Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не държи обороти СЛЕД 100 км/h Метан....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не държи обороти СЛЕД 100 км/h Метан....

Направо тая кола ме изумява... Колата е Браво 1.6 с обикновена метанова уредба Lovato.Проблема е следния,че след 100-110 км/h като я изключа от скорост,падат оборотите и гасне.Преди 100 км/h няма и помен от такъв проблем.На място държи перфектно оборотите! На бензин колата си работи нормално!Пробвах също да я задържа на място в 4-4.500 оборота да видя дали ще загасне,но не ... Само в движение ми го прави,при тая скорост..Предложения ?
    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Колега, навремето имах такъв проблем с газовото. Оказа се, че при бързо движение, скоростта на въздушния поток, който навлиза по тръбата към въздушния филтър, е прекалено голяма и просто "издухва" газта. Проблема се реши много просто, като насочих въпросната тръба назад към купето, вместо напред към радиатора. Така насрещния "вятър" не влияе съществено.
    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Това е аз си го помислих,но при положение,че колата съм я карал 2 години така и не съм променял нищо около въздуха и сега изведнъж да и е много въздуха,много ме озадачава.. Като не виждам нищо нередно около въздушната кутия и маркуча..Утре ще я погледна още веднъж и пак ще я пробвам,случайно може нещо да се намести от ровичкането..

Коментар

Може да е от насрещният въздух, но щом 2г си нямал такъв проблем, значи вероятно ти губи маса газовата. Трябва да имаш захванат кабел за минус на акумулатора. Виж да не се е разместил, почисти го и га хвани здраво към минуса.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Да си сменял скоро въздушен филтър?
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
            Да си сменял скоро въздушен филтър?
            На 9 000 км. е . Утре като преглеждам нещата ще го отворя и него да му видя състоянието..

Коментар

и мойта гасне горе-долу по същия начин над 2000 об. като изключа от скорост и гасне.По едно време карах със спортен филтър и този проблем изчезна,а с този филтър й идва повече въздухи не гасне сега съм с обикновен филтър и пак си гасне като излюча от скорост.
              FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
              Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

....Филтъра е сменен с нов,всичко е прегледано и ревизирано и колата пак гасне..... Как така 2 години не гаснеше и сега реши да го прави от нищото.. Само да уточня,че на БЕНЗИН колата НЕ гасне,става дума само на МЕТАН. Някой предложение?

Коментар

След смяна на въздушен филтър винаги е добре да се пипне малко винта,за да се пренастрои.Просто филтрите са с различна пропускливост и това оказва влияние.За да не е гаснела преди тая кола с насочен напред маркуч значи сместа е била доста богата.Нормално е да ти гасне-просто влиза доста въздух,който бърка сместа.Няма начин с такава скорост да не гасне,защото сместа се меша доста примитивно над дросела с нормални газови/метанови уредби и малко и трябва,за да се обедни.Аз имам 3 газифицирани коли и всички са направени така че да не влиза нагнетения въздух в тръбата.Завърти и твоята и недей го мисли повече.
                  EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                  Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Е стига де, това е писано и писано по форума чак да се отегчиш. Оправи маркуча както ти казват колегите и сменяй въздшния филтър на 5-6 хил.км не повече, огледай я за скъсани маркучи някъде по въздуховодаПросто като я пуснеш сместа се обуднява до такава степен че гасне. Хубаво е да се прегледа плочката за метана и масата както са те посъветвали колегите, и в никакъв случай не върти болтове, освен ако нямаш вроден газанализатор
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

едно време имахме подобен проблем на дядо на ладата и просто във входната тръба сложихме една пласмасова чашка с разпробито дъно за да намаля въздухо потока
                      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

И аз съм с метанова уредба и на въздухоборника над радиатора,срещу входа,имам пробити 2 отвора/не знам дали са фабрично/.Брат ми,като си сложи ГУ и неговата гаснеше като я пуснеше по инерция с около90/100 км/ч.И в сервиза,където са му сложили ГУ му пробиха 4 отвора на същото място където са моите,и спря да гасне.Не знам дали това е решението на този проблем,но можеш да пробваш.
                        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Е стига де, това е писано и писано по форума чак да се отегчиш. Оправи маркуча както ти казват колегите и сменяй въздшния филтър на 5-6 хил.км не повече, огледай я за скъсани маркучи някъде по въздуховодаПросто като я пуснеш сместа се обуднява до такава степен че гасне. Хубаво е да се прегледа плочката за метана и масата както са те посъветвали колегите, и в никакъв случай не върти болтове, освен ако нямаш вроден газанализатор
                          Къде прочете,че маркуча е насочен напред? Маркуча е точно така както трябва да е и както е бил 2 години! Сега си мисля,че може някъде другаде да се е появила дупка и да смуче въздух,щом всички казвате,че е от сместа..

Коментар

Working...
                          X