Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за евросонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за евросонда

Здравейте колеги,След 10 дни съм на преглед за газовата уредба и се налага да си сложа евросонда.Интересува ме отворите на бутилките еднакви ли са.Моята е 30 л. Спрял съм се на MIMGAS , NLP или PLATINKA.

Това, което ми казаха на мен, е че за всеки диаметър на бутилката има различна евросонда. Така че като си купуваш сондата трябва да знаеш колко Ф ти е бутилката.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
      Това, което ми каза ха на мен е че за всеки диаметър на бутилката има различна евросонда. Така че като си купуваш сондата трябва да знаеш колко Ф ти е бутилката.
      И аз така си мисля ,обаче тези евросонди които съм ги изброил ,нямат дадени размери в сайта им и това ме притеснява.Някой поръчвал си е от някой сайт.

Коментар

колега, ще минеш и без евросонда, не набутвай пари още

Коментар

nedialk00 написа:
          колега, ще минеш и без евросонда, не набутвай пари още
          Не става колега.На мен излишни пари не ми се дават, но са се заяли нещо и искат задължително да имаш евросонда.

Коментар

тая евросонда е пълна глупост за мене аз минах без такава, но при теб явно е друго положението с пункта за преглед

Коментар

В Белоградчик явно има само 1 максимум 2 сервиза за Газови уредби и целта им е който няма евросонда да отиде да си сложи.Демек има наговорка между сервизите и пункта за прегледи.Даже съвсем възможно е да са на едно място и на 1 собственик.
              Fiat Punto`04 1.2 60hp.
              Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
              ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                В Белоградчик явно има само 1 максимум 2 сервиза за Газови уредби и целта им е който няма евросонда да отиде да си сложи.Демек има наговорка между сервизите и пункта за прегледи.Даже съвсем възможно е да са на едно място и на 1 собственик.
                Напротив в Белоградчик няма нито пункт нито сервиз (Северозападнала България). :D Има само един пункт във Видин и колегата е прав че сервизите са свързани с пункта и все пак какво да правя с размера на бутилката.

Коментар

Как какво да правиш? Направо си копуваш сонда. :D Проверчваш какъв е диаметъра на бутилката и като си поръчваш сонда ше им кажеш за какъв размер искаш те знаят какво да ти продадат. Иначе от тези който си изброил най най добре е МИМГАС може също да ползваш и ФЕРОНИ.

Коментар

бутилките са еднакви. А евросондата е хубаво нещо, отдавна трябваше да ги въведат. Иначе и аз минах метър, но тази година вече не става.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Бутилките не са еднакви, единия диаметър е ф244-30, другия е ф315-30. И това е за стандартни бутилки, а не на мястото на резерната гума. На бутилката пише диаметъра.И още нещо не се налага смяната на сондата ако имаш регистрация и си минавал до сега на преглед, понеже е заварено положение.Друг е въпроса ако нямаш тогава се води за нов монтаж и трябва да се смени.
                      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Бутилките не са еднакви, единия диаметър е ф244-30, другия е ф315-30.
                        и на двете овора за сондата е с един диаметър , вземи си Италианска сонда не турска .

Коментар

mdinkov написа:
                          Бутилките не са еднакви, единия диаметър е ф244-30, другия е ф315-30.
                          и на двете овора за сондата е с един диаметър , вземи си Италианска сонда не турска .
                          Приятелю отвора един но дължината но дължината на сондата която влиза в бутилкта е различен, така че не заблуждавай човека.

Коментар

Значи регистрация имам,но ми казаха ,че искат евросонда и трябва да се смени.Ако разликата е само в дължината на поплавъка,мисля ,че може да се среже до необходимата дължина.Може и да бъркам,ако е така поправете ме.

Коментар

Значи искат да те метнат, никой не може да те накара да я смениш щом уредбата е въведена в регистър.Тя може да се среже също така се преправя и поплавъка но на нея има щампован размера, и ако не отговаря на размера на бутилката пак ще те накарат да я смениш.

Коментар

Working...
                              X