Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

сама прехвърля на бензин и газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

сама прехвърля на бензин и газ

Привет от няколко дена имам следния проблем сутрин паля нормално на бензин и на 180 секунди обръща на газ или на 30градуса зависи кое достигне първо. след известно време при тръгване на светофар колата забива муцуна и прехвърля на бензин отново, след малко пак както си карам мигат мигат лампичките на ключето и минава на газ. и така цяла сутрин ту бензин ту газс ги съм АГ зенит jz-2005 ако имате идея ще се радвам да споделите
    weekend hlx 2.0 20v

Сменял ли си филтрите на газта скоро? Ако са запушени няма да има налягане и ще връща на бензин.
    Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
    Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Re: сама прехвърля на бензин и газ

killah_baby написа:
      Привет от няколко дена имам следния проблем сутрин паля нормално на бензин и на 180 секунди обръща на газ или на 30градуса зависи кое достигне първо. след известно време при тръгване на светофар колата забива муцуна и прехвърля на бензин отново, след малко пак както си карам мигат мигат лампичките на ключето и минава на газ. и така цяла сутрин ту бензин ту газс ги съм АГ зенит jz-2005 ако имате идея ще се радвам да споделите
      Махни тези 180 секунди и остави само на температура да прехвърля.Това време не е достатъчно редуктора да загрее до горе долу нормална температура.
      OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

bobi_bravo написа:
        Сменял ли си филтрите на газта скоро? Ако са запушени няма да има налягане и ще връща на бензин.
        да колега преди няма и месец ги смених и двата филтъра
        weekend hlx 2.0 20v

Коментар

Какво става,като загрее?
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Re: сама прехвърля на бензин и газ

ivan_pop написа:
            killah_baby написа:
            Махни тези 180 секунди и остави само на температура да прехвърля.Това време не е достатъчно редуктора да загрее до горе долу нормална температура.
            не разбрах каква е връзката на времето за загряване с конкретния проблем или ти просто го споменаваш че няма смисъл от него??
            weekend hlx 2.0 20v

Коментар

редуктора на колко хил. км. е, и гледал ли си налягането, което подава колко е, и какво се случва с него в движение?
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                редуктора на колко хил. км. е, и гледал ли си налягането, което подава колко е, и какво се случва с него в движение?
                ми монтиран е ги на 120 000 км преди 4 години сега е на 180 000 . за този период не съм ходил специално за него да гледат но поне 3-4 пъти сам ходил на диагностика и не е имала проблеми. проблема е че в софия не мога да намеря читав маистор дето да работи с аг зенит и последния път ходих до град септември. там и правиха ремап и тогава за пръв и последен път я гледаха в движение как се държи но това беше поне преди година ако не и повече
                weekend hlx 2.0 20v

Коментар

Според моето скромно мнение, за 60 000км. и 4г. си е изпял песента.
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Така проблема е ясно че от липса на налягане на газта. И щом си сменил всички филтри/ ако са всички/ да питам -рейката на газта чистена ли е?- МАП сензора на ГИ какви ги говори, датчика му да не е разкачен или прекъснат, провери маркучите му?- Редуктора какво налягане прави?Що не ходиш на диагностика да я видят и да ти направят един ъп на софта.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      Така проблема е ясно че от липса на налягане на газта. И щом си сменил всички филтри/ ако са всички/ да питам -рейката на газта чистена ли е?- МАП сензора на ГИ какви ги говори, датчика му да не е разкачен или прекъснат, провери маркучите му?- Редуктора какво налягане прави?Що не ходиш на диагностика да я видят и да ти направят един ъп на софта.
                      веднага отговарям едно по едно 1 под всички филтри разбираи 2 броя 2 реика не е чистена никога поне от мен 3 мап сензора ги говори но в софия до момента няма кои да го слуша4 същоъто като 3 няма кои да погледне то че е за диагностика ясно ми е но последния път като отидох няма да казвам къде вместо да диагностицират директно с лаптопа почна да бъзика настроиките на ги а то какво се оказа напукано маркуче . все пак добре беше да се консултирам във форума идеята беше ако е нещо елементарно да си го оправя сам явно че не е а и аз не се имам за вещ по въпросите с газифицирането
                      weekend hlx 2.0 20v

Коментар

SOK1 е с Зенит може пък да сети за нещо по конкретно.Не разбрах при определине обороти ли го прави защото ако не може да е от ключа.

Коментар

Оправи я на студен двигател да прехвърля на 30 градуса,а не на време.На време да обръща само при загрял двигател.Провери изпарителя дали не ти обледява при тая ниска температура.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

S_BANKOV написа:
                            SOK1 е с Зенит може пък да сети за нещо по конкретно.Не разбрах при определине обороти ли го прави защото ако не може да е от ключа.
                            ок ще го питам. относно оборотите не няма определени обороти примерно седиш си на 1-ва на светофар тръгваш забива муцуна (прехвърля бенз) после пак обратно след малко минава на газ ; или караш на газ на 4 та 40 50 км в час при постоянно натиснат педал на газта пак бум забива за части от секундата и минава на бензин . Като искам да обърна внимание че го прави на вече загряла кола в нормален режим ,не сутрин като я паля а през целия ден
                            weekend hlx 2.0 20v

Коментар

E в тоя случай си погледни ключа за прехвърляна на газ/бензин да не е дал фира.

Коментар

Working...
                              X