Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избора на газова уредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за избора на газова уредба

Здравейте колеги Искам да сложа газ на Фиат Пунто 1.2 16в спортинг 1997 година 85к.с. и се чудя дали да е инжекция или може и обикновен с емулатори и т.н. Та давайте някакви предложения

Колега,каквито и мнения да получиш за марки и модели ГУ,накрая всичко опира до дълбочината на джоба.Така,че всичко е относително.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
      Колега,каквито и мнения да получиш за марки и модели ГУ,накрая всичко опира до дълбочината на джоба.Така,че всичко е относително.
      Аз съм фен на метана ,но съм абсолютно съгласен с колегата... Всичко зависи от бюджета който си решил да вложиш. Най-вашното е да прецениш колко караш и за колко време ще се изплати инвестицията.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Въобще нямаш място за чудене, за обикновенна забрави!!!! които ти каже че ще ти я направи обикновенна нека ти приготви и комплект колектори. Ако в джобчето ти дрънкат семки и бонбонки слагаш някъв ГИ за 800-900 лева и му се радваш и се надяваш да си роден под щастлива звезда за да не ти праи номера. Ако пък в джобчето ти има кинти а семките и бонбонките отдавна си ги разкарал, слагаш едно хубаво марково ГИ и забравяш кво имаш под капака Та така всичко опира до кинтите дали имаш или дали ти се дават щото хубав ГИ е доста голям % от цената на цялата кола, направи си сметка колко караш и кога ще го избиеш и колко още мислиш да е твоя тая кола.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Re: Помощ за избора на газова уредба

jack_daniels21 написа:
          Здравейте колеги Искам да сложа газ на Фиат Пунто 1.2 16в спортинг 1997 година 85к.с. и се чудя дали да е инжекция или може и обикновен с емулатори и т.н. Та давайте някакви предложения
          Както са казали колегите, обикновено АГУ - не става. Варианта е хубав ГИ - например БРЦ но цената отива около 1500лв. И аз мислех да слагам, но варианта ми е само БРЦ, заради адаптивното ЕКУ. Като теглих чертата, при мен ще се избие за 2 години и то в доста идеалистичен вариант. Много са и се отказах. Имай в предвид, че поставянето на ГИ ти носи само едно предимство - цената на газта.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Аз карам Брава със същия мотор.Газовия инжекцион ми е Томасето-1200 лв.Работи добре на газ.Разход в града зимата -10/100,извънградско зимата-7/100.Всичко това при НЕикономично каране.Ако се кара пенсионерската сигурно ще падне още литър.Така че ако караш много слагай газов инжекцион и няма да сбъркаш.Ако минаваш 10-тина хиляди км. годишно,не си струва да караш коня да яде камъни .
            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Danchojn написа:
              jack_daniels21 написа:
              Както са казали колегите, обикновено АГУ - не става. Варианта е хубав ГИ - например БРЦ но цената отива около 1500лв. И аз мислех да слагам, но варианта ми е само БРЦ, заради адаптивното ЕКУ. Като теглих чертата, при мен ще се избие за 2 години и то в доста идеалистичен вариант. Много са и се отказах. Имай в предвид, че поставянето на ГИ ти носи само едно предимство - цената на газта.
              BRC имат евтин вариант с рейл инжектори и е 1150-1200лв.

Коментар

tipo33 написа:
                Аз карам Брава със същия мотор.Газовия инжекцион ми е Томасето-1200 лв.Работи добре на газ.Разход в града зимата -10/100,извънградско зимата-7/100.Всичко това при НЕикономично каране.Ако се кара пенсионерската сигурно ще падне още литър.Така че ако караш много слагай газов инжекцион и няма да сбъркаш.Ако минаваш 10-тина хиляди км. годишно,не си струва да караш коня да яде камъни .
                ГИ Томасето няма!Томасето произвежда някои компоненти но не и цели системи!

Коментар

колега аз съм с ГИ Фобос излезе ми към 1100лв доволен съм много качи ми разхода с около литър на сто градско абе страшно съм доволен от Газта слагаи газ няма да збъркаш
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

landi написа:
                    Danchojn написа:
                    jack_daniels21 написа:
                    BRC имат евтин вариант с рейл инжектори и е 1150-1200лв.
                    Ам то БРЦ с раил.... ужас, като на свинче звънче. Баш с реиката компромис...... то по хубуу Фобос с БРЦ реика ама тя цената пак отиде 1500, рейката на брц не е никък евтина щом един инжектор го продават за 100тина лева, ама поне кара много.Предложи му Ланди нали е на доста по разумна цена от БРЦ маи, ако не бъркам около 1200 се намира

Коментар

landi написа:
                      tipo33 написа:
                      ГИ Томасето няма!Томасето произвежда някои компоненти но не и цели системи!
                      Бе не зная кво има и кво няма,купих колата от съсед,който и сложи ГИ 11 месеца преди това.При покупката човека ми даде гаранционната карта и паспорта на инжекциона-и на двете места пише Томасето модел....и някви цифри.На компа на ГИ има едно огромно "Т" щанцовано в алуминиевия му корпус.
                      Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Аз също попаднах на места където предлагаха завършена система Томасето, но с различни компютри. Но от Италия нещата идват комплект.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

tipo33 написа:
                          На компа на ГИ има едно огромно "Т" щанцовано в алуминиевия му корпус.
                          Това "Т" най-вероятно е Тамона.
                          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Или Турция но най- вероятно е Тук-Там

Коментар

Слави,защо си против инжектори рейл? Факт е,че БРЦ са минали към тях Цената на цялата рейка е колкото на един инжектор БРЦ. На мен ако ми изгори инжектор на БРЦ ще сменя цялата рейка с Рейл. Да не говорим,че ще мога да си наглася дюзите колкото трябва да бъдат. :D
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X