Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

защо гърми газовата(ще ми огъне капака)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bassssa написа:
    ...това е добра идея за проверка.но ако имах проблем с кабелите и свещите то и на бензин нямаше да върви или поне да прекъсва а то е точно обратното.върви като алтава.
    АГУ е доста по-чувствителна към проблеми в изброените по-горе неща.
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Пробвай с по малка плочка,и аз съм с обикновено агу и нямам проблеми
      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Пробваи с газов инжекцион
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

инжекцион не, трбява да се регулира всичко както трябва да се провери плочката и запалването на колата и няма да има никакви проблеми

Коментар

Решението е газов инжекцион.Слушай псевдоразбирачите и ще си все в матрицата.

Коментар

никога няма да вкарам 800 кинта за газов инжекцион на кола която струва 1500.това е мнооооооооооого неразумно.по добре да я продам и да си купя дизел
              bravo 1.6

Коментар

bassssa написа:
                никога няма да вкарам 800 кинта за газов инжекцион на кола която струва 1500.това е мнооооооооооого неразумно.по добре да я продам и да си купя дизел
                Тва с инжекциона поне ще те вози, ако си знаеш двигателя, че е читав. А има дизел и дизел и е голяма вероятността да вземеш такъв, който върви само пролетно време... Карай си твоята и върви да купуваш дизел при -15
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

landi, псевдоразбирача си ти, колега ако искаш може да се разберем нещо да минеш през студентски да ти я погледна, аз с моята никога не съм имал проблеми, а и съм написъл от какво гърми можеш и сам да ги погледнеш нещата

Коментар

Инжекциона не е гаранция че няма да има проблеми.На бравата се бях замислил за такъв ,но се разубедих
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

АГУ гърми най-вече от кабелите и свещи - като искрят, и като удари искрата в колектора, където има вече горивна смес (вместо само въздух) и се получава БУМ. Същото важи и за свещите, ако им е наранена керамичната изолация, хвърлят искри по колектора през главата и бам. Сменяш си ги с НОВИ такива, и качествени и проблема се решава. За всеки случай, кабелите могат да се увият със самовулканизираща гума (една черна гумена лента, използва се най-често от електриджиите), която е още един пласт изолация, но това е вече презастраховка.
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колеги и аз да пиша тука,като се надявам ви помогна с нещо.Моята каручка когато я купих си вървеше добре горе долу една година.От там се почна гръм след гръм.Капака на филтъра ми е като мозаика,макар че му сложих и клапа.Главния проблем се оказва кабели и свещи.Наи вече свещи.От там научих и кои свещи наи добре работят на италянските двувалки а именно на ац делко.С такива карам и до днес вече 6та година като съм пробвал какви ли не боклуци.Та проблема се оправяше но за кратко време обаче.За около максимум 5-6 месеца и пак почваше да си припатква.Аи не съм сменил свещите,почва да се усилвват гърмежите.Докато един ден и свеши не помагаха ни кабели нищо.И тогава след около 2-3 години мъки, се сетих за един маистор(много добър),които ми беше поставил диагноза много отдавна.А именно че мотора ми е за ремонт,само дето аз отказах да му вярвам.И какво се оказа в краина сметка измерихме компресията на всеки цилиндър и ми стана лошо.Един от цилиндрите беше с компресия 3 атм.След като смених глава с нови клапани искам да ви кажа че на колата съм слагал всякакви свещи черни замацани дори(за да си направя експеримент) и ефекта е поразителен.Двигателя НЕ ГЪРМИ каквото и да го правиш.Пропуснах да ви кажа че когато я купувах налягането на цилиндрите беше 11.5 атм само на този въпросния 3ти беше 10.5.Явно съм си я купил с дефект.Така че за газовата уредба всичко е от значение,било тя и газов инжекцион.Проверяваите си компресията.Не всичко е до кабели и свещи колкото и да не ви се вярва.Дано съм ви бил полезен. :D :D :D :D
                        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

колеги я ми кажете колко трябва да е диаметъра на смесителната плочка на дросела за моето браво 1.6
                          fiat bravo 1.6 16v gt
                          fiat marea 1.9 8v jtd
                          fiat punto 1.7 td
                          fiat marea 1.6 16v

Коментар

Вътрешен или външен диаметър?
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                              Вътрешен или външен диаметър?
                              вътршен
                              fiat bravo 1.6 16v gt
                              fiat marea 1.9 8v jtd
                              fiat punto 1.7 td
                              fiat marea 1.6 16v

Коментар

Уикенда ще ти измеря плочката, която свалих и ще пиша колко е вътре. Ама е малко, според това, което видях.

Коментар

Working...
                                X