евросондата за мен е пълна глупост, представлява сонда като нормалната само че с електричеса бобина, която когато няма +12волта не пуска газта от бутилката до газовия клапан в коша на двигателя, тоест представява още един газов клапан само че на самата бутилка, като целта е при евентуална катастрофа примерно да не изтече газта от бутилката, което не ми е много ясно как ще стане, понеже карайки на газ то ще си има +12волта и пак ще си изтече... ето това е http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B5...1t:429,r:3,s:0 не е трудно да се различи дали е евросонда или обикновенна :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преглед на газови уредби 2012 година
Collapse
X
-
nedialk00
-
nedialk00
трябва да има +12волта в режим газ до въпросната евросонда а когато колата е на контакт захранване към ключа газ-бензин има, изобщо за мен е пълна глупост, ама ако трябва ще слагам няма как, единствената полза от тая евросонда виждам, ако ми изпуска газовия клапан в коша, че няма да ми прецака мембраните на изпарителя
Коментар
-
nedialk00 написа:трябва да има +12волта в режим газ до въпросната евросонда а когато колата е на контакт захранване към ключа газ-бензин има, изобщо за мен е пълна глупост, ама ако трябва ще слагам няма как, единствената полза от тая евросонда виждам, ако ми изпуска газовия клапан в коша, че няма да ми прецака мембраните на изпарителяStop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
nedialk00
така е, да, незнам аз мисля че няма смисъл много от това нещо, ама ще се слага като го изискват... колата като се запали недай си боже, бутилката ще си гръмне образцово с тоя клапан, а да речем скъсали сме тръбата някъде долу под купето вследствие на някакъв удар, ще си се изпари образцово
Коментар
-
nedialk00 написа:така е, да, незнам аз мисля че няма смисъл много от това нещо, ама ще се слага като го изискват... колата като се запали недай си боже, бутилката ще си гръмне образцово с тоя клапан, а да речем скъсали сме тръбата някъде долу под купето вследствие на някакъв удар, ще си се изпари образцово
Коментар
-
nedialk00
пък и в крайна сметка, имаме кранче от което можем да спрем газта от бутилката към двигателя... абе европейска му работа. ще се слага няма как.. те подевтиняха поне преди бяха по 120 лева и горница
Коментар
-
tomny написа:Аз пак не съм съгласен с това, че Евросондата е безсмислена. В случай на катастрофа, ако тръбата от бутилката се повреди, без да се скъса изцяло, няма какво друго да спре изтичането на газ.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Вчера един се върнаха от вън и казаха че ако те спре Полиция може да търсят ако е видят газовата дали колата е с евро сонда и дали има паспорт
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар