Преди да си обслужа занемареното Ловато докато се мъчех да правя някакви настройки за да пали лесно Бравото/1,4/ скъсах винта за лесното палене поне такава информация намирам за него в мрежата.Конусчето му /връхчето/ остана в изпарителя блокирано.Сега с обслужен изпарител пали сравнително добре и ме интересува дали да го сменям или да си карам така?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсан винт на изпрител Ловато ел.
Collapse
X
-
nedialk00
карай си така, щом имаш и добър празен ход, евентуално ако имаш проблем с разхода, тогава ще го сменяш ама по принцип е хубаво да си го смениш, всичко да си е изправно както си му е реда
-
вероятно говориш за байпасния винт? Ако е така, то той има ролята да прекарва неконтролирано количество газ, в смисъл независещо и неконтролирано от мембраните вътре. По принцип аз го затварям докрай, а и газаджийте така правят, обаче и доста време съм карал с отворен- разликата е най-вече при палене, но се усеща и при празен ход и ниски обороти също. Принципно можеш да караш така, но е възможно според позицията, в която е заседнал със задръстването на филтъра /възд/ да почне да те бъзика.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Месинговият винт(байпас) отгоре ли? Често газаджиите го завиват докрай и връщат четвърт оборот, а празният ход го регулират само от другият. Ти можеш да настроиш винта за чувствителност според положението, в което е останал байпасният. В крайна сметка разхода не зависи от тези винтове, а само празният ход. Най-много да се случва понякога леко да ’клати’ мотора на празен ход, ако не успееш да го настроиш добре. Макар да се препоръчва празният ход да зависи 70% от месинговият винт и 30% от този за чувствителност аз лично не успях да го настроя така и както и газаджиите масово правят затегнах байпасният докрай, върнах четвърт оборот и си го настроих изцяло от другият.
Коментар
-
да, в блока на ъгъла има офис на вивател мисля. хващаш уличката между блока и парк габровси (където беше баварската къща). във втория блок вляво най-първия магазин - мсм газ. няма начин да не го видиш. продавачката е малко сприхава, но с повече търпение ще намериш каквото ти трябва ти от къде си пазарува ремонтния комплект.
Коментар
-
kolev написа:да, в блока на ъгъла има офис на вивател мисля. хващаш уличката между блока и парк габровси (където беше баварската къща). във втория блок вляво най-първия магазин - мсм газ. няма начин да не го видиш. продавачката е малко сприхава, но с повече търпение ще намериш каквото ти трябва ти от къде си пазарува ремонтния комплект.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар