по ппринцип няма значение, ама трябва ако не ИН АУТ да има <--- ; -----> тоест стрелки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой монтирал ли си е изпарител МИМГАЗ?
Collapse
X
-
nedialk00
-
не има 1 и 2, в 1 пуснах входящия в 2 изходящия. иначе го монтирах, но не си беше настроен и го настройвах малко на слух, медния винт стои някъде половин оборот от позицията при която колта гасне на газ, а пляастмасовия оборот и половина от позицията при която не иска да отлепи /смисъл колата едвам набира/ малко понамирисва на газ, но пък нали и сега мебраните олягат пък ще видимPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Тези врътки са само за тихите обороти, така че не разбирам за какъв оборот и половина от позиция, където колата едвам набира!? Нямат и отношение към разхода. За вървенето и разхода си има тройник с врътка или ламбда контрол. Аз бих ти препоръчал следната настройка:1. Месинговият винт го стягаш докрай и връщаш четвърт оборот;2. Пластмасовият винт на слух го наместваш в позиция, в която двигателят работи най-спокойно на тихите обороти при работна температура.
Коментар
-
nedialk00
от мен - металния на половин оборот отворен, тройника на 2.5 оборота развит, след тва колата като е загряла регулираш от врътката оборотите двигателя да работи равномерно, и засичаш разход ако не ти харесва, намаляваш от тройника половин оборот и пак регулираш оборотите защото ще се разместят
Коментар
-
Вече имам първи впечатления от изпарителя. За сега работи добре, зсякох на дълго с 4 човека и средна скорост 100-110 някъде окло 8/100 -малко ми е висок. Та отидох на газ анализ..... и ония направо се шашнаха , намалят високите/кранчето, намалят средните/пластмасовия винт/ сместа богата /на монитора дето е НС стойност държи голямо число. Браво че се сетиха да пипнат ниските/демек металния винт/ той се оказа много чуствителен /казаха чеима май голя отвор/ след като го намалиха /изчезна и миризмата на богата смес стойностите паднаха но колта гаснеше , та де наложи да отворят доста средните за да държи обороти /макар че са някъде 1100 на загрял ДВГ. Сега чакам да видя разхода- иначе върви добре. Мисля да намаля средните д 1/4 оборот за да ги докарам до 900-1000 празен. Не знам нов изпарител пъс се оказа малко дефектен, двамата техници си казваха че за пръв път попадат на такъв а и те монтират МИМГАЗ, и си говориха че от ниските правят средни, а от високи ниски или нещо такова. :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
nedialk00
-
nedialk00 написа:8/100 с 4 човека и 110 е напълно нормален разход колега, не се рови повечеPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
колега, това че ти се променят оборотите на празен ход когато въртиш винтовете на изпарителя , говори че не ти работи моторчето за празния ход.обикновено АГУ винаги е богато до към 3500-4000 оборота в зависимост как е настроено. такива винтове за ниски средни и високи няма. на твоя изпарител имаш малък винт игла, той е байпасен и пуска газ независимо от вакума действащ на мембраната. другия винт е за чувствителност на мембраната. "тройника" на маркуча е винт за максимум. всеки автомобил си иска собствена настройка.
Коментар
-
ако не ми работи моторчето на празен ход, щях да разбера до сега Ок според вас разхода зависи само от тройника на маркуча и независимо как въртиш тези на изпарителяPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
nedialk00
точно така, разхода се контролира от тройника, колкото повече развиваш толкова повече газ отива към двигателя, и обратното
Коментар
-
OK :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
така първа засечка /която няма да я взимам на предвид понеже в нея се включва 1/2 час настройка на газ анализатора /ми показа 10,5/100 . Сега пак заредих пък да видим. Едно ми прави впечатления оборотите на място са високикато загрее раб. темп 1100-1200об, като ги регулирам на раб темп да са около 900, като е студена гасне Та въпроса ми е тия високи обоорти влияат ли на разходаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар