.

Коментар

не знамтака са решили BRCможе би е допълнително подсигуряванемакар че и това подлежи на настройкано така е решил майстора, така е направил

Коментар

На ФОБОС-а сверява температурата за 10-15секунди, но така е настроено, дори и да съм със загряла двигател пали на бензин, проверява си температурата чеква си налягане и бла бла и преминава на бензин, имай предвид че ГИ има още един датчик на температурата.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Така е да. Дори на загряла пали на бензин, но за 3 сек. при мен е на газ. Никакви шикалки проверки и тем подобни. Напълно безмислено е. Не че 15 сек са проблем. Според мен тия секунди време са заради друго а не за потвърждение на температурата, но няма как да съм сигурен, щото не познавам системата. Чисто технически това потвърждение за температурата е ала бала, вижте колко е сложно Всъщност нещата са доста прости. Тря си над 35гр за да няма течна фаза. Аз си мисля така - 30сек са за подсигуряване, което не е лошо. Не за потвърждаване на темп.

Коментар

даиначе на загряла кола при мен изчаква 5 сек

Коментар

И при мен, и дори да не е запалена дам ли на контакт минат ли 5 сек преминава в режим изчакване и как врътна ключа веднага минава на газ. Другата ми идея да го оставя на 5 сек е ако се наложи да я запаля принудително на газ.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Колеги, разхода на Пандата на Проапн - бутан е 7.8л/100. Първо засичане.Висок е по принцип, но като взема пред вид кошмарните дни по пътя дето минаха, едно оране с Пандата на една ливада около 10мин мисля че, ще го приема. Сега пак ще го засека, при вече по-нормални условия - сигурен съм, че ще е под 7.5 като цяло.

Коментар

Прави ми обаче следното впечатление. Първият път заредих на ШЕЛ - Цариградсо шосе, посока Пловдив. Днес заредих на Ромпетрол, срещу Радиал под моста Чавдар, където се оказа че работи и колега от форума и колата тръгна една идея по-добре на газ. Понеже мотора не кипи от много конски сили, всяка разлика в горивото се осеща веднага. Та сега почвам да се усещам, как изпадам в един друг филм - доскоро се чудих какъв бензин да сипвам, сега ще се чудя каква газ!

Коментар

Много странно. Газта за разлика от бензина си е една и съща. Само веднъж се видях в чудо със слагане на газ в Русе на излизане от бг. Взе да гасне на газ докато освободя от скорост, а иначе си върви и на магистралата след Букурещ върви, освобождавам от скорост и гасне... незнам каква беше тази газ, ама след като свърши и всичко си доиде пак на мястото, загадка няква. Много пъти съм слагал от същата бензиностанция и е нямало проблеми. Не би трябвало да виждаш разлика във вървенето на газ от различни бензиностанции, освен че някои могат да ти напълнят над 40 литра в 40 литрова бутилка дето събира 32-33 макс
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Както вече казах и най-малките разлики при мен личат!Колегите с по-мощни коли не ги забелязват като вървеж, но като им кажа сипете от еди къде си, после споделят и те разлики, предимно от разхода. Миналият месец, друг приятел с ГИ, колата му се опитваше да гасне подобно на твоята, но устояваше все пак. Зареди друга газ и се оправи. Та си мисля, че филма с газта е като при бензина, тя си е негова производна

Коментар

Газта,която слагаме е смес от пропан и бутан. Двата вида газ са с различна калоричност. Принципно разликата между зимната и лятната газ е в количественното съотношение между пропан и бутан.Има някакви норми,но дали се спазват..... Отделно може би има и добавки за газта. В Хасково бакшишите зареждат на Аванти (ОМВ) и избягват ЕКО,въпреки отстъпката! Разликата била около 10км на 10 лева газ. Преди години ЕКО се зареждаха с газ от Газтрейд,които зареждат и ОМВ,но повече от година се зареждат от Кълвача газ. Аз зареждам на Газтрейд,ОМВ,Ромпетрол и по-рядко на еко,лукойл.
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X