чувам различни мнения, някои казват че не си заслужава, разликата била много малка в разхода и вървежа, други твърдят обратното, че има смисъл и се чудя дали да рискувам, а и някои знае ли колко струва горе долу добър италиански аванс процесор?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аванс процесор при газов инжекцион - има ли смисъл?
Collapse
X
-
Re: Аванс процесор при газов инжекцион - има ли смисъл?
ivo098 написа:чувам различни мнения, някои казват че не си заслужава, разликата била много малка в разхода и вървежа, други твърдят обратното, че има смисъл и се чудя дали да рискувам, а и някои знае ли колко струва горе долу добър италиански аванс процесор?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
-
ако си сигурен че момента на запалването не се управлява от компа, тогава слагането на аванс процесор, не би било безмисленно."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
ivo098 написа:напротив, при газовия инжекцион има точно дозиране на сместа, но искрата е като на бензин, газовия компютър не променя искрата до колкото знамhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Доколкото съм запознат с принципа на работа на газовият инжекцион,то тои преизчислява сигналите от бензиновите инжектори,като имайки предвид работна температура,температура на газта,налягане на газта и т.н. определя количеството газ,което трябва да подаде,а също и времето на подаване,но според мен това няма нищо общо с управлението на запалването.Все пак не съм специалист и някой,който познава устройството на газовото ЕКУ може да се произнесе дали има вграден адванс прцесор или не.Защо не питаш във фобос?те би трябвало да знаят как им е направена системата и пиши какво са ти казали.Темата е интересна.Интересен и момента до колко това би помогнало ,когато си с газов инжекцион.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Колега,какво стана?Сложили аванс процесор и говори ли с фобос?Определено не всички газови инжекциони имат такова чудо и за да работи то трябва да се върже към ЕКУ-то на колата.Сега проучвам дали моята уредба има,но имам предчувствието,че нямаBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар