Колеги някой да разбира от газови уредби и да ми кайе на Tartarini G79 от къде се регулират оборотите??? Щото половината газаджии прехвалени май не знаят, аз почти си изплатих един газов инж. от ходене по мъките
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тартарини
Collapse
X
-
Зависи каква ти е газовата уредба. Изпарителят е Tartarini-добре, но кажи каква е газовата. И моят е този модел. Единственият майстор е в Пловдив. ВААС-69 /за цифрите не съм сигурен/. Тел.032969671. Ако е обикновенна газова регулираш от тройника /за високите обороти/ и от големият бял, пластмасов болт отгоре на изпарителят / за празният ход/, но ако е с ламбда контрол - в Пловдив. Това е, дано съм помогнал.PUNTO Selecta
-
Имам една голяма врътка, която е от лявата страна на изпарителя и отгоре има една която е за дебита(тази голямата е за положението на мембраните) така че не остава врътка за оборотите, повечето ми я регулират от дебита и разхода ми се хака на 16-17 и най важното е че колата не вървиЛуд фен!!!
Коментар
-
Интересно. Моят изпарител има само един, отгоре леко в ляво, болт. Той със сигурност е за празният ход. Да не би твоят G-79 да е вакуумен? Защото аз съм с електрически и може би затова те бъркам. За вакуумният незная. Разликата в газовите уредби е в това, че обикновенните ги настройваш в някакво положение и караш. Тези с ламбда контрол взимат сигнал от ламбда сондата на колата и настройват сместа по тези показания, но са на същият принцип при впръскването - смесителна плочка и т.н. Газовият инжекцион - това е друга песен. Газта се подава директно през колекторите, отново имаме ламбда контрол, но времето за реакция е доста по-бързо и още хиляда сложни нещица, което довежда до това, че няма почти никаква разлика с бензина. Говаря за разход. За динамиката аз лично съм с особенно мнение.PUNTO Selecta
Коментар
-
Щом можеш да регулираш по изпарителя,значи не си с газов инжекцион!При газовият инжекцион имаш редуктор,който не се барника и регулирането става с компютър,като количеството газ го определя инжектора и т.н. При теб е или наи-обикновенна система или имаш и ламбда контрол.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар