колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба.за този период от време чупя 3 кутии на филтъра.как ли не я настройвах какво ли не опитах и се си пука и то доста стабилно.най често пука когато намаля доста и като вкарам парва на 5 км и подам газ.пука още когато от 4-та вкарам 3-та и направо ще ми литне капака.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
защо гърми газовата(ще ми огъне капака)
Collapse
X
-
Re: защо гърми газовата(ще ми огъне капака)
bassssa написа:колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба.за този период от време чупя 3 кутии на филтъра.как ли не я настройвах какво ли не опитах и се си пука и то доста стабилно.най често пука когато намаля доста и като вкарам парва на 5 км и подам газ.пука още когато от 4-та вкарам 3-та и направо ще ми литне капака.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
Re: защо гърми газовата(ще ми огъне капака)
bgaf написа:bassssa написа:колеги преди 1 година сложих обикновена газова уредба...bravo 1.6
Коментар
-
Ей, хората не случайно са измислили газовите инжекционни системи...Ако беше както казваш, щяхме да си караме с руските изпарители от комунизма, дето са навъртели милиони километри на Лада и Москвич...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
bgaf написа:Ей, хората не случайно са измислили газовите инжекционни системи...Ако беше както казваш, щяхме да си караме с руските изпарители от комунизма, дето са навъртели милиони километри на Лада и Москвич...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Plastex написа:bgaf написа:Ей, хората не случайно са измислили газовите инжекционни системи...Ако беше както казваш, щяхме да си караме с руските изпарители от комунизма, дето са навъртели милиони километри на Лада и Москвич...bravo 1.6
Коментар
-
bassssa написа:значи не само аз изкарвам акъла на хората по спирките на градския транспорт.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Аз карам вече 4 години обикновенна газова уредба и нямам проблеми .пука от време на време но това е когато бързам и подавам различно газ.по принцип с обикновенно газово се кара по нежно .сам си я настроивам .махнал сам въздухосабиратела отпред.искривил сам снадката кам въздушният филтър леко наватре .сменил сам бобината кабелите и свещите NGK BKR6EKC .разтоянието от изпаритела до плочката е 50-60см .температурата на двигатела е винаги по средата на скалата (работи ми бавната скорост на перката ) . при мен също се забелязва че немога да исползвам двигатела като спирачка в по големите скорости припуква по малко в колекторите.затова намалям малко със спирачка и тогава вклучвам по-малка предавка.чувал съм от стари шофиори че не е хубаво да се превклучва от 2-ра на 1-ва скорост а и нашата скоростна кутия мисля че има защита.разхода ми е 10-11 градско и 7-8 изван градско.пиша по този начин за да си направиш преценка. съвети наи-различни.извинявам се за краснописа.искам да помагам защото получих много информация от този форум .за мен твоят проблема е някаде по кабелите и бобината.значи някои цилиндър не се възпламенява в даденятмомент и газта се връща и гърмиFiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
dimitrof9009 написа:Бобина->кабели->свещи. Проверка на кабелите - дали дават искра до свещите , ако дават искра - нови запалителни свещи . Това е най-срещаната причина .bravo 1.6
Коментар
-
bassssa написа:dimitrof9009 написа:Бобина->кабели->свещи. Проверка на кабелите - дали дават искра до свещите , ако дават искра - нови запалителни свещи . Това е най-срещаната причина .Fiat Bravo 103 1996
Коментар
-
bassssa написа:dimitrof9009 написа:Бобина->кабели->свещи. Проверка на кабелите - дали дават искра до свещите , ако дават искра - нови запалителни свещи . Това е най-срещаната причина .Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
nedialk00
така е да, колега с удоволстиве бих ти погледнал колата, моята от както имам газ никога не е гърмяла или припуквала, мотора е същия, значи провери въздушния филтър, кабели, свещи, и също така плочката дали е подходяща, и да не засмуква въздух отнякъде и заради това да прави така
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар