Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГИ за Панда 2 4х4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

очаквай около 8 в студеното времепоне при мен е такалятото разликата с бензин беше по-малкасега е повечкомакар че никога не може да се сметне точно, заради километрите карани на бензин
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да, така е, но поне сега ги гледам колко са и тях и ще ги извадя от сметката, за да минимизирам грешката. Пък и 100-200гр грешка не е болка за умиране. След няколко дни ще имам резултата.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз със 22л минавам 170-180км от който има и на бензин.Дали да ходя да я погледнат.ГИ е на по малко от 5000км.На 2000км му е правена настройка.
        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Бе много си е този разход. Аз не бих го оставил така. Ма и този 1.4 не го познавам на какво е способен

Коментар

първо да поздравя колегата и да му кажа сега ще се родие пак нема да си имаш кинти в джоба ама изминатите км стават двойно
            MartoModev написа:
            Колко литра ти е бутилката?Аз моята под 13/100 не мога да я сваля посмъртно.Дали е от студа или има проблем не знам.Преди зимата над 10/100 не даваше.Това е за 1.4 60к.с.
            MartoModev написа:
            Аз със 22л минавам 170-180км от който има и на бензин.Дали да ходя да я погледнат.ГИ е на по малко от 5000км.На 2000км му е правена настройка.
            колега карам Пунто МК2 1.2 60к.с. с ГИ на Фобос 1 и ми дава разход (сега) от 8-8.3 градско ,извънградско нз не съм я карал скороа летоска е около 7.8-8 градско а извънградско пада на около 6 според мен отиди да ти направят нова настройка нещо ми се вижда нереално висок разход аз с бутилка от 16 литра лятото минавам 200-230 км а сега 180-200
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Данчо,само да ти кажа,че за точно засичане най-лесно става,като я потормозиш да издухаш всичката газ с няколко превключвания на газ,след първото преминаване и след това заредиш определени литри 10-15-20,но никога не разчитай на замерване пълно-пълно. Имай предвид,че след първо преминаване от газ на бензин можеш да минеш до 10 км още.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

MartoModev написа:
                Какъв ти е разхода на бензин и с какъв ГИ си?
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                  Данчо,само да ти кажа,че за точно засичане най-лесно става,като я потормозиш да издухаш всичката газ с няколко превключвания на газ,след първото преминаване и след това заредиш определени литри 10-15-20,но никога не разчитай на замерване пълно-пълно. Имай предвид,че след първо преминаване от газ на бензин можеш да минеш до 10 км още.
                  Мислех да я карам докато писне, че няма газ. Но казваш, че няма да е точно така, това ли имаш предвид? Щото аз така я и заредих. Ще го имам в предвид.Бе горе долу да знам какво и що.

Коментар

todorshalev написа:
                    първо да поздравя колегата и да му кажа сега ще се родие пак нема да си имаш кинти в джоба ама изминатите км стават двойно
                    Благодаря! Кинтите никога немя да стигнат

Коментар

Към момента 8.1л/100 - към монента. Имам още да карам, не съм изпразнил още бутилката но е към края. Окончателният резултат ще е скоро, но съм сигурен, че ще е над 7 но под 8. Най-вероятно ще си е 7.5/100 както и мислех, при това условията на шофиране няколко дни бяха просто кошмар, отделно студа.

Коментар

между другото 1 км в това време е прекалено малко за прехвърляне на газто зависи и от маршрута депри мен прехвърля за около 2 кмкато имам 4-5 светофара през тези 2 км, като на всички минавам на първия път
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

При мен на място минава на газ за около 5-6 минути. но ако тръгна да се движа времето се увеличава и като разтояние е примерно от била в младост 1а до моста за летището което около 2.5 км.Има и още нещо което е фактор - концентрациятана антифриза
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Sev написа:
                            между другото 1 км в това време е прекалено малко за прехвърляне на газто зависи и от маршрута депри мен прехвърля за около 2 кмкато имам 4-5 светофара през тези 2 км, като на всички минавам на първия път
                            Извинявам се че се намесвам в темата, ама вие тук дискутирате че карате по 1-2км. на бензин докато обърнете на газ, а в други няколко теми тук, "специалисти" дават акъл, колко е безвредно паленето директно на газ
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho, всеки сам решала как да експлоатира колата си, никога не съм подкрепял паленето директно на газ и никога не съм си позволявал да го правя, освен в изключително авариина ситуация.И в тази насока да ВИ питам защо дори ГИ с течна фаза, палят на бензин и при достигане на определена температура преминават на газ. Нали така и така газта си е течна. И би трябвало да е все тая.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега S_BANKOV, не случайно сложих нарицателното специалисти в "". Аз също не я разбирам тази практика, но там се вадят "факти" от извора.
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                                X