Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с газова уредба BRC

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с газова уредба BRC

    Здравеите.Имам следния проблем с газовата уредба брц с емулатор и ламбда контрол на които от доста време е махнато ст.моторче и на негово място има троиник.Колата е брава 1.6 16в 1998 г, пълна инжекция.Първо изгоря бушона на газовото.След смяната му при палене на бензин след прехвърлянето на газ колата работи около 20 сек нормално, след което копчето за смяна на горивото почва да сменя през 2- 3 сек ту бензин ту газ.Дори и да го върна в полужение бензин ,пак сменя горивата.Трябва да угася колата ,но като я запаля пак се повтаря същото.Някои имал ли е същия проблем,от какво ли може да е

    #2
    Първо си провери масите, ако не е от тях, най-вероятно ключето е дало фира. С 2 или 3 позиции на превключвателя, или с бутон е?
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

    Коментар


      #3
      аз имах такъв проблем.извадих ключето и му врътнах отзад потенциометърчето на min, и сега като дам контакт, газовите клапани веднага прещракват и директно пали на газ.като искам бензин, го превключвам.. и така вече почти 2год.ключето е автомат. с 2 позиции.
      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

      Коментар


        #4
        с три позиции е .утре ще проверя но работата е там че и да го върна в позиция бензин пак сменя горивата.и каква може да е причината да изгори бушона на самата уредба

        Коментар


          #5
          Причината може да е ключето, наи вероятно е дало фира.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

          Коментар


            #6
            а от къде в бургас мога да закупя ново ключе или да намеря добър газаджия за този тип газово

            Коментар


              #7
              По принцип ламбда конролите на БРЦ управляват цялата газова и съответно копчето няма да ти свърши работа. Това копче управлява само ламбда контрола а тя от своя страна решава кога да пусне газта. Може да преработиш ел. инсталацията понеже пишеш че си свалил моторчето и си работи като обикновенна газова. В този случай ще трябва да си купиш ключ газ/бензин и съответно емулатор за дюзи и симулатор на ламбда сондата ако трябва на мотора тези симулаций разбирасе.

              Коментар

              Working...
              X