Както може би знаете от скоро имам газова на моето Пунто. Обаче когато вдигна предния капак винаги се усеща лека миризма на газ. Няма значение дали тъкмо съм слязал от колата или не е карана ден-два - все се усеща лекичко. Нормално ли е това или има вероятност да има някакъв мизерен теч?Уредбата е ловато, закупена нова (ако има значение).Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за миризма от газовата
Collapse
X
-
Нормално е до толкова, доколкото изтича докато улегнат маркучите и щуцерите на газовата. Опитай се да дозавиеш скобите на уплътненията по системата - често се развиват и започва да пропуска газ! Другият вариант е газовият клапан да не ти спира изцяло притока на газ и тя да си излиза презп лочката. Най сигурно е с тубичка сапунена вода - където издиша излизат мехурчета!Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
-
ForceWere написа:я и аз да попитам, значи при палене- няма значение топла или студена ми намерисва около 1мин на газ и после спира. Говоря за вътре в купето че намерисва. Също и рязко като я резна към 5000 оборота и върна газта също намерисва за момент на газ.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Е, да попитам и аз... Отскоро забелязвам, че след като съм я карал и спра, леко намирисва и минава бързо, явно се разсейва. Може и винаги да си е била така, но го забелязях скоро, когато отворих капака на двигателя веднага след спиране. След това правих два-три пъти експеримент и все си мирише. Иначе, в купето нищо не се усеща по време на движение, а при студен двигател никъде не мирише.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
ivjordan написа:Е, да попитам и аз... Отскоро забелязвам, че след като съм я карал и спра, леко намирисва и минава бързо, явно се разсейва. Може и винаги да си е била така, но го забелязях скоро, когато отворих капака на двигателя веднага след спиране. След това правих два-три пъти експеримент и все си мирише. Иначе, в купето нищо не се усеща по време на движение, а при студен двигател никъде не мирише.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
johnfound написа:Няма такова нещо като "улягане".Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
След изпарителя нямаш налягане така че едва ли от тази скоба може да ти изпуска.Относно миризмата в двигателния сектор след спиране това е съвсем нормално.Ако карате на бензин и се надвесите близо до моното или карбуратора пак ви понамирисва леко обаче на бензин :DАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
didodi написа:Нормално е да намирисва.След като загасиш колата,намирисва ти газта която е останала след изпарителя т.е. между изпарителя и смесителя(плочката).Ако преди да угасиш колата обърнеш на бензин няма да ти намирисва на газ.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар