Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

защо гърми газовата(ще ми огъне капака)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

защо гърми газовата(ще ми огъне капака)

колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба.за този период от време чупя 3 кутии на филтъра.как ли не я настройвах какво ли не опитах и се си пука и то доста стабилно.най често пука когато намаля доста и като вкарам парва на 5 км и подам газ.пука още когато от 4-та вкарам 3-та и направо ще ми литне капака.
    bravo 1.6

Re: защо гърми газовата(ще ми огъне капака)

bassssa написа:
    колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба.за този период от време чупя 3 кутии на филтъра.как ли не я настройвах какво ли не опитах и се си пука и то доста стабилно.най често пука когато намаля доста и като вкарам парва на 5 км и подам газ.пука още когато от 4-та вкарам 3-та и направо ще ми литне капака.
    Ако разбереш от какво е, обаждай се, че и аз съм същия, с много повече мерак гърми от как се застудя.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

bassssa написа:
      колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба...
      Ти си си отговорил сам на въпроса...
      FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
      Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

bgaf написа:
        bassssa написа:
        колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба...
        Ти си си отговорил сам на въпроса...
        нека оставим това на страни.има много момчета със същите коли и с обикновени газови без да гърмят.нека потърсим проблема
        bravo 1.6

Коментар

Ей, хората не случайно са измислили газовите инжекционни системи...Ако беше както казваш, щяхме да си караме с руските изпарители от комунизма, дето са навъртели милиони километри на Лада и Москвич...
          FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
          Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

bgaf написа:
            Ей, хората не случайно са измислили газовите инжекционни системи...Ако беше както казваш, щяхме да си караме с руските изпарители от комунизма, дето са навъртели милиони километри на Лада и Москвич...
            Преди да се рагърми моята имам 60000км без да чуя нищо от нея. Нещо се е прецакало и трябва да се намери какво е, това е. Най-много ме е страх да не изкарам акъла на някоя бременна булка... То... зверски детонации бе! Скъса ми изолацията под капака!

Коментар

Обикновено е от кабели, свещи,бобини...
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Plastex написа:
                bgaf написа:
                Преди да се рагърми моята имам 60000км без да чуя нищо от нея. Нещо се е прецакало и трябва да се намери какво е, това е. Най-много ме е страх да не изкарам акъла на някоя бременна булка... То... зверски детонации бе! Скъса ми изолацията под капака!
                значи не само аз изкарвам акъла на хората по спирките на градския транспорт.
                bravo 1.6

Коментар

bassssa написа:
                  значи не само аз изкарвам акъла на хората по спирките на градския транспорт.
                  Няма да сме дамо двамата, моята като загрее спира да гърми, но студена на газ е страховита. На бензин също абсолютно не гърми, само на газ и само студена, на ниски обороти , както го описваш. Сменени кабели и свещи, замерени бобини, всичко ОК. До следващия взрив.

Коментар

Аз карам вече 4 години обикновенна газова уредба и нямам проблеми .пука от време на време но това е когато бързам и подавам различно газ.по принцип с обикновенно газово се кара по нежно .сам си я настроивам .махнал сам въздухосабиратела отпред.искривил сам снадката кам въздушният филтър леко наватре .сменил сам бобината кабелите и свещите NGK BKR6EKC .разтоянието от изпаритела до плочката е 50-60см .температурата на двигатела е винаги по средата на скалата (работи ми бавната скорост на перката ) . при мен също се забелязва че немога да исползвам двигатела като спирачка в по големите скорости припуква по малко в колекторите.затова намалям малко със спирачка и тогава вклучвам по-малка предавка.чувал съм от стари шофиори че не е хубаво да се превклучва от 2-ра на 1-ва скорост а и нашата скоростна кутия мисля че има защита.разхода ми е 10-11 градско и 7-8 изван градско.пиша по този начин за да си направиш преценка. съвети наи-различни.извинявам се за краснописа.искам да помагам защото получих много информация от този форум .за мен твоят проблема е някаде по кабелите и бобината.значи някои цилиндър не се възпламенява в даденятмомент и газта се връща и гърми
                    Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO

Коментар

Бобина->кабели->свещи. Проверка на кабелите - дали дават искра до свещите , ако дават искра - нови запалителни свещи . Това е най-срещаната причина .
                      Fiat Bravo 103 1996

Коментар

dimitrof9009 написа:
                        Бобина->кабели->свещи. Проверка на кабелите - дали дават искра до свещите , ако дават искра - нови запалителни свещи . Това е най-срещаната причина .
                        това е добра идея за проверка.но ако имах проблем с кабелите и свещите то и на бензин нямаше да върви или поне да прекъсва а то е точно обратното.върви като алтава.
                        bravo 1.6

Коментар

bassssa написа:
                          dimitrof9009 написа:
                          това е добра идея за проверка.но ако имах проблем с кабелите и свещите то и на бензин нямаше да върви или поне да прекъсва а то е точно обратното.върви като алтава.
                          При моята кола , плочката за газта ми е на входа на всмукателния колектор . Когато няма добро изгаряне на гориво въздушната смес , при малко по-рязко подаване на газ на педала - всмукателния колектор се пълни с газ която се възпламенява и гърми . При някой от по-новите мотори с пластмасови колектори - това ги чупи . Кутията на въздушния филтър също понякога си го отнася . Аз на тръбата за въздуха към колектора има така наречената от газаджийте - кихалка. Не искам да се правя на много знаещ , но поне при мене , когато имах същия проблем - смених свещите и забравих. Ако нямаш проблем с кабелите - ок , дават искра . Ама газовата уредба е претенциозна за свещи . Започне ли да думка - иска си нови .
                          Fiat Bravo 103 1996

Коментар

bassssa написа:
                            dimitrof9009 написа:
                            Това,че на бензин не гърми,не значи че запалителната ти система е изправна! Ако клапаните не са ти наред,също гърми. Много е вероятно да си "одушил" газовата от където следва бедна горивна смес и гърмежи. Свали си свещите и направи диагностика на сместа по тях. Ще ти дадат много отговори!
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

така е да, колега с удоволстиве бих ти погледнал колата, моята от както имам газ никога не е гърмяла или припуквала, мотора е същия, значи провери въздушния филтър, кабели, свещи, и също така плочката дали е подходяща, и да не засмуква въздух отнякъде и заради това да прави така

Коментар

Working...
                              X