Здравейте.Преди седмица си взех Пунто 97 1.2 60 к.с. с газово и си харчи доста на газ-10/100 смесено...Какъв може да е проблема?Изпарителя е нов,но няма много фина настройка,и като му бутам лекичко кранчетата почва да глъхне и да падат оборотите и не мога да я спъна поне малко...Другото,което ми е интересно,че във вървежа между бензин и газ няма голяма разлика,което ме навежда на мисълта,че трябва малко да се "спъне" газовото...Някакви идеи?Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход на газ Punto 1.2 60
Collapse
X
-
Re: кола
аз незнам ... 1.1 или 1.2 моно на газ да гори по малко от 10 ... Идеи нямам бях га осакатил моита ... да вдига до 120 ... но разхода пак си беше грубо 10 работата е ,че горивото се смесва едно към гиотере .. няма точна дозировка , а обогатеноста на горивната смес зависи и от темепратурата на въздуха , а тя не е постоянна величина ... а като сме на газ няма как да се разбере. И просто колата е насторена да смесва при сякви условия по един и същи начин и от там идва разхода ... някои ако му фане цаката да ми каже ... Мисля си за Ламда контрол , ама невярвам да ми намали разхода ... (навии си кранчето на бутилката ... тряа да е много леко отворено (ако търсиш самолет го развиии до край !!! и си зареди бенз щот газта няма ти стигне , но ще имаш тяга както никога ! ) П.С .... дори с разход 10 /100 газ пак има сметка да се кара на газ .От колкото 7 /100 бенз ... сметни си ги ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
To че е пак по-добре по-добре е,ама Голфа 2ка 1.6 гори 8-9 макс,а тва нещо го взех уж за икономия E,с на Голфа газовото си играх 1 месец докато му сменя всичко и си го настроя самичък,но съм доволен от резултата.Чувал съм,че тея Пунто-та горят малко,нооо...А и го карам съвсем спокойно,и този разход е предимно на магистрала,като се има в предвид,че почти не съм стигал до 3000об/мин(95-100км/ч) Тая седмица мятам Punto-то :D Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
-
Ако сложиш някоя снимка на изпарителя и на регулатора - това, дето е с врътките за газ, мога да ти обясня по-добре.Като намаляваш от врътките и почне да глъхне, трябва да отвориш от изпарителя, за да поддържа празен ход.Препоръчвам ти да сложиш ТАП, аванспроцесор, който подобрява значително работата на газ.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар