Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на Газ Fiat Brava 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте, имам фиат брава 1.4 12 на гас и ми гори 17и половина,обиколил съм всичките майстори в Русе (понеже съм от Русе).Всички въртяха и двете кранчета и много дрънкаха и се биеха в гърдите че са най-добрите, но уви никой не можа да ми помогне разхода си остава същия. Лятото си гореше 15 сега качи на 17 и отгоре на 100 км . Двигателят е със сменена цяла глава(поради изяждане на вала) ,масла,ремъци,филтри,ролки с изпарител BRC на 4 месеца,свещи нови абе основен ремонт. Много Ви моля ако някой знае как да си реша проблема или да ме насочи към човек който разбира да ми пише, защото вече ми писна и много ми бърка в джоба а не ми се разделя с колата, Моля пишете.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

На бензин колко гори?
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
      На бензин колко гори?
      еми малко ми е трудно да го засека но около 10 на 100

Коментар

Извинявай колега но ако на мен бравото ми дадеше 15 през лятото щях да го размажа челно в някой стълб.Термостата работи ли коректно, загрява ли колата нормално? На какво разтояние караш колата, понеже ако я караш на къси разтояния тя не може да загрее и за това харчи много. На една и съща газостанция ли зареждаш или си пробвал и да други?
        Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
        Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Ако колата се кара на къси разстояния 2-3км. е нормално да не може да загрее и от там да дава висок разход. Колкото до това, че лятото дава 15/100 разход пак зависи дали загрява до оптимална работна температура. По принцип тоя двигател си е ламя, било то на бензи или газ. Нормално е да дава с около 20-тина процента по-висок разход на газ, но това като, че ли важи повече за извънградски разход. В града разхода е много относителен.
          Fiat Bravo 11'97
          1.4 12V A/C

Коментар

Я щракни някоя снимка на изпарител, тройника с врътките и плочката, или поне входа на газта в нея!
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

На този двигател се слага една 5 мм гарнитурка между плочката и моното с дюзата.На мен ми сложиха такава при монтажа на газовата и съм доволен,даже има тема за това във Форума:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15
              Fiat 1.4 12V
              Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
              Да си втори значи да си първи сред загубилите.
              Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Re: Голям разход на Газ Fiat Brava 1.4 12v

Ивайло иванов написа:
                Здравейте, имам фиат брава 1.4 12 на гас и ми гори 17и половина,обиколил съм всичките майстори в Русе (понеже съм от Русе).Всички въртяха и двете кранчета и много дрънкаха и се биеха в гърдите че са най-добрите, но уви никой не можа да ми помогне разхода си остава същия. Лятото си гореше 15 сега качи на 17 и отгоре на 100 км . Двигателят е със сменена цяла глава(поради изяждане на вала) ,масла,ремъци,филтри,ролки с изпарител BRC на 4 месеца,свещи нови абе основен ремонт. Много Ви моля ако някой знае как да си реша проблема или да ме насочи към човек който разбира да ми пише, защото вече ми писна и много ми бърка в джоба а не ми се разделя с колата, Моля пишете.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Коментар

Отново тема от архива.Послушайте колегата написал това - На този двигател се слага една 5 мм гарнитурка между плочката и моното с дюзата.На мен ми сложиха такава при монтажа на газовата и съм доволен,даже има тема за това във Форума: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

На мен гарнитурата не помогна.Смених изпарителя с вакумен на BRC, бога ми, родих се!Случва се да гърми при палене, ако съм натиснал газта, но се свиква. - да не я натискам толкова....Пали се на бензин, така и не го вързах това реленце за "почерпка"

Коментар

Working...
                    X