Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГИ за Панда 2 4х4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трето засичане с ГАЗ от ОМВ - 8.4/100 Тука има нещо гнило със сигурност, защото със сигурност беше в по-облекчен режим. Има обаче нещо друго. ГИ мина на бензин преди да ми е светнала червената лампа. Но от друга страна пак заредих 27литра. Нещо гнило има, но не знам какво. Ако сега с газта от Ромпетрол получа предишния резултат ОМВ тотално ме губят като клиент.Днес заредих пак на Ромпетрол. И пак ще засека, хем става и по-топло. Абе някъде към 15% по-висок разход ми дава в момента спряма бензин.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Хм, вярно, множко е... Не би трябвало да надвиши 6,35% над бензина.
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

6.35% Всички дето слагат ГИ твърдят, че разхода на газ бил 10-20% над този на бензин. Зависело от двг. Защо смяташ така?

Коментар

Е, може и 11,43% - въпрос на виждане...

Коментар

Изчетох темата и не разбрах колко е обема на бутилката и колко събира от опит, и на какво налягане обръща на бензин.Иначе да газта на еко и омв е отврат.Danchojn, ще ти дам един съвет, пробвай газта на ТАКСИ ГАЗ и ГАЗКОМ, и от двете места съм супер доволен, още повече че те градят репутация пред таксистите и щом те зареждат там значи газта е читава.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Бутилката е 34литра - събира между 27 и 28 литра което си е супер.На какво налягане обръща на бензин не знам, но първите две зареждания бяха като по ноти. Зареждането от ОМВ не. Такси газ на Александър Малинов ли?

Коментар

Да може да пробваш с малко, не знам как ще понесе на пандата, но на Фифи и понася много добре.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

да добавя към черния списък освен Еко, Омв и Лукойл аз засега съм най-доволен от петрол блу форсе зареждам само, ще опитам и на ромпетрол щом не лъжат как е иначе това такси газ и аз съм го виждал и ще опитам и там някой път

Коментар

Danchojn написа:
                    Трето засичане с ГАЗ от ОМВ - 8.4/100 Тука има нещо гнило със сигурност, защото със сигурност беше в по-облекчен режим. Има обаче нещо друго. ГИ мина на бензин преди да ми е светнала червената лампа. Но от друга страна пак заредих 27литра. Нещо гнило има, но не знам какво. Ако сега с газта от Ромпетрол получа предишния резултат ОМВ тотално ме губят като клиент.Днес заредих пак на Ромпетрол. И пак ще засека, хем става и по-топло. Абе някъде към 15% по-висок разход ми дава в момента спряма бензин.
                    Колега,четеики мнението ти просто усетих как ми се изписа една усмивка на лицето Ако 0,4л/100км е сериозно повишение на разхода за теб,по което да определиш качеството на газта с която караш-помисли отново!При разлика от 2л/100км определено може да кажеш,че има нещо гнило,но при теб няма чак такава аномалия.От първият ти засечен разход и този сега пак няма и 1л разлика,но така или иначе ако които и да е от трите е реалният разход на автомобила в момента,то тои е чудесен!Не забравяи с какви гадни горива караме и не очакваи чудеса.И не ми казваи,че не усещаш,как колегата muns61 ликичко се шегува с теб Личен автомобил с газов инжекцион досега не съм имал и не знам кога и дали ще имам,но съм се убедил,че разходът на газ не може да бъде предварително предвиден и поставен в някакви строги норми без значение дали е обикновена газова система или инжекцион.Тези 5-10-20% са си едно предположение.Моята кола е горяла и по-малко отколкото на бензин и до почти два пъти повече,в зависимост от настроиката и тежестта на крака.
                    Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Danchojn написа:
                      6.35% Всички дето слагат ГИ твърдят, че разхода на газ бил 10-20% над този на бензин. Зависело от двг. Защо смяташ така?
                      7,9 на бензин градско(толкова го дават по книга за твойта кола) X 10% = 8,69 литра газ на 100 км:D какво повече от това.
                      Fiat 1.4 12V
                      Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                      Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                      Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

valentino321 написа:
                        Danchojn написа:
                        7,9 на бензин градско
                        Такъв разход на бензин не съм виждал от 5 години на сам. Такъв беше само първата година, но да не отклоняваме темата. Макс съм стигал 6.8/100. Айде закръгли го на 7/100. Ако харчи газ 8/100 това са 12% повече. Но 8.4/100 са вече 16% повече. Друго което забелязвам, е отново колата с газта от Ромпетрол върви по-добре в баирите. При пандата веднага се усеща калпавото гориво и е абсолютно повтаряемо. Малък двг с къси скорости, ако знаеш как веднага разбираш за какво става въпрос. Ама така е, като я взех половин година се убеждавах от къде да зареждам бензин.Поздрави.

Коментар

nedialk00 написа:
                          да добавя към черния списък освен Еко, Омв и Лукойл аз засега съм най-доволен от петрол блу форсе зареждам само, ще опитам и на ромпетрол щом не лъжат как е иначе това такси газ и аз съм го виждал и ще опитам и там някой път
                          Тя е в списъка за следващото зареждане.

Коментар

Na4ko_0 написа:
                            И не ми казваи,че не усещаш,как колегата muns61 ликичко се шегува с теб .
                            Не ме интересува, ако не е полезен с нещо, по-добре да се шегува другаде.
                            Na4ko_0 написа:
                            Личен автомобил с газов инжекцион досега не съм имал и не знам кога и дали ще имам,но съм се убедил,че разходът на газ не може да бъде предварително предвиден и поставен в някакви строги норми без значение дали е обикновена газова система или инжекцион.Тези 5-10-20% са си едно предположение.
                            Предишният ми автомобил - Рено21 1.7GTS с обикновена газова. За 70 000 горе долу навъртяни от мен разхода му в София не е мърдал фрапиращо от 10/100. Движел се е от 9.8 - 10.4 макс. Извънградско си ги ковеше 7-7.5/100. Това за почти 6 години. Имам доста повтаряем стил на каране и маршрут и повярвай ми с основание се сърдя на този разход, при Пандата. Не защото са 15% повече. Нека са толкова но да е повтаряемо. Не че 1.2 литра, общо което е 1.68лв е трагична разлика , но така аз избирам от къде да зареждам. Споделям тук за да е в полза на всички.

Коментар

Коректно засичане на разход се прави на извънградско, по един и същи маршрут с еднакъв стил на шофиране, а горивото се черпи от калибриран съд. Последното условие при газта е трудно изпълнимо, а не се знае колко те удрят в количеството при зареждане.Производителите за градски разход ползват стендов пробег с определен алгоритъм, за да се избегнат субективни и обективни променливи. Така че, разлика от половин литър си е в рамките на възможната грешка. Освен това, при засичане на разход на газ, трябва да се слага и разходът на бензин до достигане на температура за газ.

Коментар

Бензина е изваден разбира се. Знам, че има и грешка при засичането и все пак има нещо нередно с ОМВ. Преди ме отказаха от бензините, сега ще ме откажат и от газта.

Коментар

Working...
                                X