Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRAVO 1.6 16 103 к.с. каква газова да сложа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BRAVO 1.6 16 103 к.с. каква газова да сложа?

Здравейте, не съм ходил още по майстори и реших да попитам първо тук.колата е BRAVO 1.6 16 103кс. 97-ма год. е колата.каква газова да сложа? дори не знам моно или пълна инжекция ли е ? газов инжекцион ли трябва да се сложи или може с обикновенна газова?имало някакви платмасови колектори ? как да разбера моята с такива ли е ?какъв разход мога да очаквам на газ?

Щом колата ти е 1997 можеш спокойно да сложиш обикновена газова. Аз ти препоръчвам да си поставиш и ламбда контрол
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Re: BRAVO 1.6 16 103 к.с. каква газова да сложа?

estqwerty написа:
      ...каква газова да сложа? ...
      С метални колектори си и затова имаш избор м/у ГИ и обикновенна. Най-важното обаче е да случиш на газаджия. Защото един некадърен монтаж ще те накара да проклинаш газта, марката на колата, марката на газовата и града, в който живееш. А вината ще е единствено в "майстора"...
      Stop giving directions, just say "Follow me."
      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Дет ще даваш пари за обикновена АГУ с ламбда контрол 600лв , по хубуу евтин ГИ за 800/900, е пак зависи как си финансово. Ако искаш да минеш по тънко, слагаш наи обикновена АГУ без ламбда контрол (макар че незнаеш и това какво е ) за около 400-450 и си караш. Бе не се набутваи с Ги, евтина кола скъпа инвистиция, слагаи обикновена и си свиркаи.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

мерси за отговорите. мога ли визуално да проверя тези колектори какви са - в цмисъл виждат ли се отнякъде? искам да стане както трябва и попринцип може да се дадът парички за нещо по-скъпо стига да нямам проблеми. то и това е проблема , пълен лаик съм и искам нещо безпроблемнно. сега наливам за по 100 лева бензин и да ви кажа колко пари за АГУ ще се дадът не е от много голямо значение стига да постигна безпроблемнна работа и да не трябва да ходя с отверка в джоба и да въртя разни винтчета /всичките ми познати с газови са така/.бравото си сменяше оборотите когато е студено, но след като смених масло,фолтри,свещи се оправи и сега варират само с ~100 оборота, ако е на газ ще бъде ли проблем това?какъв се води двигателя - моноинжекция ли е или пълна?

Коментар

Бравото ми е с газ , единственият проблем с газта който съм имал е гърмене във всмукателния колектор . За щастие ми казаха какво да направя преди да започнат сериозни проблеми. Сложих нови запалителни свещи и сега го няма проблема даже напротив. На газ мога да настъпя педала до ламарината и няма гръмне в колектора , преди беше ужасно. Слагате газова - задължително слагате нови свещи -
            Fiat Bravo 103 1996

Коментар

dimitrof9009 написа:
              Бравото ми е с газ , единственият проблем с газта който съм имал е гърмене във всмукателния колектор . За щастие ми казаха какво да направя преди да започнат сериозни проблеми. Сложих нови запалителни свещи и сега го няма проблема даже напротив. На газ мога да настъпя педала до ламарината и няма гръмне в колектора , преди беше ужасно. Слагате газова - задължително слагате нови свещи -
              е свещите са сложени вече 500км остава газовото.

Коментар

estqwerty написа:
                мога ли визуално да проверя тези колектори какви са - в цмисъл виждат ли се отнякъде?
                Щом колата ти е ’97 => сис сметални колектори.А като си вдигнеш капака се виждат какви са
                estqwerty написа:
                какъв се води двигателя - моноинжекция ли е или пълна?
                Пълна инжекция.Сега виждам, че си от Силистра (градски си ми) - не мисля, че там има свестен газаджия, който да ти извърши кадърен монтаж.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Краси от дълги години се занимава с това и би могъл да ти свърши работа.Телефона му е 0888329845.

Коментар

estqwerty написа:
                    dimitrof9009 написа:
                    е свещите са сложени вече 500км остава газовото.
                    Колата я купих с газовата , ловато изпарител,слагана е в софия , с плочка преди всмукателния колектор . Проблеми не съм имал до сега вече втора година Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                    Fiat Bravo 103 1996

Коментар

Колекторите като вдигнеш капаака ако видиш едни железни 4 тръби дето водят към двигатела и са толкова железни че чак стигат до един дебел гумен маркуч които води към филтъра начи са метални, ама едва ли си с пласмасови щом е 97 год колата. Щом не ти се жалят кинти наи хубаво да си сложиш ГИ, ако я сложат как тряя ша забравиш че имаш газова на колата само караш и не мислиш. Лошото е че ако не я направтя как тряя и отверка в джоба нема ти помогне че там всичко през комп се гледа. Ако трябва отиди до друг град за монтаж избери читава марка- АГ-зенит, бардолини, или по скъпите и хубави БРЦ, Ловато, Ланди. Фобос също е хубав ама него нарочно не го споменавам заради вероятноста от кофти монетаж,ако има някои да е монтирал Фобос и да е нямал ядове и връщания в сервиза то тук е мястото да се похвали
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

метални са ти колекторите, слагай ловато обикновено няма грижи, мен ако питаш с ТАП е по-добре отколкото с ламбда контрол, не ангажирам никой с мнението си

Коментар

най-добре е и с двете
                          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Споделям моя с ква беше BRC обикновена без ламбда контроли с 1 кихалка 150 000 км каране на газ изпарител пак BRC за 150 коня никакви грижи само на газ карах щото ми бяха задръстени дюзите на -15 палеше от раз слагай БРЦ не се чуди само мембраните сменяй на изпарителя на всеки 40 000 км напрао с ангренажа да нямаш проблеми с разхода аз лично си я слагах не ти трябва и майстор НЕ се преебавай с Ловато БРЦ ми излезна всичко аз съм си купувал и слагал 430 лв с 30 л бутилка
                            Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Моя ГИ е за 850 лева. Карам вече 60000 без проблеми. Сменям си филтрите на газовата навреме и всичко е ок. Ако те интересува мога да ти кажа каде го сложих.
                              Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
                              Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс

Коментар

Working...
                              X