Колеги хрумнала ми е сега идеята да си монтирам ламбда контрол. Искам да попитам дали да очаквам понижение на разхода максимум 1 литър това са ми очакванията повече не ми трябва...но карам много на месец и с този литър икономия бързо ще се върне инвестицията. Сега разхода ми е 13 в София и 8 на магистралата при скорост 100-110....колата е браво 1.4 12в моноинжекция с нормална газова няма нищо по нея като екстри.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли ефект от ламбда контрол.
Collapse
X
-
с ламбда контрола ще свалиш разхода и с повече от литър само при едно разумно настъпване на педала на гаста и един добър газаджия,който да ти настрои добре газовата,мисля че 13 разход е малко множко но зависи през какъв трафик минаваш,на мен ми дава 10-11 в София и 7-7,5 по магистрала с 120-140 успехFiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)
-
разхода който съм описал е с нормален стил на каране без резки настъпвания....но скоро си направих ламбда монитор за да си следя сместта по време на каране и установих че метода с тройника е крайно неточен защото само с един милиметър да мръдна тройника сместа се променя от богата до крайно бедна и колата се спъва....а ламбда монитора ми е свръх точен сраянявано с електронен мултицет(не такъв от 5 лева)Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
nedialk00
сложи си ТАП, от ламбда контрола няма да изкяриш ще ти смъкне макс с половин до литър разхода, ама и колата ти ще е спъната а така като гледам неискаш спъната кола
Коментар
-
А защо се мъчиш с плочка, вместо да забиеш един щуцер преди/след дроселовата клапа, и да регулираш само с ламбра контрол (или кранче) ? Тези плочки, според мен, освен да осакатяват колата друго не правят. Че и нови проблеми внасят, вместо да предотвратяват."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
u_bo
mitkosoft написа:разхода който съм описал е с нормален стил на каране без резки настъпвания....но скоро си направих ламбда монитор за да си следя сместта по време на каране и установих че метода с тройника е крайно неточен защото само с един милиметър да мръдна тройника сместа се променя от богата до крайно бедна и колата се спъва....а ламбда монитора ми е свръх точен сраянявано с електронен мултицет(не такъв от 5 лева)
Коментар
-
mitkosoft написа:установих че метода с тройника е крайно неточен защото само с един милиметър да мръдна тройника сместа се променя от богата до крайно бедна и колата се спъва...
Коментар
-
nedialk00
и за какъв чеп му е твоя симулатор пусни си една обява, че пордаваш такова нещо в раздел продавам, на колегата не му трябва симулатор
Коментар
-
u_bo
u_bo написа:mitkosoft написа:разхода който съм описал е с нормален стил на каране без резки настъпвания....но скоро си направих ламбда монитор за да си следя сместта по време на каране и установих че метода с тройника е крайно неточен защото само с един милиметър да мръдна тройника сместа се променя от богата до крайно бедна и колата се спъва....а ламбда монитора ми е свръх точен сраянявано с електронен мултицет(не такъв от 5 лева)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар