white_shark написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преглед на газови уредби 2012 година
Collapse
X
-
white_shark написа:Кои са тия гадове дето са го върнали да знаем?Иначе аз минах малко преди Нова година преглед на газовата за 13лв.ГТП минах във Варна като взех колата за 37лв.Тъй ще общо пак си е около 50лв.,което е нормално.Лошо е за тия евросонди ако почнат да се заяждат.И аз съм с нормална.Ще избутам тая година и ако няма начин вземам една такава за 60-тина лв. и туй ще му е...http://www.gasmagazin.com/%D1%81%D0%...%BA%D1%82.html
.
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Къде ги правят тея хидротестове на бутилки? Дали ще правят и за метан, че колкото съм питал по сервизите никой не знае...white_shark написа:++Ic0++ написа:И тогава ако ти е по стара бутилката-Хидро тест който сигурно ще е почти на цената на нова,нова евро сонда-А честитоНякой знае ли за София къде правят такъв тест и колко струва?Горе долу 1/2 от цената на нова бутилка.
Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Моята газова бутилка мина такъв тест през 2010-та година(нямаше пасорт) в сервиз на ГАЗКОНТРОЛ ЕООД ж.к. Славейков 69-1-2.Цитирам ти от паспорта.Тогава уредбата се намираше още в автомобила на нашите и си спомням,че трябваше да свалим бутилката и да им се занесе.Аз обаче само я свалих,но не съм ходил там и не знам къде се намира точно,как и колко време протича процедурата.Другия ви вариант е да питаш в кв.Победа в сервиза на Техногаз.Нали уж ги водят най-добрите в Бургас,а и в сайта им пишат,че имат "техника за диагностика на всички видове газови и метанови системи" та може да ти свършат работа.Успехbatproho да, кажи кои са тия пунктове да знаем въобще да не ходим там
Те са си в правото хората да връщат за липса на евросонда ама ние трябва до последно да се мъчим да заобиколим европейските закони като истински балканджии
EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
До колкото разбрах от брат ми двата пункта са били:1. зад SHEL в Комлука2. ул. Я.Комитов №??? (точно до складовата база на "Деметра").Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
В новините по БТВ от 19ч. разясниха за новия преглед на ГУ-ще проверяват за изпускане на газ и ще заверяват паспорта.Отпада проверката на бутилките-Пропан на 5г. и Метан на 10г.Дори и да констатират,че бутилката ти е изгнила и всеки момент ще гръмне,но в момента не изпуска-минаваш ГТП.Такива били Европейските директиви.
Коментар
-
Да ,ето цитат от днес+:Занижени изисквания за преглед на газовите уредби11.01.2012 21.41От няколко дни вече има нови, по-занижени изисквания за преглед на техническото състояние на газовите уредби.В България в момента има над 1 милион автомобили с газови уредби, като над 95% са допълнително оборудвани, а не с оригинални уредби. По неофициална статистика експертите считат, че поне 50-60% от тези автомобили са с неизправни документи - много от тях нямат задължителен паспорт за монтаж на уредите.Това, което се промени от първи януари е, че вече ще се прави само визуален преглед на инсталацията без изпитване на бутилките.До края на миналата година нормативната уредба казваше, че бутилките на газ пропан-бутан трябва да се изпитват за издръжливост по специален метод с пълнене с вода под много високо налягане на всеки 5 години, а метановите бутилки на всеки 10. Това вече няма да се прави и на практика ще може да се кара и с над 30-годишни бутилки, което вече става много опасно.От първи януари специализираните пунктове за тестване на газовите бутилки вече са с прекратени лицензи, а проверката за изправност на инсталациите се прави в пунктовете за редовен годишен технически преглед.Прегледите ще се правят визуално. Експертите ще проверяват единствено как е закрепена инсталацията, има ли изтичане на газ по някоя от връзките и дали паспорта на газовата уредба е изряден.От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор твърдят, че промяната е свързана с изискване на евро директива. Досега агенцията имаше ангажимент да санкционира шофьорите, които карат автомобили с неизправни газови уредби. Годишно са се налагали между 350 и 400 акта.,,Директните проверки се извършваха съвместно с органите на полицията. Те трябва да спрат автомобила, а ние да извършим проверката, което става сложно, дълго,
Коментар
-
Ми мушеници, ти що не питаш колко струва, или са ги вдигнали или са ти взели като за с газ, що да ти вземат за без газ като могат да те дялнат по по високата тарифа.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Покрай тези прегледи се побърках вече. Като се загледах в паспорта на газовата видях че няма попълнени данни за минат преглед. Тоест попълнено е до страницата където е за узаконяване и уж, че е изпитвана бутилката и другите глупости там. А на следващата страница пишеше Първоначален преглед(ако не се лъжа), а на нея нямам нищо попълнено. Обаче на бутилката имам лепенка на която пише че е минала преглед и е валиден до декември 2012г. Та колата ще я минавам на преглед юни месец и нали сега са общи и тогава и газовата. Ама при положение, че тези страници в паспорта не са попълнени може ли да имам някакви проблеми с полицаите или щом имам на бутилката залепена лепенка за преглед всичко е наред.
Коментар
-
nelegalniq написа:Покрай тези прегледи се побърках вече. Като се загледах в паспорта на газовата видях че няма попълнени данни за минат преглед. Тоест попълнено е до страницата където е за узаконяване и уж, че е изпитвана бутилката и другите глупости там. А на следващата страница пишеше Първоначален преглед(ако не се лъжа), а на нея нямам нищо попълнено. Обаче на бутилката имам лепенка на която пише че е минала преглед и е валиден до декември 2012г. Та колата ще я минавам на преглед юни месец и нали сега са общи и тогава и газовата. Ама при положение, че тези страници в паспорта не са попълнени може ли да имам някакви проблеми с полицаите или щом имам на бутилката залепена лепенка за преглед всичко е наред.
Коментар
-
nelegalniq написа:Покрай тези прегледи се побърках вече. Като се загледах в паспорта на газовата видях че няма попълнени данни за минат преглед. Тоест попълнено е до страницата където е за узаконяване и уж, че е изпитвана бутилката и другите глупости там. А на следващата страница пишеше Първоначален преглед(ако не се лъжа), а на нея нямам нищо попълнено. Обаче на бутилката имам лепенка на която пише че е минала преглед и е валиден до декември 2012г. Та колата ще я минавам на преглед юни месец и нали сега са общи и тогава и газовата. Ама при положение, че тези страници в паспорта не са попълнени може ли да имам някакви проблеми с полицаите или щом имам на бутилката залепена лепенка за преглед всичко е наред.така че карай си нема се плашиш .
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
nelegalniq написа:Те че ще намерят ще намерят , и най вече ако правят това което чух, а именно че проверявали за евро сонди. Толкова ли са образовани че могат да разпознаят евро сондата от обикновената бе.
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар