Както неведнъж съм писал, когато съм засичал разхода на Типото разхода е бил 7.2-7.5 и веднъж 6.9 извънградско!Сега събота и неделя направо се
опулих като калкулатора даде 5.81!!! Смятах го няколко пъти - все тая - 15.23 литра за 262 км си е 5.81. И сега почва мисленето! Говорим за следния маршрут - Кюстендил-София-Костинброд-Петрохан-Монтана-с. Кобиляк (и малко "селско шофиране" в селото)- и обратно на Монтана! Засичането го правих както винаги - пълня бутилката докато изключи колонката-на следващото пълнене (до изключване) виждам колколитра е изгоряла и деля на километрите! Зареждам само на Шел, като и друг път съм зареждал на Шел-Монтана!Колата беше празна с двама пасажери - 130 кг. общо.И сега вече почва мисленето - мислих мислих и измислих два варианта: 1. Газ колонката в Монтана е изключила по-рано или на по-малко налягане или незнам какво...2. Дала е резултат профилактиката по ел.системата, която направих преди да тръгна, включваща зачистване на контактните медни повърхности на дистрибуторната капачка (бяха хванали патина), зачистване на всички контактни повърхности по клапани, бобини свещи и т.н. по запалването! Освен това "отпуших" малко газта от тройника с по четвърт оборот на двете врътки, а на връщане "запуших" с 1/8 оборот!Аз лично клоня повече към първият вариант. Може и т. 2 да е дала резултат в някакъв %, ама чак пък толкоз...Това подлежи на проверка. На връщане - четирима пътника и багаж - около 250 кг. и повече "ръчкане" по същият маршрут - още не съм засичал (пълнил бутилката), но по показанията на бутилката горе-долу предишният разход или малко надолу струва ми се... Ще докладвам! А Вие как мислите!?п.п. На бензин с двама души и 90-100 Кюстендил-Банско ми е давала и разход малко под 5/100.
![Shocked](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_eek.gif)
Коментар