Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СПЕШНО ПОМОЩ ЗА ГАЗОВА УРЕДБА !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

СПЕШНО ПОМОЩ ЗА ГАЗОВА УРЕДБА !!!

Здравейте колеги,Имам голям проблем, Колата ми е Фиат Мареа 1.6 16V бензин/газ 1997 г. газовата уредба ми е BRC с изпарител AT90e вакумен е 100 киловатов. Стана проблем изведнъж колата ми спря да пали на газ като предишния ден си вървеше нормално и на сутринта изобщо не иска да запали на газ пали само на бензин и то първото палене на бензин е въртене над 60 пъти на стартер пука в въздушния филтър все едно на два цилиндъра се опитва да запали и като запали на бензин нали и като е загряла и като превключи на газ ако не се подава газ колата гасне веднага на секундата смених свещите чисто нови са NGK двуполюсни и предишните бяха такива стъпковото моторче на колата е сменено също кабелите за свещите са нови изпаритела съм отвил пробката за отичане на утайки и съм източил маслото филтъра въздушния е нов почистил съм датчика на хол долу където е шайбата на коляновия вал и понеже имам стъпково моторче и на газовата освен и за бензина сложих на негово място кранче което регулирах на оборот и полвина първо после и на два оборота и пак колата си гасне на ниски обороти и най интересното е че върви си добре на газ не сеца има мощност като спреш после не можеш да я запалиш на газ дори и да е в работна температура 90 градуса вадих акумулатора за 30 минути да се нулира всичко но проблема си е същия както обясних по горе минал съм на газ над 70 000 км но такова чудо не ми се беше случвало както стана изведнъж ПОМАГАЙТЕ С СЪВЕТ КАКВО ДА ПРАВЯ САМО НЕ МЕ ПРАЩАЙТЕ НА ДИАГНОСТИКА ЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ДИАГНОСТИКИ ДЕТО САМО ТИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ А ПРОБЛЕМИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЛЕД ТОВА

значи като си махнал стъпковия мотор на газта си разцентровал абсолютно всякакви настройки на газ.Със слагането на кранче щом върви добре трябва да реголираш изпарителя на ниски обороти.

Коментар

При мен същия проблем се оказа от клапана за регулиране на налягането на реиката на инжекторите.През маркучето на вакума ми връщаше бензин в колекторите и ми давеше двигателя.Явно вътре се беше спукала няква мембрана и съвсем случаино след консултации по маистори,които вдигнаха ръце,един ден на запален двигател дръпнах маркуча за вакума(случаино) и като зацвърча един бензин,лошо ми стана. :D И наи интересното е че маисторите казват богата ти е сместа,богата ти е сместа, а никои не можа да каже от де идва тая смес.хихихи.Тя колата си работи хем на гас хем ми засмуква и бензин през вакума.Как да запали при тва изобилие от горива. :D
      FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Working...
      X