Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доста дразнещ проблем при студена кола на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Доста дразнещ проблем при студена кола на газ

От месец можеби, имам доста дразнещ проблем, докато колата е студена. Отивам и я паля, всичко е 6 и в момента, който обърне на газ, ситуацията е следната:- Ако е на свободна, при подаване дори на минимално количество газ(педала) колата угасва. Трябва да я запаля отново и да потегля на бензин, за да може да се ядва като обърне на газ. Колата гасне по световарите, все едно съм най-големият некадърник- Ако колата е на скорост, започва едно зверско придърпване в ниските обороти. Така придърпва, все едно всеки момент, ще се разпадне. Ако я карам над 3000 оборота, не придърпва толкова.Всичко това изчезва, щом колата загрее до първата черта на таблото. Колата е Браво 1.6 с Г.И. на ProGas и чисто нова рейка и дюзи, на около два месеца.В момента немога да отида при газаджиите, защото съм по цял ден на работа и работните ни времена съвпадат. Моля за някакви идеи.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Re: Доста дразнещ проблем при студена кола на газ

reter написа:
    От месец можеби, имам доста дразнещ проблем, докато колата е студена. Отивам и я паля, всичко е 6 и в момента, който обърне на газ, ситуацията е следната:- Ако е на свободна, при подаване дори на минимално количество газ(педала) колата угасва. Трябва да я запаля отново и да потегля на бензин, за да може да се ядва като обърне на газ. Колата гасне по световарите, все едно съм най-големият некадърник- Ако колата е на скорост, започва едно зверско придърпване в ниските обороти. Така придърпва, все едно всеки момент, ще се разпадне. Ако я карам над 3000 оборота, не придърпва толкова.Всичко това изчезва, щом колата загрее до първата черта на таблото. Колата е Браво 1.6 с Г.И. на ProGas и чисто нова рейка и дюзи, на около два месеца.В момента немога да отида при газаджиите, защото съм по цял ден на работа и работните ни времена съвпадат. Моля за някакви идеи.
    Трябва да и вдигнат малко градусите при обръщане на газ.Дори и 5 градуса си оказват влияние.Лятото ми обръща на 25 градуса,а зимата ги вдигам на 30.Варианта е да я дадеш на Свилен да я разходи до сервиза за промяна на настройките.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Re: Доста дразнещ проблем при студена кола на газ

krasio_79bs написа:
      reter написа:
      Трябва да и вдигнат малко градусите при обръщане на газ.Дори и 5 градуса си оказват влияние.Лятото ми обръща на 25 градуса,а зимата ги вдигам на 30.Варианта е да я дадеш на Свилен да я разходи до сервиза за промяна на настройките.
      Имал ли си го този проблем?

Коментар

Не съм го имал.Обясниха ми при монтажа ,че зимата си иска по високи градуси с цел да се предотврати точно това гаснене.При не добре загрял изпарител газта замръзва и не може да преминава.При загрял изпарител няма обледяване.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

колега, ако миналата зима си нямал такъв проблем, провери дали охладителната ти система е обезвъздушена. може да имаш въздух в изпарителя.

Коментар

Колега, предполагам че си само за центровка

Коментар

Миналата зима нямах проблеми, но преди 2 месеца ми сменяха рейката и пренастройваха компа. По спомен го направиха на 25 градуса и можеби там е проблема наистина.

Коментар

Еми ако не е за центровка, и си сменял филтъра скоро(и не се е запушило нещо друго) там е проблема. Най-добре иди при газаджиите

Коментар

joro87 написа:
                  Еми ако не е за центровка, и си сменял филтъра скоро(и не се е запушило нещо друго, там е проблема. Най-добре иди при газаджиите
                  Сменен преди около 2-3 седмици

Коментар

Колега, щом е сменен може да имаш нужда от нова центровка, а колата лесно ли пали че се сетих нещо?И каква марка са ти инжекторите, че моите Rail Horizon(метанови) на 2-3 месеца сдадоха багажа(изядоха им се буталцата). Възможно е и да ти е позапушен магнитния клапан.

Коментар

Колата пали лесно, но тя си пали на бензин. Незнам какви са инжекторите, само знам, че са италянски и до там.

Коментар

Няма значение че пали на бензин, и при мен е така, но пропускаше и метан и палеше трудно. Все си мисля че нещо ти е запушено(я инжектори я клапан), при мен имаше подобни проблеми преди да отпушат клапа и инжектори(нищо че бяха на 2 месеца).Най-добре намери време за сервиз

Коментар

Намерих кой да я закара. Момчето в момента е там. Ще споделям резултати.

Коментар

Вдигнали са градусите от 30 на 35 и са увеличили времената на пускане на дюзите. Ще пиша утре пак, като видя как е сутринта.

Коментар

Днес всичко беше ОК. Благодаря на всички, които помагаха

Коментар

Working...
                              X