Преди 2 седмици си монтирах газова уредба на колата - Фиат Типо ’89, 1.4 карбуратор. Сложих я в официалния сервиз на BRC (в Дружба 1). Разхода ми на газ е:Извънградско - 8/100 (което е нормално според мен)Градско - 14/100 (е тук вече съм притеснен)Та въпросът ми е нормално ли е да ми гори 14/100 градско и ако има някой със сходна кола на газ да сподели да знам дали да ме е яд или не.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1.4, 14/100 градско - нормално ли е?
Collapse
X
-
Май е множко. Въпреки, че моето Типо е моноинжекция мисля, че разхода трябва да е почти еднакъв. Дори си мисля, че май карбураторните двигатели дават по-нисък разход. Аз съм го докарал до 10,5-11 / 100 градско и около 7,5 извънградско. Сменил ли си въздушния филтър? Много е важно да ти е чист филтъра. За каране на газ дори се препоръчва смяна на 6-7000км. Като сложиш нов веднага се усеща. Освен това като покараш малко (да се поулегнат мембраните) можеш да пробваш да позатвориш малко тройника.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
като ти сложиха газта пипаха ли ти предварението на запалването?ако не бягай на елкон и им казваш да ти го направят на 15гр на празен ход с извадена тръба на вакума,(бензиновата настройка + 5 гр),чак след това си настройваш вървежа от тройникас такова типо съм и съм на около 10 градско и 6.5 на дълго с около 90 км в час .типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
На мен пък ми гори 15 градско при 8 извънградско и съм се отказал да го пипам. Според мен си е о.к ако градското ти е дубъл на извънградското, независимо на какво гориво караш. Разбира се, под "градско" имам предвид "софийско" и то в най-пиковите часове, а именно 8-9 сутринта и 17,30-18,30 след обяд. Айде сега, неккой да каже че не е нормално! За допълнителна информация, работното ми място е на точно 12 600м. от къщи и го взимам средно за един час, т.е. 12,6км/ч. Айде да пробваме извънградско да се движим с тая скорост и да видим какъв разход ше даде колата....Та, по въпроса, съвсем нормален ти е разхода, особено ако караш колата в задръствания и я държиш на по-високи обороти - около 3 000. Така поне си мисля аз...Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Изчакай да улегнат мембраните и след 500км отиди да ти я регулират На мен като ми я сложиха ми даде разход 16-17,след 450км отидох при газаджиите,защото ми писна от тоя разход нямаше никва далавера от тая газова и те нещо регулираха и колата тръгна да си върви екстра и разхода при превключване на 2000оборота стана 10-11-12 в града,взависимост от стила на каране и задръстванията (в центъра около ндк съм стигал и 13-14 че дори и 15 )ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
ivjordan написа:На мен пък ми гори 15 градско при 8 извънградско и съм се отказал да го пипам. Според мен си е о.к ако градското ти е дубъл на извънградското, независимо на какво гориво караш. Разбира се, под "градско" имам предвид "софийско" и то в най-пиковите часове, а именно 8-9 сутринта и 17,30-18,30 след обяд. Айде сега, неккой да каже че не е нормално! За допълнителна информация, работното ми място е на точно 12 600м. от къщи и го взимам средно за един час, т.е. 12,6км/ч. Айде да пробваме извънградско да се движим с тая скорост и да видим какъв разход ше даде колата....Та, по въпроса, съвсем нормален ти е разхода, особено ако караш колата в задръствания и я държиш на по-високи обороти - около 3 000. Така поне си мисля аз...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Re: Типо 1.4, 14/100 градско - нормално ли е?
Bobolin написа:Преди 2 седмици си монтирах газова уредба на колата - Фиат Типо ’89, 1.4 карбуратор. Сложих я в официалния сервиз на BRC (в Дружба 1). Разхода ми на газ е:Извънградско - 8/100 (което е нормално според мен)Градско - 14/100 (е тук вече съм притеснен)Та въпросът ми е нормално ли е да ми гори 14/100 градско и ако има някой със сходна кола на газ да сподели да знам дали да ме е яд или не.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
Orcinus
peter написа:Ами това е.Аз моя разход го докарах до 11/100 и съм доволен. Повече няма да пипам, защото колата доста добре "дърпа" а този разход при тази динамика ме устройва перфектно. Предпочитам колата ми да "понавървява" отколкото да постигна 10/100 при отвратителна динамика.
Коментар
-
Paparac написа:peter написа:Ами това е.Аз моя разход го докарах до 11/100 и съм доволен. Повече няма да пипам, защото колата доста добре "дърпа" а този разход при тази динамика ме устройва перфектно. Предпочитам колата ми да "понавървява" отколкото да постигна 10/100 при отвратителна динамика.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
peter написа:Аз моя разход го докарах до 11/100 и съм доволен. Повече няма да пипам, защото колата доста добре "дърпа" а този разход при тази динамика ме устройва перфектно. Предпочитам колата ми да "понавървява" отколкото да постигна 10/100 при отвратителна динамика.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
brat_John написа:peter написа:Аз моя разход го докарах до 11/100 и съм доволен. Повече няма да пипам, защото колата доста добре "дърпа" а този разход при тази динамика ме устройва перфектно. Предпочитам колата ми да "понавървява" отколкото да постигна 10/100 при отвратителна динамика.минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Коментар
-
peter написа:Според мен тройника е като ограничител за максималните обороти. Следователно трябва винаги да е на MAXVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
peter написа:Според мен тройника е като ограничител за максималните обороти. Следователно трябва винаги да е на MAXFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар