Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

защо гърми газовата(ще ми огъне капака)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

33-34 мм

Коментар

Какви са ти свещите, с колко електрода и с какво разстояние?
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Колега,и аз като смених свещите почна да гърми.След като намалих разстоянието на електрода нещата се оправиха.Та според мен провери си разстоянието да не би да е прекалено голямо,на бензин съм чувал че не оказва влияние,но на газ..
        1.6 16v Abarth

Коментар

33мм ми е плочката.днес сложих тръба ф75 и спортен филтър защото не мога да купувам постоянно кутии за филтъра но проблемите си останаха.дори направих диаметра от ф33 на ф30 мислейки си че може би е голям но нищо не се промени.свещите не помня какви са но са на 5 хиляди двуполюсни.започвам вече много да се дразня и накрая ще сваля всичко и ще го продам.днес си смятах че 100км на газ ми излиза 20 кинта а на бензин 29.е за 9 кинта не мисля да си тровя нервите с цялата тази тирада.явно на този комп 49F не му се нрави (гняз)газ.от както сложих газ тази кола не е същата.дори не ми се кара.
          fiat bravo 1.6 16v gt
          fiat marea 1.9 8v jtd
          fiat punto 1.7 td
          fiat marea 1.6 16v

Коментар

Купи си най-евтините Магнети Марели, едноелектродни. Направи разстоянието 0.7 мм и кажи как е с тях. И защо не се замислиш за ГИ?
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

колега кажи ми само какъв ти е изпарителя

Коментар

Бройте и мен в клуба на гърмящите. Взе да се случва от както застудя тия дни. Мисля си за бедна горивна смес, редовно се получават зверски гърмежи при по-бързо спиране, забавяне при превключване на предавките и бясно бягащи бабички във всякакви посоки.
                Palio Weekend 1.6 16V 100 1998
                Punto MK2 1.2 16 V 80 1999

Коментар

То за това хората са измислили газовите инжекциони,ама българина като чуе 1000 лв и му се изправят косите.После земе та сложи някоя двупотопна система дето се държи на магия за 650лв.и за тия 350лв(дето си мисли че е спестил,и е направил кой знае каква далавера)му излиза през г..а.

Коментар

нищо и няма на обикновената газова, която излиза 450 лв с монтажа ловато; на мен никога не ми е гръмвала вече над 40хил.км, всичко е до настройка и РАБОТЕЩО КОРЕКТНО ЗАПАЛВАНЕ най-вече

Коментар

Реших проблема с гърменето. Обяснението за мен е следното: топло време - по-малко кислород, студено време - повече кислород в горивната смес. Решението ми е 1/4 и милимунда в +, повече газ за готвене към мотора от врътката за мембраната.
                      Palio Weekend 1.6 16V 100 1998
                      Punto MK2 1.2 16 V 80 1999

Коментар

Plastex написа:
                        ...На бензин също абсолютно не гърми, само на газ и само студена, на ниски обороти , както го описваш. Сменени кабели и свещи, замерени бобини, всичко ОК. До следващия взрив.
                        Понеже не знам друг случай браво да е престанало да гърми и да е описано как е решен проблема, да напиша моята как се оправи- след смяна бобина, въздушен филтър и кабели смених и стъпковия мотор и всичко си отиде на мястото, не е помислила даже да гърми от тогава.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                        X